Monday, December 31, 2012

Tirai 2012 dan 2013

Assalamualaikum semua,

Sila abaikan blog nie yang dah penuh habuk..habuk dia jangan cakap lah kannnnn penuh sampai tuan punya blog nie dah x tau macam mana nak bersihkan...hehehehehhe... ^_^.. Di sini cik blog nak wish Selamat Tahun Baru Masihi 2013..dan nak bagi tahu lah apa yang berlaku sepanjang tahun 2012 dan apa yang cik blog nie harapkan untuk tahun 2013 bersamaan 1434 Hijrah..

2012

Cik Am yang kitorg sayang akhirnya kahwin bersama pilihan hati dan paling penting mendapat restu kedua belah pihak...

Pergi USS for the first time after 24 or 25 years tak jejak Singapore..huhuu lama kannnn..dan happy sangat...pergi USS dengan family chu dan macam-macam pengalaman masa nak buat passport..heheheh semua itu memori kan..

Dapat adik saudara baru yang diberi nama Zara Rizqin..wow sungguh comel okeys...seronok ada baby kecik leh main2..hehehehe

Kamera Samsung rosak..semua gambar dalam kamera belum transfer lagi..itu pasal lah blog nie sunyi je tahun nie....hehhehehehehe sorry.. errmmmm ada kah nak beli kamera baru?sempena tahun baru?tetttttttttt

Menyiapkan Thesis Master yang asyik tergendala sebab banyak nak kena betulkan dan proofread dan akhirnya pada 5 June 2012 azie submit thesis untuk viva voice or viva defense...heheheh suka dan syukur Alhamdulillah

Dapat panggilan interview dari UiTM Jengka untuk jawatan pensyarah pada 11 June 2012..dan berjaya ke peringkat seterusnya..Alhamdulillah

10 September 2012 dapat mesej dari shasha staf Posgraduate Office yang tarikh viva dah kuar iaitu pada 21 September 2012...wahhhh berdebar tau azie masa tu..macam-macam perasaan ada "takut, gementar, gembira, sedih" dan macam-macam lagi

21 September 2012 pun tiba dan ditemani kawan azie, Sina dan Nazeema... Perasaan masa tu?TAKUT!!!!!!!..tapi azie kuatkan juga semangat dan teruskan presentation viva..dan sementara tunggu keputusan keluar azie kena tunggu kat luar sebab diorg nak bincang dan masa tu mama azie call tanya lulus ke tak?azie x tau nak ckp apa azie terus nangis bila dengar suara mama azie sbb azie takut sangat masa tu azie akan gagal dan kecewakan mama..then bila masuk balik bilik meeting dan chairperson umumkan keputusan yang azie lulus dengan Minor correction 3 month azie terus menangis..ala mesti semua nak kata azie cengeng kan asyik nangis je..siapa-siapa yang ada bersama ngan azie sepanjang azie sambung Master nie tau kenapa azie nangis.. :) Alhamdulillah

Abang Emi bertunang pada 29 September 2012...dan orang paling gembira tentulah mama n babah...hope bakal 'kakak' ipar azie boleh menerima abang emi n keluarga kitorg seadanya...

21 Disember 2012.. thesis correction submitted..suka..suka..suka

29 Disember 2012 yeay dapat lagi adik saudara baru..kali ni anak Cik Am pula..yeay Cik Am dapat baby boy..yuhuuuuu suka..suka suka...

ermmm itulah cerita pahit manis kehidupan (BitterSweetLife) azie sebagai seorang hamba Allah, anak dan pelajar pada tahun 2012...huhuhu tapi macam semuanya seronok je..Alhamdulillah


2013
Hope 2 Januari 2013 akan berlalu dengan pantas dan semuanya berjalan dengan lancar dan internal examiner okeys dengan semua correction yang azie dah buat...Aminnnn

Hopefully, adalah company yang nak hire azie sebagai staff diorang..huhuhu banyak application yang dah dihantar tapi belum satu pun sangkut 

Hopefully semua persiapan untuk majlis kahwin Abang Emi berjalan lancar..

