Thursday, November 26, 2009

first time raya haji tanpa mama n babah

huhuhuhuhu...sedey nye first time raya tanpa mama n babah...parents g haji...i miss them a lot...tired nye...rase mcm nk nangis pn de...





Salam Aidiladha

Salam to all my friends and reader2 sekalian(ade ke ek readers nie..huhuhuhu)...di sini sy nk amik kesempatan tuk mengucapkan selamat hari raya aidiladha...smoga apa jua bentuk pengorbanan yg kita lakukan diberkati oleh Allah..





Monday, November 2, 2009

merapu sudah...........

actually xde benda nk post arinie..tp tgh gigih nie berusaha tuk buat post satu hari satu..aci x?..tp mcm malas je kan...malas sgt2...x tau nape..dh la research sy tgh stuck nie...abis2 mmg nk kene pukui la sy ni dgn sv sy...aduihhhhhh ckp pn dh berbelit2 dh nie...ngantuk pn de tp keje byk..lapar pn de..tp tgh diet..so conclusion nye pe?

JAWAPAN NYER.........PERGI BUAT KEJE DAH JGN NAK MERAPU LG KAT BLOG NIE...





Friday, October 30, 2009

Kebab....Kebab...Kebab...request by cik dija kite yek

Ingredients:
2 bungkus roti pita
mayonaise
1 paket daging burger ramly (mesti daging burger ramly klu x..x sedap)
1 biji bawang besar (dipotong dadu tp halus2)
timun (ikut berapa byk yg korg suka)
carrot (pn sama berapa byk yg korg suka)
sos cili
blackpepper


cara-cara nk masak plak yek:
first korg panaskan la kuali tu tanpa minyak ingat tau tanpa minyak,
then masukkan daging burger td..opps lupa nk ckp hancurkan dulu daging burger tu..kemudian bila daging tu dh masak..masukkan bawang then masukkan plak timun + carrot...
dah agak2 okeys tu masukkan kan sos cili dan blackpepper..boleh la buh garam sikit je..sikit je tau..kang tawau plak masakan korg...pastu dh msk angkat la n tos minyak dia..x pakai minyak pun dh de byk minyak..sbb minyak tu dtg dr daging burger tu..
then roti pita tu korg panaskan atas kuali tanpa minyak juga..
agak2 dh panas roti tu(jgn pai hangus sudah)..angkat n potong dua..

cara penyediaan plak:
sapukan mayonaise dlm roti pita tu then msk kan inti kebab td then hias lg dgn mayonaise..
klu nk tambah sos pun boleh gak..okeys dah siap jom kite mkn... :D

inilah kebab yg x cantik..asal mkn kenyang sudah







Thursday, October 29, 2009

I'll miss my....

Saya akan merindui....

1.mama n babah...

2.my auntie@chu..

3.isma comey n iliya cute...

4.kengkawan saya...

5.meja saya(sbb de pc canggih)


waaaaaaaaaaa..sy mmg akan merindui mereka...sebulan lebih tu x jumpa...huhu..sy dpt upload gambar kengkwan yg de dlm simpanan sy..tp sy tetap akan rindu kwn2 sy yg len..huhuu





things to be done

aduihhhhhhh..pening kepala saya......nk kene settle kan mana yg patut before blk umah..so nt blk umah just bw diri n research je...pe nk jd nie aziah..............

list things to be done:-
1. hantar proposal grant ke rmc - checked
2. tanda paper exam bdk2 nie - haih ni yg payah ni pening nengok jawapan tp checked
3. bank in segala cheque - belum siap lg...
4. msk kebab tuk kwn2 lab - checked
5. beli tiket bus - haish ni la yg patut nye first sekali tp x beli lg.. :(

ini je kot..tp x tau la klu de penambahan..minta2 x de...





