Wednesday, June 26, 2013

Alhamdulillah

Assalamualaikum dan Hai semua,


Pagi yang gelap kini sudah cerah... Alhamdulillah syukur Allah turunkan hujan semalam dan bumi Malaysia dibasahi hujan dan sekaligus menghapuskan debu2 jerebu yang menutupi Malaysia sejak seminggu kebelakangan ini... syukur Ya Allah.. :D

Alhamdulillah juga akhirnya cik blog dah dapat kerja..even as a kontrak staf tapi still rasa bersyukur sangat dan.., dan... dan... cik blog dapat kerja dalam UTM juga... huahahahahhahahaah nampaknya UTM dan cik blog tidak dapat dipisahkan..or JB dan cik blog tidak dapat juga dipisahkan... dan cik blog belajar menerima hakikat.. yg mungkin rezeki cik blog memang bermula dan berada di UTM.. aishhhh banyak lah pula perkataan 'dan'  dalam entry kali ni.. hiks hiks hiks..

Dalam kita gembira dalam cik blog suka dapat kerja..cik blog juga sedih nak tinggalkan INN kawan cik blog kat fakulti computing nie.. termasuk lah dayah, lina dan semua staff pentadbiran fakulti computing.. sobs sobs sobs.. takpe lah cik blog still dalam UTM dan In Shaa Allah kita boleh berjumpa lagi...

okeys sampai di sini saja entry kali ni... nanti kita chat2 lagi.. sape nak follow cik blog kat instagram follow la ye.. aziahabdollah.. hiks hiks hiks hiks..




ok bye,

Annyeong
aziah





Saturday, June 8, 2013

Mode: mencari kerja

Assalamualaikum,

Annyeong semua!!

Sorry ler lama x berupdate.. Sekarang ni cik blog dalam proses mencari kerja... Almaklumlah dah konvo sekarang time cari kerja la pula.. Tapi for the time being cik blog kerja kontrak dengan UTM sekejap as a penyelidik.. Cik blog nak jadi pensyarah tapi buat masa ni belum lagi ada rezeki.. Tapi okeys la klu dah memang rezeki cik blog kat bahagian pentadbiran bukan academician...

Untuk dua tiga bulan ni cik blog hanya submit application n pergi interview.. Bila ada masa terluang kat rumah, cik blog guna sepenuhnya untuk berehat dan tolong makcik cik blog apa yang patut. Kerja kontrak sekarang nie? Bosan dan bosan dan bosan lagi.. Kenapa? Sebab bulan ni project leader cakap lain dan tak payah susah tunggu bulan lagi satu, cukup beri dia masa 2 or 3 hari confirm lain pula yang dia cakap.. So it's time to find another job which is better and cik blog suka..




Okeys la berhenti sampai sini.. Cik blog kurang sihat dan mahu sambung lipat baju yg dah membukit.. Hihihi okeys bye

Annyeong,
Aziah





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...