Semoga tuan blog nie dipertemukan jodoh dengan orang yang dapat menerimanya dan keluarganya seadanya...

ermmm itu je kot untuk setakat ni..semoga ketemu lagi di entry yang akan datang (jika tuan blog free k) owhhh nak ucapkan thanks kat nuffnang and sesiapa yang sudi singgah blog nie sebab dapatkan CPUV untuk azie..mudah-mudahan tahun 2013 nie azie boleh cash out duit dari nuffang..thanks you all and love all of you..




lots of love,
aziah







Monday, November 26, 2012

Mana Pergi ye?

Assalammualaikum semua..


hari ni nak share sikit..apa nak jadi ye dengan budaya masyarakat malaysia sekarang nie?ermmm azie admit tidak semua kenal Nu'est ngan Vixx korean group yang buat performance kat shout award..kalau tanya azie pun azie jawab azie tak kenal (kalau bigbang, Super Junior, 2PM, 2AM, T-Ara, SNSD, KARA, 4Minute, B2ST, kenal lah..huk..huk..huk..huk..batuk sikit.. ^_~) tapi tidaklah sampai nak booooooo group yang tidak dikenali kannn..dan yang start pun dari kalangan artis kita pula tu...mana perginya attitude mereka?

azie bukan lah nak cakap ape pun..dulu masa lagu-lagu dari indonesia popular pun berlaku juga hal sebegini.. ermmmm kalau tak minat korea ke apa ke? duduk diam-diam je..tak perlulah nak booo bagai..cuba kalau justin bieber ke apa ke dari hollywood yang korang minat kena boooo apa perasaan korang?ermmmm kalau ikut azie memang tak berkenan dengan justin bieber tapi tidaklah sampai nak boooooo kan dia...apa yang korang dapat ek klu korang booo?serius macam orang tak bersekolah pula bila fikir-fikir balik...sekarang ni tengah trend korea menembusi pasaran dunia..jadi station TV pun nak ikut trend tapi silap..memalukan Malaysia adalah..huhuhu sorrylah next time tak perlu nak bawa orang luar jadi tetamu jemputan dalam apa-apa anugerah..buat malu je nanti..memang lah mulut diorg kata tak apa2..tapi hati diorang siapa tahu?...ermmmm


moral of the story..kalau lepas nie Malaysian artist kena banned ke booo ke jangan melenting pula...huhuhuhuhuuhuhu




okey bye..azie





Wednesday, September 26, 2012

B2st or Beast

Assalamualaikum...


sekarang tengah dok tengok Mv nie..sebab nya....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sila scroll sikit eh... ;)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sebabnya nak tengok ini

dan ini


hhahahahahahaha.. :P






Viva Voice

Assalamualaikum...


hehehehe baru berkesempatan untuk update blog...lepas viva-voce aritu terus banyak keje..azie kan keje part time sementara nak dapat kerja yang betul-betul..jadi masa 2 minggu nak viva hari tu, konon nya lecturer tu bagi la azie beban kerja yang kurang dari biasa..tapi sebenarnya tidak lah kurang mana pun..cuma azie tak kuar g RMC je..yang lain still azie buat juga..huhuhu itu yang lepas viva tak sempat-sempat lagi nak cerita pasal viva dah ada kerja yang banyak menunggu..lagi-lagi azie nak cuti jumaat ni sebab nak balik Nilai, since abang azie nak bertunang sabtu nie..lagi lah banyak kerja..huhuhuu.