Wednesday, October 28, 2009

bohsan...

lately nie rase mcm bohsan sajo...x tau nape...nk kate sy x punye pe2 nk buat..byk sbnr nyer keje yg nk kene uat...tp x de mood nk buat..huhuhuhu..pang sekali muka sy sbb malas sgt...hehehehehe..

kenapa sy bohsan?...

bohsan dgn diri saya..
bohsan dgn duit elaun yg msk mcm x nk msk...
bohsan dgn perangai manusia.....

senang cite smua nye bohsan..hehehehe...

disbbkan bohsan..ini sajo entry sy kali nie..sila lempang sy sbb buat entry mcm x nk buat...pangggggggggg..hahahahaha





yummy super delicious...

hahahaha..x de idea nk uat entry sbnr nye..tp rase mcm saya de janji nk cite pasal cheesetart je kan kt uolllllllsssssss smua..so saya rasa inilah masa nyer...hik..hik..hik...

cheesetart ni saya beli dgn kawan sy punyer kakak ipar...first time dia bg sy rase..terus memikat kalbu..spjg raya sy order 3 kali..byk kan...abish tu dh cedappp sgt order la lg kan..tp bukan la sy yg mkn smua nyer..sbb saya kan tgh diet...saya bg makcik sy..family saya dan untuk open house umah saya..jeng..jeng..jeng...ni la gamabr nyer...

pic amik kat google


ade mcm2 perisa lg...de strawberry. kiwi n blueberry...ermmm rase2 nyer nk beli lg la..hahahahaha

p/s: nak wish congrats pregnant kt blogger2 yg blog diorg sy singgah hari2 tuk baca...best baca blog diorg..terhibur tau...






Tuesday, October 20, 2009

tension headache + migrain

oh noooooooooooooooo... sy dpt penyakit nie...sgt2 la sakit kepala sy sehingga sy rasa mcm nk antuk kepala sy kt dinding...sgt2 sakiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttt okeys.......

alhamdulillah dr baru nie x tanye sy mcm2..dia check up sy dgn properly..x mcm dr2 sebelum nie..yg bila sy ckp sy sakit kepala je..diorg akak ckp sy mengandung...pe hal plak kan..sy belum kawin pn...tmn lelaki pn x de...berong la dr nie....tp this dr yg br je check sy td mmg sgt2 bgs..sy teramat suka sama dia..tp sy x suka penyakit nie...mcm org nk giler jek bunyi nye....

okeys la nk smbg buat keje n nk tido lps tu...





Sunday, October 11, 2009

Open House + Kenduri Mama n babah g haji

seperti tahun sebelum2 nyer...tahun ni family kami sekali lg mengadakan open house..tp kali ni bkn open house saje tp sekali dgn kenduri doa selamat tuk mama n babah sy yg akan berangkat ke Makkah tuk menunaikan fardhu haji pd bln 11 nie..insyaAllah..doakan semoga babah n mama sy sihat n selamat menunaikan ibadah sepanjang mereka di sana...

firstly...sy nk mohon maaf kpd kwn2 sy yg sy x sempat nk jemput..bkn x nk jemput tp minggu tu sy busy sgt dgn progress report master sy...sgt meletihkan...

pe yg boleh sy ckpkan kat sini adalah tiada pic yg diambil spjg majlis itu berlangsung..nan ado ye kengkwn..huhuhuhu...

tp yg penting menu2 pd hari tu sungguh marvellous..sampai nasi beriyani abis tau licin n kami terpaksa pergi cari nasi tambah..nasib baik de...lauk dia mmg sedap n byk..tp nasi yg x cukup..mngkin sedapppppppp sgt kot nasi tu...

spt tahun2 sebelum nyer...mama sy hanya masak laksa johor..di mana ia adalah makanan wajib setiap kali open house..begitu juga dgn nasi beriyani..tp dh 2 thn nasi beriyani kami upah org tuk msk..sbb jumlah tetamu makin meningkat dan kami tidak mampu tuk msk dlm kuantiti yg byk dgn menu yg pelbagai..dan mcm biasa air minuman tuk hari tu ialah bandung johor..bandung yg de soda tu..sedapppppppp + my youngest brother fruit cocktail..every year mmg air ni yg akan kami sediakan..smua buat sendiri tau..tp x de pic plak nk tunjuk...

