Thursday, October 28, 2010

Entry yang terlewat...

Selamat Pengantin Baru Adik Sepupuku Anis

Comel x dia?Comey dan tantik kan..... saya suka..hehehehehe

okeys kat sini kak yah nak ucapkan selamat pengantin baru kepada anis dan amin...semoga berbahagia hingga akhir hayat...semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah k...owh sila abaikan nama kak yah kat atas tu ye kawan-kawan...saya kalau dikalangan keluarga memang dipanggil kak yah...sungguh x modern langsung kan..hehehehehe..tp x pe2...saya suka..cuma panggilan ni hanya tuk ahli kelaurga je..orang lain x mo k... ^_^...okeys x mo cite panjang2 jom kita layan pic pd hari nikah n sanding k...

family saya dengan penantin

saya ngan adik penantin a.k.a adik sepupu saya juga nie...dia gelarkan kami geng persona sbb kami selalu blk bersama dari JB..hehehehe

owh...ini bukan anak saya..tp anak kak long...saya pun x tau nak ckp mcm ne..sbb x de kena mengena pun dia anak sedara sepupu sebelah pengantin.. tp comey kan dia...nama dia fatimah zahrah...saya sangat geram dengan pipi dia yang bambam tu...

ini gambar pengantin kat dewan persint 16 putrajaya...pelamin dia sgt cantik okeys...sy suka...klu dari jauh pelamin dia nmpak mcm de dua...tp sbnr nyer satu je... hehehehehehe

okeys la dh x tau nk ckp pe...nak sambung writing thesis....nanti saya bosan-bosan saya update post lagi k..bye2...cau cin cau....






Tuesday, October 26, 2010

YANG PERTAMA DAN MUNGKIN TAK MUNGKIN YANG TERAKHIR

Alhamdulillah..akhirnya setelah hampir setahun setengah sambung master nie....baru lah dapat publish paper...yahoooooooooo....syukur sangat-sangat kepada Allah s.w.t....jika 1st year sebelum ni mcm2 dugaan yang datang...mcm2 paper yg dh ditulis (tp satu pun x accpeted)..huhuhu saya sedey di situ..biar perjalanan saya lambat bermula..tapi insyaAllah sudah nak sampai ke penghujungnya...

jom nengok paper saya yg bakal dipublish k...

nampak x?klu x nampak meh-meh saya bagi tau tajuk paper saya or lebih kepada tajuk research saya...
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng

The New Approach for Iris Segmentation Using Ellipse Operator....

wah...iris segmentation..pe tu iris segmentation?okeys2 iris segmentation nie one of the part tuk uat iris recognition..dan iris segmentation nie adalah part yg paling susah..ye itu sy akui..mmg paling susah sebab iris dan pupil kita nie sebenarnya x bulat betul2...ada sedikit bujur disitu..huhuhu..lama owh nak detect benda nie...tp Alhamdulillah, sekarang semuanya berjalan dengan lancar.. ^_^....iris recognition ni boleh gantikan biometric identification yg len...kalau kat negara barat tu dh bermcam recognition system ada, face la, thumbprint la, signature la, iris la dan byk lg..tp negara kita br la dgn satu teknologi je iaitu thumprint...so saya skrg tgh uat research dan develop system tu...doa-doakan saya yek supaya perjalanan saya berjalan dengan lancar... :D

okeys..setakat nie je la..ada benda lagi nk uat..bye2







Wednesday, October 13, 2010

Nampak tak?

hehehehe...hai kwn2 smua..nampak x apa yg baru kt blog nie...comey tau benda2 tu semua...tuan punyer blog adalah sangat teruja okeys...sehingga kan klu boleh nk guna smua widget yang ada tu...kalau korg smua nak guna juga kat blog korg...leh la klik pada widget2 tersebut..nanti terus msk kt web asal widget tu..kt ctu nanti korg leh pilih widget yg korg suka..hehehehe okeys slamat mencuba k..


bye-bye





Friday, October 8, 2010

"GIGI BIRU"

ampun kan saya penunggu gua blog..ampun kan saya....sorry la lama dah x hupdate...bukan la x nak hupdate...tp keadaan x berapa nak mengizinkan..banyak benda yang sy nak kena settlekan, pikirkan dan yang sama waktu dgn nyer la..hamboi..hamboi..mengalahkan org yg dh berkeluarga dan bekerjaya je saya ni kan..padahal studen je lagik..hmm x tau la mcm ne agaknye ghuper saya kalau dah berkeluarga dan bekerjaya nanti..jangan mcm zombi kampung pisang sudah...okeys-okeys kite kembali kepada tajuk asal k..

tajuk kita arini adalah "gigi biru" yek kawan-kawan smua...ataupun dalam bahasa omputih nyer bluetooth...owh sgt bahaya woooo on2 gigi biru ni di luar kawasan rumah terutama nye kawasan-kawasan yang ramai orang nie cth mcm kt bus stop ke, dlm bus ke, kat shooping kompleks ke dan yang sama waktu denganyer la yek...kejadian ni berlaku jumaat minggu lepas..apa?jumaat nye cite baru nak cite jumaat skrg..hehehehe sorry la asyik lupa jek...tuan punyer blog adalah berada dalam bus untuk pulang ke pangkuan keluarga untuk sama-sama membuat makan-makan untuk kwn2.. sewaktu saya berada dalam bus..adalah seorang "pakcik" nie..pakcik okeys muka dia mmg mcm baik giler n innocent sekali bila saya ternampak apa yg ade dlm handphne dia terus sy mcm Ya Allah keji giler perangai dia...

begini kisahnye ye murid-murid...hehehehe lantaklah korg nak kata saya ni senget ke apa sbb kejap panggil kawan-kawan kejap panggil murid... :)... saya duk blkg seorg pakcik ni...bila bus dh tutup lampu n org smua dh tido...sy x leh tido sbb cahay dr hp dia yg konon2 nak nyorok dr org nmpak tp dia x sedar yg sy kat blkg dia nmpk apa yg dia buat...owh sy adalah sangat2 allergic k dgn cahaya klu mau tido...klu nk tido mesti gelap gulita seluruh bilik tu..klu x nanti kejap2 saya bangun...benda pertama yang buat saya terkejut adalah apabila pakcik tu buka folder video dlm hp dia..saya ingat mngkin de surah2 atau apa2 yang sesuai dgn umurnyer...sekali saya nmpk tajuk dia T*t*k terkeluar dari baju, dan mcm2 lagi benda lucah lah...masa tu saya dh hah biar benar..dan lg buat saya terkejut apabila dia pergi ke button send via gigi biru..then dia search gigi biru yg available dlm bus tu...masa tu mmg saya dh takut..sy terus cepat2 check hp saya tkt gigi biru sy terON..nasib baik saya punya x ON..tp ada juga la sy tgk dua tiga gigi biru yg kene...huhuhu sungguh takut pengalaman sebegitu...

so kepada kengkawan smua..bila korg kuar dr umah je off kan lah yek gigi biru korg tu..bahaya tau...apa la org mcm tu kan...ada anak bini..hah saya tau dia ada anak bini sbb dia letak gambo anak dia kat hp...tp perangai mcm ape jek...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...