okeys lah jom kita kembali kepada tajuk... ;)

apa ek yang 3 bulan nie? Hah kalau nak tau azie lulus viva dengan correction 3 bulan..jadi dalam tempoh 3 bulan azie kena siapkan correction then submit then kalau tak ada masalah boleh jilid then yeay azie dah grad..suka suka suka.. :)


okeys sebenarnya azie tak jangka pun dapat correction 3 bulan atau dengan kata lain azie tak sangka pun azie lulus sebenarnya..azie dah fikir sama ada azie kena re-viva or gagal je...sebabnya..sebabnya..biar lah azie je yang tahu...tapi Alhadulillah sangat-sangat azie dapat internal dan external examiner yang sangat-sangat baik dan banyak sangat membantu...boleh dikatakan masa azie write thesis tu azie x tahu pun apa yang azie buat tu betul atau tak..kiranya azie main buat je lah apa yang azie rasa betul..huhuhu abis dah x de guide nak buat macam mana kan...tapi Alhamdulillah examiners azie banyak membantu..ye lahh azie present tak sampai 30 minit pun tapi sesi soal jawab selama 3 jam.. internal siap cakap "nasib baik hari ini hari jumaat kalau tak.." azie rasa kalau tak mesti dia sambung lagi..hahahahah..tapi suka dua-dua examiners nie...diaorang siap terangkan kat whiteboard apa yang azie tak paham dan apa yang azie tak tahu..kiranya hari itu azie rasa macam bukan pergi viva tapi masuk kelas..cuma bezanya kalau kelas betul-betul kita duduk kan..azie tak..azie kena berdiri..perghhh masa tu jangan cakap lah..dah tertonggeng-tonggeng azie tahan lenguh kaki...hahahahahah

dan part yang azie tak boleh blah langsung adalah part azie blur dan azie tak jawab soalan..pastu examiners ni pun terang sana terang sini baru azie jawab then diorang kata hah perkataan itu lah yang kitorg nak dengar...tapi seriously azie memang bersyukur sangat-sangat dapat dua-dua examiner nie...kalau orang lain tak tahu lah macam mana...

tak lupa juga pada kawan baik azie Sina dan Nazeema yang setia temankan azie dari kul 9 pagi pai azie selesai lebih kurang 12.30...diorang tunggu kat luar je tapi azie sangat-sangat appreciate apa yang diorang dah lakukan..thanks korang..sayang korang ketat-ketat..hehehehehe

dan sekarang azie tak tahu nak cakap apa lagi...hahahahahah pang sekali baru tahu azie ni kannnnn..kih kih kih...okeys-okeys lah kita buat ucapan penutup...ucapan penutup?apa kes ko ingat ko tengah buat ucapan perasmian ke apa...hahahahahah..ala boleh lah sekali sekali..kih kih kih kih..


Terima Kasih kepada Mama, Babah, Chu, adik-beradik azie, anak-anak chu, kawan-kawan yang sentiasa berada di samping azie sepanjang azie buat Master..Makcik2 dan pakcik2 azie yang sentiasa memberi kata sokongan..terima kasih banyak2...kepada sv azie walaupun dia tak ada masa azie viva sebab dia bersalin, azie still tak dapat balas jasa sv azie sebab sudi amik azie sebagai student dia..terima kasih banyak2... dan yang paling utama azie rasa syukur sangat2 kepada Allah s.w.t atas nikmat yang diberikan...

okeys lah serius dah tak tahu nak merapu apa..sehingga berjumpa lagi

Wassalam..







Thursday, September 20, 2012

Viva Voice Examination

Assalamualaikum...


kurang dari 24 jam je Viva-voce Examination azie...perasaan azie sekarang nie?ada rasa takut ada rasa relaks..huhuhuhu

"Ya Allah, kuatkanlah hati hambamu ini menerima segala keputusan esok, lembutkanlah penilai-penilai ku, permudahkanlah segala urusan ku pada esok hari"


okeys tuan punya blog sekarang dalam keadaan yang dah tak tenang...semua yang di buat serba tak kena...moga-moga semuanya berjalan lancar...tiada lain yang azie pinta hanya untuk kegembiraan Mama dan  Babah..huhuhu


okeys jumpa lagi nanti..kalau mood x kelaut esok bolehlah azie cerita pasal viva-voce azie k...pray for me k my readers...