thn nie de menu tambahan nasi himpit+rendang+kuah kacang serta cheesetart yg saya tempah khas dr JB tu...alhamdulillah smua makanan habis..n cheestart tu tersgt2 la sedappppppppp..nt sy upload gambar yek..sy belum amik gambar lg..tp jgn riso yek sbb sy order lg tuk bw blk ms deepavali nt... :D

okeys nt kite story mori lg k..tata





Wednesday, September 23, 2009

first cycle chemo

huhuhuu tajuk je dh gempak kan..kenapa la sy tetiba cite psl chemo kan..mesti smua tertanya..
dia ni sakit ke?
.
.
.
sakit pe?
.
.
.
klu chemo kan slalu nye dikaitkan dgn kanser...
.
.
.
dia ni sakit kanser ke?
.
.
.
untuk pengetahuan smua..bkn sy yg sakit..tp my youngest brother yg sakit..ya Allah betapa sedih nye sy melihat nye..umo dia br 16 thn..tp dia telah diduga dgn penyakit ni...my youngest brother kena kanser..so sekrg dia kene uat chemo sbb kanser dia sudah stage 2..
dr ckp klu stage 2 mmg kene uat chemo..tidak boleh katakan tidak..melainkan 1st stage boleh pilih tuk uat radioterapi...
skrg adik sy cuti sekolah sampai lah keadaan dia betul2 sihat..means after 6th cycle of chemo..
6 cycle byk nye tu...

Ya Allah kuatkan lah n tabahkan lah adik sy untuk mengharungi segala dugaan ini..
sembuhkanlah penyakit yg dihidapi nyer..jauhkan lah dia dr perkara2 yg membahayakan..Amin

so uollsss smua hari ni raya ke-empat kan..kami smua beraya di hospital..nan ado beraya di rumah...kuih smua angkut ke hospital..sbb adik kena admit 5 hari kt spital...






Sunday, September 20, 2009

Selamat Hari Raya

tahun ni kami sekeluarga beraya di kg mama sy di bt pahat, johor..spt selalu nye kami akan ramai2 bergotong royong menyiapkan juadah hari raya kami...spt thn2 sebelum nye..adik beradik mak sy yg blk hanya chu n mak yaya..teh x dpt blk sbb raya umah belah mertua..pakcik ayim x blk sbb sdg smbg blaja kt glasgow..insyaAllah thn dpn diorg blk Malaysia..yippiiii...uda x blk sbb bt pahat ni jauh n nan ado sape2 di kg lg...tp kami ni sape yek..hantu kot..hahahahahaha...

okeys la enjoy the pics from hari raya..tata

pg2 raya..smua tgh mkn after solat hari raya..

beratur tuk bermaaf-maafan dan kutip duit raya.. :D

family sy...theme purple color

family pak ngah sy..theme campur2

family mak yaya...theme campur2 gak..tp yg lelaki smua nye sama

family chu..theme orange n red..

adik beradik mama sy..de lg 3 x blk...

anak2 dan menantu arwah haji mahmood dan arwayahamah hajah saebah

cucu2 lelaki arwah tok babah n tok mama...tp ramai lg yg x de ni

cucu2 perempuan arwah tok babah n tok mama..pn ramai lg yg x de..

okeys la nk stop dulu..penat dh nk upload gambar..dh la tenet kt lab sy sgt la lembab skrg nie..huhuhuh nt2 sy smbg lg k






Thursday, September 17, 2009

Setahun Hanya Sekali

yeker?mcm pernah dua kali je dlm setahun..okeys la..pe2 pn nk wish to all my readers(ade ke?)..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...

