Thursday, March 21, 2013

Work a.k.a Study Station

Assalamualaikum...


Dalam hampir 2 bulan lebih tak berupdate diam je...sunyi je blog nie..hah amik bila dah update tak berhenti-henti pula kannnnnnn...hahahhaha sebenarnya bukan apa korang..cik blog nak tunjuk partition cik blog kat lab..baru kemas katakan...hahhahahahahahahhaha nasib lah banyak sangat barang sampai tak tau nak kemas macam mana dah..huhuhuhu..

jom lah kita tengok yek..layan gambar je ek... best kan update blog kalau ada gambar..sebab tak payah susah-susah nak celoteh panjang-panjang..letak gambar dah cukup...gambar kan boleh menceritakan segalanya..kih kih kih.. dah dah jom kita tengok gambar... jangan nak bebel je cik blog nie...


sila abaikan plastik giant tu yek..itu bekal lunch cik blog...huhuhuhu

nak tunjuk calendar yang cik blog dapat dari ETUDE house.. beli RM80 baru dapat calendar..huhuhuu

this is my PC..banyak khazanah nie..tapi don't worry tak ada drama korea..drama korea dalam external.. :)

okeys kecil je kan tempat cik blog..ye la tempat student katakan..nak besar gedabak macam mana pula kan... hihihihihi..





okeys annyeong,
aziah







BB1M dan BR1M

Assalamualaikum,



Alhamdulillah..dalam tak dapat kerja lagi..dalam ingat dah graduate tak kan dapat Baucer Buku lagi...dapat juga..hihihihiihi..

Kira cik blog dapat baucer nie dah lewatlah kan.. sebab orang semua bulan 2 dah ambil..cik blog nak ujung bulan 3 baru ambil..ye la nak buat macam mana mula-mula Postgradute Office cakap cik blog tak dapat sebab dah abis Master la katakan..bukan student lagi la senang cerita..tapi ntah macam mana isnin lepas masa cik blog pergi ofis lagi sekali de sseorang kakak pejabat tu kak lijah minta ic cik blog nak check kan lagi sekali betul ke cik blog tak dapat...hah ambil kooooo sekali kak lijah kata dapat..terus melompat cik blog...hahahhaha sukanya cik blog..ala suka pun bukan sebab apa boleh la g beli novel..kah kah kah kah...

Tapi cik blog gembira sangat pun bukan sebab dapat BB1M ni je..minggu sebelum tu mama cik blog dah call kata cik blog dapat BR1M... tu yang makin gembira tu..sebab dapat RM500 total semuanya..cik blog saje je isi borang BR1M tu hari tu sebab cik blog dah x dapat BB1M kan..sekali dapat dua-dua..Alhamdulillah.. rezeki yang tak disangka-sangka..walau dalam hati tengah gundah gulana sebab gaji bulan FEB tak masuk-masuk lagi sedangkan bulan MAC dah hampir ke penghujungnya...datang rezeki ini..serius syukur sangat-sangat...

Jom tengok pic baucer tapi Baucer Buku je la ek..BR1M ade kat  Nilai kat umah mama dan babah cik blog sana..jadi itu tunggu ek nanti kita show off...bila dah ambil n cash out kan...Baucer Buku x leh cashkan so mmg confirm g beli novel..tp BR1M leh cashkan..itu akan difikirkan untuk digunakan ke arah mana...


tapi sebelum tu jangan letak harapan yang tinggi untuk tengok gambar yang cantik ek..cik blog guna camera handphone..handphone cik blog pun cabuk nye je..jadi gambar tak de la cantik sangat...



Sekarang dapat sampul..last year tak ada sampul 

tahun lepas dapat 200 tahun ni up sikit 250... hihihhihi



gamsahabnida....



okeys annyeong,
aziah








Tuesday, March 19, 2013

Asalkan Update

Assalamualaikum..


huaghhhhhhhhhhhh lamanya tak berblog bagai..adalah dekat 2 bulan lebih kan...ke lebih lagi?huhuhuhuhu... busy busy busy..tapi main game kat fb tak busy ek cik blog..main game lain..sebab nak buang masa je dan tak perlu pakai otak untuk berfikir untuk menaip..ngeh ngeh ngeh... kalau nak tulis blog kena pakai otak..kena perah..huhuhuu beginilah ye kalau otak orang yang dah meningkat usianya...menci...huhuhu


ermmm apa ek yang berlaku dua bulan nie?ermmm tak ada apa-apa yang best pun yang berlaku.. bangun pagi pergi lab, buat kerja, balik umah, tolong chu masak (kalau balik awal)..lipat baju then tido..itu je lah kerja cik blog sejak 2 bulan yang lepas... aishhhhh sejak gelaran student  dah tak de kat diri nie..hidup menjadi lintang pukang.. (apakah?oiii cik blog ada hati nak sambung lagi ke?)..huhuhuhuh hihihihi kalau boleh... kah kah kah kah..

okeys..okeys.. main-main je..cik blog nak kerja dulu then kalau de rezeki sambung belajar lagi..tapi kalau jodoh sampai dulu cik blog kahwin dulu baru sambung belajar..tapi kalau rezeki belajar sampai dulu cik blog g belajar...hihihihi.. 

Alhamdulillah surat senat dari UTM dah keluar yang menyatakan cik blog adalah pemegang Master of Science(Computer Science)... Alhamdulillah syukur sangat-sangat..ermmm apa lagi ek?owhhh sekarang nie nak g claim duit thesis kat MOSTI wahhhh kaya cik blog kejap...kih kih kih kih...tapi apsal SPS g anta surat tu ke rumah?huhuhu cik blog dah cakap nak amik sendiri kan dah alang-alang cik blog masih bertapa dalam UTM nie...huhuhuhu sedihnya (sebab tak dapat kerja lagi)..

dulu masa study orang duk tanya bila nak habis..sekarang dah habis orang duk tanya bila nak kerja.. tapi apakan daya cik blog bila semua application kerja semua  tak de respons apa-apa pun..huahhhhhhhh sedih..tak apa2 cik blog anggap belum ada rezeki lagi eh... :)

owhhhh ni cik blog tak berani nak janji..tapi cik blog akan cuba lah ye..cik blog nak cari balik memory card kamera cik blog yang dah rosak tu untuk ambil gambar-gambar yang dah jadi khazanah dalam tu..khazanah ke?khazanah la ye tak sebab cerita dah lapuk..dan kalau cik blog ada masa cik blog update ek..dan of course majoriti cerita pasal review novel..kah kah kah..lantak lah orang nak kata cik blog jiwang la itu la ini lah..or ada orang cakap cik blog nie "eh dia nie x baca novel english ke?" hahahahah lain orang lain citarasa.. cik blog ni pun bukannya orang yang pandai..jadi cik blog baca apa yang otak cik blog mampu menerimanya (ehhh boleh ek macam tu?boleh je la kan)..hihihihi


okeys annyeong ;)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...