Monday, August 13, 2012

Nak Raya?

Assalamualaikum..

haih..haih..haih laaaaaaaaa tinggal x pai dua hari lagi je azie nak balik umah...ermmm seperti sejak 2 tahun yang lepas..azie drive sorang2 dari JB tuk balik ke Nilai...ermmm dan sebagai persediaan..haruslah kereta dalam keadaan yang baik...topup touch n go, minyak bagi full tank..sebab nanti x kan berhenti punya kalau dah drive seorang nie..oleh itu mari kita check list tuk balik raya dan tuk raya..hew hew hew...campur je semua checklist..hehehehhe



  1. Servis Kereta - checked
  2. Alignment + balancing - (petang ni nak g) *servis x termasuk benda nie klu nak kena tambah lagi duit dah la mahal baik buat kat kedai biasa je...
  3. Top up touch N go - tengah hari rabu masa kat tol nanti top up
  4. Isi Minyak - pagi rabu isi
  5. Baju raya - checked (even de lagi yg tak siap..tapi dah de 3 yg siap..lagi dua khamis ni pergi ambil kat tailor dengan mama)..
  6. biskut raya - ni nak nangis sebab khamis nie baru nak mula buat..harap2 sempat lah yekkkk
  7. kasut - hah ni bukan nak pakai masa raya..tapi untuk kegunaan masa hadapan juga (cth untuk g interview, kerja dan sebagainya)

okeys itu je kot setakat nie...

Dikesempatan ini azie ingin memohon ampun dan maaf jika sepanjang azie menulis blog ada penulisan azie yang menyinggung atau menyakitkan hati siapa-siapa..azie mohon maaf ye..Selamat Hari Raya semua...


bye...








Wednesday, August 1, 2012

Tak "MALAS" Tapi "Busy"

Assalamualaikum...

Hari tu azie buat entry malas..alasan nape blog dah lama tak ber update..hari ni malas bukan alasan sebab busy dah amik alih tempat malas tu hah..hahahahaha... jeongmallo, azie tak tipu..tak percaya?datang UTM sini tengok..hehehehehe

First of all Salam Ramadhan Al-Mubarak..akhirnya tahun nie choc chip cookies azie dah jd bisnes untuk kak yatie .. last week balik umah sempat la mengadun cookies untuk kak yatie jual ngan officemate dia.. Alhamdulillah..kalau lah azie nie tak bekerja duk goyang kaki je..memang dah jual dah kuih raya..huhuhu..hahahaha alasan lagi yek cik azie nie..

okeys berbalik pada tajuk entry...apsal la cik azie nie busy benar nie..ye kengkawan, azie busy sangat-sangat dan hari nie pun busy gak tapi azie macam penat sangat sebab keje non stop jadi azie curi tulis blog jap..hahahhaha..dah datang keje kul 7pg x kan la x leh curi masa jap kan..betul x betul x? :)

okeys minggu busy azie bermula pada 5/7/12 sampai la nanti sebelum balik cuti raya...perghhhh lebih sebulan tu busy mengalahkan PM plak kan..kih kih kih...

5/7/12 - masa ni azie balik Nilai sbb 6/7/12 tu azie nak ikut Family g bercuti kat Kuantan..nak dijadikan cerita masa 6/7/12 pagi tu tengah tolong mama masak sebab mama tak leh nak berdiri lama-lama sebab kena gout n dua hari sebelum tu mama terjatuh jadi kaki tu makin sakit..masa tolong mama masak tuk bawa bekal pergi Kuantan ada incident yang tak diingini berlaku yang mana masa azie tengah tuang minyak panas masuk dalam bekas minyak azie tertuang kat tangan azie..dan kesannya kelima-lima jari azie melecur..huhuhuhu dah kurang duit hantaran.. hahahhahaaha.. ;) mula-mual ingat kebal sangat tak ada apa-apa sebab sebelum nie pun pernah kena juga mcm nie..sekali masa on the way g kuantan jari-jari tu semua makin sakit berdenyut sampaikan nak kena letak tangan tu kat aircond je...masa tu dah x tahan masa singgah solat jumaat, mama, kak jim n kak yati ajak g klinik..pergi klinik dapat la ubat bengkak semua...okeys abis cerita kat Kuantan..

pastu balik dari kuantan hari ahad 8/7/12..dan patutnya azie balik JB isnin tu 9/7/12 tapi since lecturer tak de azie pun nak balik la hari selasa..sebab jari-jari tu masih sakit kan..sekali masa baru lepas solat zuhur dalam kul 3.30pm tu dapat message dari no tak dikenali, baca punya baca..azie nak kena pergi second interview jawatan pensyarah kat UiTM Jengka..masa tu cuak giler sebab semua dokumen kat JB dan inteview tu hari Rabu 11/7/12...memang berserabut lah sikit kepala otak ni masa tu..ingatkan nak minta kawan post kan semua sijil2 tu..tapi babah cakap belum tentu dokumen tu sampai hari selasa..selasa kita dah nak g Jengka..jadi berdesup lah petang tu kul 4 azie, mama, babah n hairi pergi JB amik dokumen tu kt UTM..azie drive dengan tangan yang duk denyut2 nie..dan moral of the story lain kali angkut je bawa balik sijil tu..x kisah lah balik tu unutk bercuti ke apa..

then tidur semalam kat umah chu..selasa pagi-pagi dah bertolak balik Nilai sebab petang tu nak gerak amik abg emi kt umah sewa dia then abg emi drive bawa g Jengka..11/7/12..interview patutnya start kul 10 tapi sesi sebelum tu habis lambat terpaksalah kitorg start lambat..azie org kedua dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..ada rezeki adalah kat sana.. siap orang tu tanya nape dengan tangan (note: masa nie tangan dah berbalut sbb air2 tu dah pecah n Dr balut supaya x kena infection)..azie pun jawablah..eheheheheh

lepas habis interview terus gerak balik Nilai sebab esoknya nak Balik JB sebab 13/7/12 nak kena g Desaru de bengkel kat sana selama 3 hari 2 malam...huuaaaaaaaaaaaaa penat giler masa tu rasa..tapi x pe lah..balik dari bengkel isnin terus masuk keje terus lah kejenye meeting, bengkel siapkan kerja tuk meeting siapkan kerja untuk bengkel dah macam azie pula yang pensyarah..hahahahhahaha serisu mmg busy sangat-sangat..hari-hari balik lambat..ni siap dia dah pesan lagi since azie nak blk cuti awal dia suh siapkan keje sebelum azie cuti..of course Dr..don't worry..Dr tu yang klu boleh nak submit last day juga..saya ni hah hari nie pun dah siap buat..tapi Dr yang nak submit 15/8/12 juga..saya dah la nak balik masa tu..saya x kira..saya yang hantar jadi next week saya nak submit dah..^_^

okeys tu je kot kesibukan yang melanda azie skrg nie..buka puasa pun biasa-biasa saje..jadi blog walking tgk gambar makanan kat blog orang je..hehehehehe


okeys bye ^_^





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...