citer pasal raya nie..raya thn nie mngkin merupakan raya paling bohsan tuk kami sekeluarga..sbb nye as i told before my youngest brother kena cancer..n rite now he doing chemoteraphy..jd sbb tu la kami sekeluarga x bape nk raya sgt..sbb adik sy kena msk hospital pd raya ke-4..so hari raya kami adalah di hospital..sesape nk dtg leh la dtg hospital..hehehehehe

apapun blk kg tetap blk...sbb adik yg sakit tu nk sgt2 blk kg...so kami tetap blk kg tuk fulfill his wish...baju raya sy tetap ade..2 pasang..patut nye 3 tp dh jd 2 sbb tailor sy telah merosakkan baju sy yg ke-3..sgt2 sakit the hati tau x...

kuih ray pn x de la tahun nie..sedey nye...huhuhuhuhuhu...sape2 yg de tu leh la bg sikit..hehehehehe...^_^





Friday, September 4, 2009

Poem khas untuk hairi

Allah Knows Best

Allah knows what’s best for us
So why should we complain
We always want the sunshine
But He knows there must be rain

We always want the laughter
And the merriment of cheer
But our hearts will lose their tenderness
If we never shed a tear.

Allah tests us often
With suffering and with sorrow
He tests us not to punish us
But to help us meet tomorrow

For growing trees are strengthened
If they withstand the storm
And the sharp cut of the chisel
Gave the marble grace and form

Allah tests us often
And for every pain He gives to us
Provided we’re patient
Is followed by rich again

So whenever we feel that everything is going wrong
It is just Allah’s way
To make our spirit’s strong.





Wednesday, August 26, 2009

Puasa ke -4

Salam smua...hari ni kami sekeluarga berbuka burger n roti john....yummy super dupper delicious...hahahaha sy puji diri sendiri la kan..sbb sy yg uat sendiri...disebabkan my youngest brother sakit so sy telah mempelbagaikan sayur2ran di dlm roi john n burger agar ia nye menjadi makanan yg berkhasiat...

oooppps lupa mesti pembaca2 smua tertanya2 adik sy sakit pe kan... actually adik sy disahkan menghidapi kanser...ia merupakan satu khabar berita yg mengejutkan dan menyedihkan bg kami sekeluarga...sy berdoa agar adik sy akan cepat2 sembuh....becoz we love him very much....





Monday, July 27, 2009

Puasa n Raya

Salam semua...

Sbnr nyer x de la pe2 nk cite pn..cuma kemalasan yg melampau tuk writing paper..sbb kerajinan itu telah pergi ke writing blog..hahahahaha..

it about 1 month je lg kite sbg umat islam nk smbut pose?ade ke yg blum ganti lg pose?yok kite ganti sementara masih ade waktu lg..alhamdulillah sy dh pn abis ganti ms aidilfitri yg lps..sy ganti cepat2 bkn pe..tp tkt tahap malas yg melampau dtg..klu dh malas yg melampau tu dtg mmg lah x leh nk uat pe kan...

apsal tajuk raya pn de..hahahaha..tajuk raya sbb nak tanye korg cmua dh beli baju raya?dh tempah?cepat2 nt x siap baju raya..sy spt biasa sudah tempah berbulan2 yg lepas tp mcm biasa lah akan siap hanye beberapa hari sebelum raya..almaklum lah hantar kt kedai sepupu...so suka ati dia jek la nk uat bape lama yg dia nak..mmg x suka la mcm nie kan..abis nt sy nk pakai baju pe kan...

okeys la..nak smbg blk writing paper..kang sv sy datang..abis la sy..bye bye bye





Monday, July 20, 2009

Bosan dan Benci

Hari yg bosan dan membencikan serta menjengkilkan...harap je ade title prof n dr tp perangai mcm org x berpelajaran langsung..

its okeys..wat la mcm ne pn cara ko nk uat..ingat Allah tu de..bkn ko yg berkuasa kat muka bumi nie..ko tidak akan selama nyer di atas..satu hari nt ko akan berada di bwh...dan klu satu hari nt org buat mcm tu kt family ko, bini ko n anak2 ko..jgn ko marah..tp duduk diam bertafakur fikir pe yg ko dh buat kat org...Allah itu maha adil n maha mengetahui..

so renung2kan dan selamat beramal..





