Monday, August 22, 2011

Gian...

Assalamualaikum Semua...

hahahahhahaha..pagi2 dah buat entry pasal gian kan...bukan pe korang...azie sekarang nie tengah gian dengan lagu Mr Simple-Super Junior, Walkin'-Super Junior, dengan Girl's Day-Cupid...dan..dan..dan... gian tuk baca allkpop...dah jd macam baca akhbar online plak sekarang nie..salah satu benda yang wajib buka tiap2 kali buka PC...selain dari Mstar ngan HMetro.hehehehehhe...

kalau drama-drama korea tu jangan cakap la..tu dah memang gian..lepas satu cerita satu cerita azie download..tp tengok nye x abis2..sebab kang duk ngadap drama korea je kang x jalan plak kerja azie...hehehehehhehe

tapi kan..tapi kan..tapi kan...azie sekarang suka dengar lagu opening comeback stage super junior yang baru yang superman tu..best sangat...hahhahahaha..apa2 je la yang azie merepek nie kan..orang lain mesti x paham kan..apa lah yang best sangat ngan lagu korea nie budak nie...bukan nye paham..x pe x paham..tu sebab azie suka tgk mv dia yang de subs sebab azie leh tau makna lagu2 dia..serius...maksud lagu2 dia best..mendalam... :)..jom jom jom tengok MV superman nak?jom la ek..nak juga..hahahhaha secara paksa..kihkihkihkihkih...








Monday, August 15, 2011

Aktiviti Di Bulan Puasa

Okeys..sekarang adalah sangat  malas nak upload gambar kat blog..ye tau..ada gambar lagi seronok nak baca..itu saya tahu..tapi buat masa ini memang malas dan x de mood..jd just a short update..

apa yang azie buat sepanjang ramadhan..

1. dua hari seblum puasa jahit manik kat baju (gambar akan diupload once azie dah blk nilai..baju n kamera kat nilai)..tapi itu pun x abis jahit lagi..baru siap dua pasang baju..de lagi 4 pasang..bak kata mama azie..nape x cukup kan 7 pasang baju raya..nt leh pakai seminggu(sungguh kena sedasssss di situ)bkn lah tuan punye blog nie tamak na nak pakai baju raya banyak2..abis tu dh beli color lain tapi yg menjadi tema color lain..kena lah tambah lagi baju...pastu ngan baju tahun lepas de lagi yg x sempat pakai sbb masalah teknikal dari tukang jahit...tu yg jd banyak sangat tu...gelak besar mama azie masa dia kenakan azie hari tu... :D

2. dah dua minggu berturut2 sepanjang puasa setiap sabtu g pasar tani kat stadium larkin mencari baju raya ngan makcik azie tuk anak2 dia..seawal 8 pg or 7 lebih gitu dh pergi ke sana...then blk dr sana..g tesco membeli keperluan2 umah plak...dan akhirnya sabtu yang lepas berjaya selesaikan misi mencari baju raya untuk adik2 sedara azie...kene g awal sbb orang singapore ramai sangat..tp itu pun dh dikira lewat..x tau la org singapore nie jam berapa dah terpacak kat pasar tani tu...

3. ulang alik RMC(untuk claim)tapi claim sendiri dah dua bulan x dpt...perghhh ni lagi satu buat claim lambat na....

4. bangun 4 pagi cuma de2 hari yang terlajak..jd bgn lewat...kemudian tidur kdg2 kul 10 kdg2 kul 11mlm..kalau kul 11mlm tu maksudnyer malam tu de CSI...jd CSI lagi penting dr tidur walaupun mata dh x leh buka..sbb nanti x dpt tgk ulangan nyer..walaupun de ulangan..sbb ulangan nyer hari sabtu..sabtu de lah hari super busy..