Wassalam..






Wednesday, September 12, 2012

Akhirnya...

Assalamualaikum...

Akhirnya... after berbagai rintangan yang dilalui...21 september 2012 nie tarikh untuk azie viva nak dapatkan Master azie...moga dipermudahkan segala urusan.... perasaan azie sekarang nie?hrmmmm macam-macam ada..takut ada, suka ada, sedih ada dan macam-macam lagi lah... insyaAllah jumaat nie mock viva... dan sebab itu juga nape lah blog nie sunyi je lepas raya nie hah.. satu cite pun x de... macam mana nak update..busy je...huhuh mcm lah azie ni PM ye tak?orang lain pun busy tp boleh je update blog...itu org lain bukan azie...sbb azie nie jenis kalau nak tulis kena ada mood..kalau dah busy mmg x de mood la kan...ke azie mmg sentiasa xde mood nak tulis..hahahahaha..hentam saja lah... ;)


apa lagi ek nak tulis?itu je lah setakat nie..sebab hati nie tengah debar nak viva..jadi ayat banyak tunggang langgang..nak tengok balik thesis yg dah 2 bulan tinggal..kahkahkah..lepas submit hari tu mmg x de sentuh langsung research nie..haha nak viva baru kelam kelibut nak baca ye aziah..padan muka... :D okeys readers semua (ada ke readers?hentam saje lah..) doakan azie dapat Master of Science(Computer Science) ye..bye2 jumpa lagi lepas ada mood untuk buat entry baru.. :)






Monday, August 13, 2012

Nak Raya?

Assalamualaikum..

haih..haih..haih laaaaaaaaa tinggal x pai dua hari lagi je azie nak balik umah...ermmm seperti sejak 2 tahun yang lepas..azie drive sorang2 dari JB tuk balik ke Nilai...ermmm dan sebagai persediaan..haruslah kereta dalam keadaan yang baik...topup touch n go, minyak bagi full tank..sebab nanti x kan berhenti punya kalau dah drive seorang nie..oleh itu mari kita check list tuk balik raya dan tuk raya..hew hew hew...campur je semua checklist..hehehehhe



  1. Servis Kereta - checked
  2. Alignment + balancing - (petang ni nak g) *servis x termasuk benda nie klu nak kena tambah lagi duit dah la mahal baik buat kat kedai biasa je...
  3. Top up touch N go - tengah hari rabu masa kat tol nanti top up
  4. Isi Minyak - pagi rabu isi
  5. Baju raya - checked (even de lagi yg tak siap..tapi dah de 3 yg siap..lagi dua khamis ni pergi ambil kat tailor dengan mama)..
  6. biskut raya - ni nak nangis sebab khamis nie baru nak mula buat..harap2 sempat lah yekkkk
  7. kasut - hah ni bukan nak pakai masa raya..tapi untuk kegunaan masa hadapan juga (cth untuk g interview, kerja dan sebagainya)

okeys itu je kot setakat nie...

Dikesempatan ini azie ingin memohon ampun dan maaf jika sepanjang azie menulis blog ada penulisan azie yang menyinggung atau menyakitkan hati siapa-siapa..azie mohon maaf ye..Selamat Hari Raya semua...


bye...








Wednesday, August 1, 2012

Tak "MALAS" Tapi "Busy"

Assalamualaikum...