Friday, July 10, 2009

Sakit

hmmm minggu ni jatuh sakit plak...x pe sekurang2 nye dpt mengurangkan dosa2 kecil sy yg byk nie..huhuhuhu...mula2 sakit tekak je..g jumpa dr..dr bg segala mcm ubat kan..kata nk elak kan dr demam..hah amik ko sekali mkn ubat mmg jatuh demam trus..huhuhuhu..

result research masih terawang2 mcm tuan punye paper juga..susah nyer...mcm ne nie..sape tau guna matlab bantu la saya..huhuhuhu





Wednesday, June 24, 2009

Paper

hehehehe..byk plak sy nk publish kan...

sy rase blog sy ni dh penuh dgn sesawang n ntah mcm2 lg la..disebbkan tuan nye yg pemalas..walaupun hari2 buka blog sbb nk baca cite2 org yg best n boleh menghilangkan tension sy ni...hahahaha alasan je kan...

okeys back to the topic..paper..ada apa dengan paper?hehehehe sy kene uat paper tuk conference..konon2 nye submit 26/6/09 ni la..last skali postpone paii 30 july tu..lama tu..nmpak gaya nye sy kene cr satu result la..sbb dh lama sgt dia delay...huhuhu..

tp bkn nk ckp pe la kan majoriti paper submit tuk conference mesti delay je..bkn x suka delay..tp menambah kan keje sy tuk tmbh lg benda dlm paper tu..huhuhuh..ntah pe2 la yg sy merepek kan nie...okeys la nt kite cite lg ek...x sabar nye nk blk nilai jumaat ni..nk cuba resipi br nie..kebab n cekodok roti..hmm sedap nye...nt klu sy rajin sy upload gambar ek..doa2 kan la sy rajin ms kt umah nt..

sy nak wish Selamat Pengantin Baru kepada kawan sy ms sekolah rendah dulu Hayatul Najaa..insyaAllah nt sy dtg kenduri Najaa..nape plak la tetiba sy msk kan cite psl najaa dlm nie..hahaha klu nk tau najaa ni kawin ngan anak supervisor sy..what a small world..x sbr nye nk g kenduri nie...





Saturday, June 20, 2009

kezutannnnnnnnnnn!!!!!!

hmm x de la kezutan yang gempak2..tp kezutan juga la tuk kitorg family belah mama nie..
nape kitorg kate kezutan..sbb adik sepupu sy nk tunang..ape?tunang itu pn nk kecoh ke aziah oiiii..okeys sy x kisah pn dia nk tunang ke pe ke..mslh nye umur dia tu..bg sy dia msh muda br 16 thn sebaya ngan adik bongsu sy..n tunangan nye de lah lelaki yg berumur 26 thn..mngkin makcik sy dh fikir yg terbaik tuk anak dia..so nk ckp pe lg kan...

okeys la kat sini sy nk wish tahniah ler kat adik sepupu sy tu..smoga kekal hingga ke jinjang pelamin n menghabiskan blaja dulu br kawin...





Friday, June 5, 2009







Wednesday, May 27, 2009

Happy Birthday to Me..

Happy Birthday to me
Happy Birthday to me
Happy Birthday to aziah
Happy Birthday to me

waaaaaa..hari ni genap la umo sy 26 thn....
sy berdoa agar:
Allah memberikan sy keredhaan-Nya di dunia dan akhirat, dimurahkan rezeki dan diberikan akal yg cerdik dan waras serta hati yg bersih agar sy tidak menindas org yg lbh bwh dr sy...