5. ulang alik lab tolak 7.10pg pai dlm 7.30pg blk kul 4 pm dh cabut..lecturer nak marah? x leh marah sebab azie pg2 buta dah pai lab..lagipun x de punch card pun.. :D

6..akan dibuat next week..apa dia?basuh kereta..sebab nak blk nilai..topup touch n go...buat kuih raya..yeay saya memang suka uat kuih raya last minute..itu mmg saya..buat mlm2 buta..kemudian siang hari jd zombie... :)


okeys itu je short update dari saya yang tak berapa nak short sangat..tapi otak short sikit...hahahahahahahha

owh lupa plak..download cerita2 korea..yang makin hari makin best..hahahahahahhahaha.. :p





Friday, August 12, 2011

Puasa Day 12

Assalamualaikum semua...pejam celik..pejam celik..kejap je kan dah 12 hari kita berpuasa..begitu pantas masa berlalu...dan dah dua minggu juga lah tuan punya blog x ber update...since tuan punya blog adalah super busy..macam lagu super junior "superman"..super junior we are super superman..tapi tuan blog tukar jadi super aziah i'm super superbusy...hihihihihihi..korang yang luar sana yang minta super junior dah nengok MV baru diorang Mr Simple..azie dah nengok banyak kali...suka sangat..best sangat...bulan puasa orang semua post video dakwah2 kat FB tapi azie duk kalut post video super junior ngan ost2 korean drama yang azie tengok...xde keinsafan ke cik azie nie?bukan xde..tapi sometimes buat apa kita nak bermuka2..nak berpura2 bagai...bulan2 lain kita x de pun post pasal islamic2 kat FB tapi bila bulan ramadhan kita boleh plak post yg islamic2..dan siap boleh tazkirah orang lagi tu..azie adalah diri azie..

okeys siapa-siapa yang ikut cerita City Hunter ikut time korea mesti tahu kan cerita tu dah habis 2 minggu lepas..sebelum puasa hari tu..siapa2 yang ikut kt KBSworld 391..tengok lah yek..cerita tu belum habis lagi..tapi cerita tu mmg best sbb babah azie sampai ikut cerita tu..tapi since dah puasa x dpt nak ikutlah kan sebab malam nak pergi terawikh..dan anak dia yang baik lagi comel nie telah meninggalkan folder city hunter di dalam PC kt kat rumah mereka di Nilai masa balik untuk sambut puasa hari itu untuk babah dia tengok..baik kan azie nie..hhahahhahaha mati statement puji diri sendiri..miss Yun Seong ngan Young Joo...hahahahha dah kata azie pompuan x kan nak miss Kim NaNa pulak kan..of course la kita rindua sama pelakon lelaki sahaja..hihihihihihi...tapi ending dia seditkit kecewa..macam abis gitu je..anyway overall drama ini sangat-sangat best..

sekarang ni azie tengah duk tengok cerita Myung Wol the spy...comel dan kelakar cerita dia...tapi jangan salah paham ek..bukan lah azie tengok cerita korea ni semua sebab hero dia handsome-handsome ke apa ke saje...sometimes azie tengok sebab heroin dia comel pun ye juga...walaupun hakikat kebanyakan drama sbb hero dia..tapi tuk Myung Wol nie azie suka heroin dia..cantik...dan cerita dia kelakar..kelakar sangat...tengok jangan x tengok tau pada peminta drama korea..

ermmm nak cerita apa lagi ek?..macam xde je..okeys sebelum azie nak undur diri..marilah layan dua lagu yang menarik minat azie untuk bulan ini..
lagu Cupid from Girl's Day...comel je lagu dia suka sangat-sangat..

lagi satu of course la dari super junior we are super superman..Because you Naughty..Naughty..Hey I'm Mr Simple.. :)


okeys enjoy yek korang..suka tengok diorang joget..lalalalalalala :D






Friday, August 5, 2011

Annyeonghaseyo

Aduhhhhhhhhh lamanya x update blog kan..bukan x nak update..tapi banyak kerja..cuma dapat baca blog orang je..tapi blog sendiri x sempat nak update apa-apa...penat + tension..huhuhuhuhu..apa pun Azie nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa..Semoga Ibadah kita diterimaNya..Amin...belum terlambatkan nak ucap Selamat berpuasa..hehehehhe...tapi kan pejam celik pejam celik kejap je dh hari ke-5 kan..perghhhhh sekejap nye masa berlalu...

okeys2 tak nak cerita panjang-panjang..korang yang minat Super Junior tu dah dengar lum lagu baru diorg dr 5th Album..pergi lah dengar..as usual x lah menghampakan..suka video klip Mr Simple dan lagu Walkin'...tapi Walkin lum de MV lagi..cepat2 lah SM entertainment buat MV Walkin'..lagu dia best....suka..suka... :D..Support SuJu Forever..hahahahhahaha..tetiba....

okeys bye2...kata busy confirm lah entry campur2 kan..bye2...nanti bila dh betul2 lapang baru kita cerita panjang-panjang k...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...