Hari tu azie buat entry malas..alasan nape blog dah lama tak ber update..hari ni malas bukan alasan sebab busy dah amik alih tempat malas tu hah..hahahahaha... jeongmallo, azie tak tipu..tak percaya?datang UTM sini tengok..hehehehehe

First of all Salam Ramadhan Al-Mubarak..akhirnya tahun nie choc chip cookies azie dah jd bisnes untuk kak yatie .. last week balik umah sempat la mengadun cookies untuk kak yatie jual ngan officemate dia.. Alhamdulillah..kalau lah azie nie tak bekerja duk goyang kaki je..memang dah jual dah kuih raya..huhuhu..hahahaha alasan lagi yek cik azie nie..

okeys berbalik pada tajuk entry...apsal la cik azie nie busy benar nie..ye kengkawan, azie busy sangat-sangat dan hari nie pun busy gak tapi azie macam penat sangat sebab keje non stop jadi azie curi tulis blog jap..hahahhaha..dah datang keje kul 7pg x kan la x leh curi masa jap kan..betul x betul x? :)

okeys minggu busy azie bermula pada 5/7/12 sampai la nanti sebelum balik cuti raya...perghhhh lebih sebulan tu busy mengalahkan PM plak kan..kih kih kih...

5/7/12 - masa ni azie balik Nilai sbb 6/7/12 tu azie nak ikut Family g bercuti kat Kuantan..nak dijadikan cerita masa 6/7/12 pagi tu tengah tolong mama masak sebab mama tak leh nak berdiri lama-lama sebab kena gout n dua hari sebelum tu mama terjatuh jadi kaki tu makin sakit..masa tolong mama masak tuk bawa bekal pergi Kuantan ada incident yang tak diingini berlaku yang mana masa azie tengah tuang minyak panas masuk dalam bekas minyak azie tertuang kat tangan azie..dan kesannya kelima-lima jari azie melecur..huhuhuhu dah kurang duit hantaran.. hahahhahaaha.. ;) mula-mual ingat kebal sangat tak ada apa-apa sebab sebelum nie pun pernah kena juga mcm nie..sekali masa on the way g kuantan jari-jari tu semua makin sakit berdenyut sampaikan nak kena letak tangan tu kat aircond je...masa tu dah x tahan masa singgah solat jumaat, mama, kak jim n kak yati ajak g klinik..pergi klinik dapat la ubat bengkak semua...okeys abis cerita kat Kuantan..

pastu balik dari kuantan hari ahad 8/7/12..dan patutnya azie balik JB isnin tu 9/7/12 tapi since lecturer tak de azie pun nak balik la hari selasa..sebab jari-jari tu masih sakit kan..sekali masa baru lepas solat zuhur dalam kul 3.30pm tu dapat message dari no tak dikenali, baca punya baca..azie nak kena pergi second interview jawatan pensyarah kat UiTM Jengka..masa tu cuak giler sebab semua dokumen kat JB dan inteview tu hari Rabu 11/7/12...memang berserabut lah sikit kepala otak ni masa tu..ingatkan nak minta kawan post kan semua sijil2 tu..tapi babah cakap belum tentu dokumen tu sampai hari selasa..selasa kita dah nak g Jengka..jadi berdesup lah petang tu kul 4 azie, mama, babah n hairi pergi JB amik dokumen tu kt UTM..azie drive dengan tangan yang duk denyut2 nie..dan moral of the story lain kali angkut je bawa balik sijil tu..x kisah lah balik tu unutk bercuti ke apa..

then tidur semalam kat umah chu..selasa pagi-pagi dah bertolak balik Nilai sebab petang tu nak gerak amik abg emi kt umah sewa dia then abg emi drive bawa g Jengka..11/7/12..interview patutnya start kul 10 tapi sesi sebelum tu habis lambat terpaksalah kitorg start lambat..azie org kedua dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..ada rezeki adalah kat sana.. siap orang tu tanya nape dengan tangan (note: masa nie tangan dah berbalut sbb air2 tu dah pecah n Dr balut supaya x kena infection)..azie pun jawablah..eheheheheh