sy berterima kasih dan bersyukur kepada:
1.Allah s.w.t-kerana telah memberi sy peluang lg tuk bernafas di bumi ini..sy tau sy bkn la insan yg cukup lengkap iman nye..tp sy akan cuba sedaya upaya tuk mengikut segala perintah nye insyaAllah.
2.mama dan babah-kerana berpenat lelah membesarkan sy..dr sy sorg bdk yg nakal+malas+suka melawan dan sbg..akhir nye dgn berkat doa mama n babah sy akhir nye menjadi manusia yg berguna n berpelajaran..
3. adik-beradik-kerana diorg de lah idola sy..dulu sy x suka blaja tp nengok diorg blaja tinggi sy pn nk jd mcm diorg..thanks..
4.chu n family- thanks sbb byk sgt jaga sy spjg sy duk jb tuk blaja n byk dgr mslh sy n kongsi mslh sy..thanks..
5. sahabat2 sy-thanks kerana sentiasa berada di sisi sy tidak kira waktu sy susah ataupun senang..korg juga lah yg menceriakan sy disaat sy berhadapan dgn Dr psiko...u all guys mmg rock..wa caya sama u all...luv u guys...

okeys akhir sekali..sy harap sy akan mendapat ape yg sy impikan n menghadapi segala rintangan dr Dr psiko tu dgn tenang dan jaya nye...Amin







Sunday, May 24, 2009

Syurga Cinta

First of all kite layan dulu gambar nie okeys...


Poster Syurga Cinta

okeys td saya ngan adik beradik sy g nengok cite nie...mcm ne nk ckp ek?nt puji lbh2 bila uoolllssss nengok sendiri kata sy tipu plak kan..tp ni pendapat sy je k...bg sy cite ni best...emosi dia smua de..kire lengkap la...uolllssss nk sedey ke, gembira ke, keinsafan ke,klakar ke...sng cite la smua de dlm cite nie...

part yg menarik bg saya de lah bila atok cikgu syuhadah kate jodoh terbahagi kpd 3...
1. jodoh daripada syaitan-yakni jodoh yg bila kite kuar berpegang2 tgn buat maksiat n dh terlanjur baru nk kawin...
2. jodoh daripada jin-yakni bila kite suka kan sesorg tp org tu x suka kite,so mula lah kite bomohkan dia,sihirkan dia la n buat mcm2 lg dan akhir nyer berkahwin tp dgn cara yg slh..
3. jodoh daripada Allah- jodoh ni adalah bila dua mata bertentang mata dan ia jatuh ke dalam hati..pastu pasangan nye meminang nye dan diorg saling cinta mencintai dan kekal hingga ke akhir hayat maka itulah yg dinamakan syurga cinta...

so pembaca smua rase korg kt jodoh yg mane?hehehehe sajek je tanye...hope kite smua yg ketiga..jd marilah kite renung2kan dan selamat beramal...

okeys la uollls smua..untuk filem ni sy bg 4 stgh la dr 5 bintang..congrats tu Ahmad Idham sbb cite ni best...sy sarankan korg smua g nengok k....x rugi..hehehehehe promote lbh nie...

okeys sy tambah lg pic..supaya korg smua rase x sbr2 nk g nengok..hahahahaha

part irham(awal) pakai serban n jubah bagai..tp pakai kasut sport..poyo btul adik dia ikmal(haziq) just suh pakai kopiah tp dia bantai pakai jubah segala kan..hahahahaha







Friday, May 22, 2009

Banyak Keje

Salam semua...

Alhamdulillah sy dh start buat research untuk master sy...tp de yg x syiok nye disamping sy buat research sy...

alkisah nye mcm nie...previous bos sy mcm x paham...sy dh kate sy dh x mampu nk buat software tu disbbkan bebanan keje yg sgt byk...tp still nk paksa sy buat...sy jd tension...siap boleh ckp dgn sinis kate uat pe u uat paper...dh officially ke u smbg master?..hello u're one of the lecturer in U**..senior lecturer lg tu so u mesti paham kan nape sy uat paper...i admit la i blum secara official nye smbg master tp i dh start buat research dia...master i daftar bln julai...lg bape bulan je la...ckp je la ko nk suh aku uat juga...

sy admit kesalahan sy kerana berjanji dgn dia..tp itu pn sblum sy tau yg sy byk sgt keje...smetimes sy x paham la ngan perangai dia...no wonder la before sy dh de 5 org yg lari...sy je yg bodoh duk lg kt ctu...