lepas habis interview terus gerak balik Nilai sebab esoknya nak Balik JB sebab 13/7/12 nak kena g Desaru de bengkel kat sana selama 3 hari 2 malam...huuaaaaaaaaaaaaa penat giler masa tu rasa..tapi x pe lah..balik dari bengkel isnin terus masuk keje terus lah kejenye meeting, bengkel siapkan kerja tuk meeting siapkan kerja untuk bengkel dah macam azie pula yang pensyarah..hahahahhahaha serisu mmg busy sangat-sangat..hari-hari balik lambat..ni siap dia dah pesan lagi since azie nak blk cuti awal dia suh siapkan keje sebelum azie cuti..of course Dr..don't worry..Dr tu yang klu boleh nak submit last day juga..saya ni hah hari nie pun dah siap buat..tapi Dr yang nak submit 15/8/12 juga..saya dah la nak balik masa tu..saya x kira..saya yang hantar jadi next week saya nak submit dah..^_^

okeys tu je kot kesibukan yang melanda azie skrg nie..buka puasa pun biasa-biasa saje..jadi blog walking tgk gambar makanan kat blog orang je..hehehehehe


okeys bye ^_^





Wednesday, July 4, 2012

M.A.L.A.S

Assalamualaikum...


huaaaaaaaaaaaaaaaa malasnya nak update...bukan malas apanya pun..malas nak transfer pic + buat watermark...arghhhhhhhhh lagi dah xde keje research nak buat lagi malas nak update....huhuhuhu

okey bye nak ngadu itu je..heheheheh matilah kena marah..sorry lah yek banyak novel nak dibuat review and banyak cerita yang nak di ceritakan tapi dah malas kan katanya..tunggulah kalau rajin..manalah tahu balik dari kuantan ahad nie azie jadi rajin tetiba...hahahahahhaha

bye







Friday, June 22, 2012

Alhamdulillah..

Assalamualaikum...


Tiada apa yang dapat azie gambarkan perasaan azie pada saat ini...setelah azie tunggu hampir 2 tahun..akhirnya azie berjaya submit thesis azie..sekarang azie tunggu masa untuk viva session je...syukur pada mu Ya Allah..azie mohon agar segalanya dipermudahkan...

azie rasa bersyukur sangat-sangat juga sbb hari isni hari tu azie dapat pergi interview kat UiTM Jengka..dan Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..mudah-mudahan ada rezeki azie di sana...untuk kedua-dua benda yang menggembirakan yang berlaku dalam diri azie dalam minggu ini..azie x dapat nak ucapkan dengan kata-kata kepada mama n babah serta chu...terima kasih kepada mama n babah sebab sanggup temankan azie g interview dan berkorban apa sahaja dan terima kasih tak terhingga pada chu sebab sentiasa bersama-sama azie sepanjang azie mengalami kesukaran untuk submit thesis...

Alhamdulillah...








Friday, May 18, 2012

Premium Beautiful Agent

Assalamualaikum...

rasanya ramai kawan-kawan azie yang pakai or jadi agent PB a.k.a Premium Beautiful...termasuk blogger-blogger yang azie suka singgah blog dia..kat sini bukan nak condemn agent-agent yang jual PB or kawan-kawan yang pakai PB ye...ni nak cerita sikit je pasal seorang kawan azie masa degree yang baru berjinak-jinak dalam jual PB nie...azie sedikit bengang dengan dia bila ada status-status kat wall dia yang macam nak hentam or condemn orang-orang gemuk nie...siapa yang baca entry ni nak cakap azie meroyan ke sensitif ke..azie tak kisah...

okey mari tengok status dia yang pertama yang buat majoriti rakan-rakan dalam FB sedikit bengang..baik yang kurus mahupun yang gemuk macam azie nie..semuanya bengang...

status pertama:
Apa guna pakai handphone atau handbag mahal2 tapi body mengalahkan tong dram? Rasa lebih berkeyakinan ke?