Wednesday, May 6, 2009

Pengembaraan Bermula...

hahahaha ni bkn geng pengembaraan tau, tp lebih kpd pengembaraan sy sebagai student gtu....okeys la hari nie sy dh mula start uat research tuk master sy...alhamdulillah sy dpt smbg master tuk kemasukan julai ini...

tp yg x syok nyer sy kene blaja matlab...huhuhu..pening2..nk uat mcm ne ek...de x sape2 yg tau mcm ne nk guna matlab..ade ke org bace blog sy ni...ntah la..hentam je la...hahahahaha





Tuesday, April 21, 2009

Further Study

huhuhu...its a long time since i never wrote anything in my blog...sorry if my english language is very bad..just want to try write in english because after this i'll writing papers in english..

talking about paper...i'll further my study on 1'st july 2009..where?only in local university...UTM...insyaAllah i'll continue master in research with My supervisor PM Dr Puteh...i hope she will guide me n help me whenever i need her...

huhuhu..May Allah bless me n help me...





Monday, February 23, 2009

Master....

Dengan problem yg ada skrg nie...byk sgt problem sampai sy pn x sure btul ke x decision sy tuk smbg master...but Alhamdulillah sy de kengkwn yg byk menasihatkan sy..n thanks to kak suzie..dia byk sgt bg nasihat n support sy...

hope sgt2 yg decision nie btul...never mind la smbg kt utm je...walaupun niat nk smbg luar negara (berangan sy nie nk smbg jauh2)...nk smbg supaya boleh bantu mama n babah sy..doa kan sy ek pembaca2 sekalian(dush-ayat perasan ade readers)...hahahahaha






Chinese New Year

what?...chinese new year?lama nyer..tp br nk story2 bout that....kesian ek kat sy....skrg br nk update..skrg bape aribln ek?23 kn means dh nk dkt sbln citer nie...tp x kisah la pe org nk kate basi ke pe ke..yg pntg sy ttp nk kongsi bout chinese new year...

hehehehe actually ms CNY aritu kitorg satu family g cuti2 malaysia kat cameron highlands...sy teramatlah suka kan sbb dh lama banget x pegi itu cameron...rase2 nyer last sekali pegi ms kecik2..so skrg i'm almost 26 dpt byg kan x bape lama x pegi?sy teramatlah excited nk g...spjg perjalanan sy x tido walaupun sy ngantuk sbnr nyer(ms perjlnan blk sy puas tido hahahaha)...sy dok snap2 pic...

okeys la mls nk cite2 pjg....to all readers(klu de la kan..mcm x de jek) enjoys the pic.... 



atas: kt tepi jln ms nk naik cameron... bwh: sy dgn strawberry... 


aiskrim and strawberry chocolate kampung sedia strawberry farm...cedappppppp sgt....

again the Strawberry and sy dgn pokok teh kat cameron valley


atas: us in front our apartment...bwh: again in front our aparment... 

atas:sy ngan my lovely mama n adik bongsu sy yg manja sgt...hahahaha
bwh: us at strawberry farm kampung sedia (malay punye tau n sgt sodapppp...besar2 lg)..


wow sy begitu suka dgn pokok2 teh n strawberry tu semua.....


kitorg shopping best punyer kt kampung sedia tu..sb x ramai org...strawberry dia besar2 n fresh2...klu nk g cameron tmpt itu disuggestkan sbb fresh sgt strawberry dia...sy siap bli bw blk sbb kawan kt jb pesan...strawberry dia tahan seminggu..sbb makcik tu petik tuk yg nk blk jauh2..kire nyer strawberry tu jgn yg msk ranum...sgt best tau...






Tergendala

huhuhuhu...byk sgt post yg di update tp x sempat2....asyik tergendala n tertangguh je...huhuhuu byk nye keje...sometimes pai leh lupa yg sy ni de blog...


okeys sy byk story...nt2 kita update k....byk pic...n mcm2 lg la..hehehehehe






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...