Kenapa perlu jaga wajah sahaja tetapi badan kita tak hiraukan?
Pernah tanya badan kita ni sihat ke x?

jom kita sama2 tanamkan azam nak kurus, sihat dan kembali menawan dgn PB..yeayy!!..

so, sape2 yg nak fitting pb pm sy..


erkkkkk...orang badan 'comel' x leh melawa ke?kalau dia ada duit boleh je nak beli apa-apa sebagai treat untuk diri dia..bagi azie as long as kita jaga kesihatan..xde masalah..bukan maksud azie tak nak kurus k...siapa yang tak nak kurus kan...tapi ada caranya kalau nak jual produk bagi laris..huhuhu

status kedua semalam:


Dh lbh 10 thun pb dlm pasaran.. Brmakne pb ni mmg sgt2 bgus.. Mesti nmpk hasil n kesan kalo pakai dgn konsisten 8 jam setiap hari.. Sape2 yg xde set pb leh pm
mimi  (p/s: hahaha tak perasan lak de nama dia..cover babe..cover..).. Jgn tggu smpi perut brlapis2 mcm mangkuk tingkat bru nk cr pb ok.. :)

erkkkk mana dia tau perut orang kalau berlapis macam mangkuk tingkat....hahahahhahahahahaha....please lahhhhhh kalau nak jual PB guna lah ayat okey sikit...yang x menyentuh sensitiviti sesiapa..tak kiralah orang tu gemuk ke kurus ke...kalau kau guna ayat contoh macam nie..." anda ingin menjaga kesihatan?ingin kekal langsing?ingin diet tanpa perlu tahan makan?saya ada jawapan nye..PM saya k"..mungkin azie akan pikir 2 or 3 kali gak nak beli produk ko tu..tapi sebabkan ayat ko macam status ko kat atas tu...azie terus x pikir 1 kali pun..tapi terus cakap "hoiiiiiii apa kah?annoying giler tau...terus set mind jangan beli PB..jangan beli PB..dia condemn orang..."..ahahhaahahhahaha

PB nie just salah satu cara tuk jaga kesihatan je..janganlah kau taksub sangat sampai keluar ayat-ayat macam tu..kalau Allah nak tarik kesihatan kau..pakailah kau 1000 PB pun tak kan sihatnya...hishhh annoying annoying..annoying...aikkk apsal azie nampak word annoying dah macam annyeong(hai or bye dalam korea)hahahahhahaha bengong juga yek ko nie azie..

ermmmm okeys lah..itu je nak share...lama azie tak update alih-alih update entry luahan perasaan pula kannnnn.. hahahahha dushhhh dushhh dushhh...DENG!!!!!

Bye..have a nice day lovely readers...






Tuesday, April 3, 2012

Thesis Oh Thesis

Assalamualaikum dan Hye....


Rasanya baki entry yang dijanjikan kat entry Blog Post Teaser tu terpaksa di hold sekejap..sebab sekarang azie tengah buat correction untuk thesis azie.. hope kawan-kawan tak marah ek...hope kawan-kawan doakan azie berjaya submit thesis azie within this month k...dah lama benar azie tunggu thesis azie nak submit nie..lama sangat kena hold nie...huhuhu..

mungkin kalau ada entry pun entry yang ringan-ringan..yang tak memerlukan azie untuk resize or watermark gambar banyak-banyak..


okey stay tuned...






Friday, March 30, 2012

The King 2 Hearts

Latest Korean drama yang ditayangkan kat Korea sekarang..selain The King 2 Hearts, ada Rooftop Prince, Fashion King dan Love Rain..dan azie adalah gigih men download dan menunggu english substitle.. owhhh sungguh teruja dengan tiga cerita ini..dan azie memang tak kan miss, tiap-tiap minggu mesti tengok punya..sebab baikkkkk punya cerita kan..heheheheh

Fashion King ditayang setiap isnin dan selasa; waktu tayangan kul 9:55pm waktu korea...kat SBS
Hero 1: Yoo Ah In; 2: Lee Je Hoon, Heroin 1: Shin Se Kyung; 2: Yuri SNSD

Rooftop Prince ditayangkan setiap rabu dan khamis; 9.55 pm waktu korea kat SBS channel juga
Hero: Micky Yoochun (JYJ), Heroin: Han Ji Min

The King 2 Hearts ditayangkan setiap rabu dan khamis; 9.55pm waktu korea kat MBC channel;
Hero: Lee Seung Gi, Heroin: Han Ji Won
selalunya azie akan download pada keesokan hari..sebab selalu nye uploader akan upload ikut waktu negara diorang..kiranya kebanyakkan uploader bukan dari Malaysia..so ada tu kita siang dia malam..jadi kena tunggu lah masa diorang..ada je site yang uploader dia student Malaysia tapi lambat sangat..jadi azie selalu grab mana yang cepat je...hehehhehe ketiga-tiga cerita kat atas tu semua azie recommend readers yang minat drama korea untuk tengok...

ada lagi satu cerita yang azie nak sangat tengok tapi episod 1 dan 2 dia telah mengecewakan azie...drama ni telah buat promosi besar-besaran..konon sebab pengarah dia yang dulu mengarah Winter Sonata dan Autumn In My Heart tu..tapi sekali tengok episod 1 dan 2 azie frust...dan azie tau semua orang frust sebab semua dah letak high expectation kat drama ni since drama ni dapat liputan hebat berbanding cerita-cerita kat atas tu...nak tau tak apa tajuk drama tu..jom..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
Love Rain-setaip isnin dan selasa; 9.55pm kat KBS korea nye waktu tau..

serius frust dah lah hero dia memang azie minat..Jang geun suk..siapa yang tak kenal..hero You're Beautiful 'hwang tae kyung'..heroin dia azie tak minat sorry fans Yoona SNSD..huhuhuu...hopefully episod 3 or masa episod dah zaman sekarang dia akan jadi best... :(


p/s: semua channel yang azie sebut tu tayangan korea tau..kalau kat astro 391 dan 393(beyond) tu mungkin lewat 2 or 3 minggu tak pun sebulan...tapi tuk MBC channel tu kat Malaysia tak ada..jadi leh tengok online kat kshownow, KimchiDrama, or banyak lagi lah tempat nak tengok..search je..nanti confirm pakcik google tolong carikan.. :)

Annyeong,








Thursday, March 29, 2012

Kenduri Kesyukuran dan Tahlil 9 Mac 2012

Alhamdulillah selesai sudah majlis pernikahan cik am dan cik shidi...sekarang time untuk memanjatkan kesyukuran dan kenduri tahlil untuk tokchu(arwah mak cik am) dan tok busu(arwah bapa cik am)..Alhamdulillah juga kenduri berjalan dengan lancar...maaf tak ada gambar untuk kenduri sebab tuan blog duduk kat dapur...gambar hanya di ambil sebelum dan selepas kenduri di mana lepas kenduri kami menyelesaikan tugas2 yang belum selesai untuk majlis sanding pada keesokan harinya..ya membalut bunga telur dan goodies bag..hehehehheso layan je ek pic sebelum dan selepas kenduri..

Sebelum Kenduri...

anak-anak dara yang tak tahu nak buat apa selepas solat maghrib..sebab makanan semua catering yang sediakan..jadi berphoto gediks la kami...macam perempuan-perempuan solehah..ahakssssss solehah lah sangat kalau berangan konon-konon kat bawah mistletoe...cuma pasangan je tak de kan... hikhikhikhik




eh fifah buat apa nie?percaya x yang si kecil ini berumur 7 tahun?tak percaya?sila percaya...comey kan..

fifah: oh tidak kak jim nak kejar..lariiiiiii
Kak jim: hah nak lari mana..jangan lariiiiii.. ;p
 Selepas kenduri....

sempat bergambar sebelum mengisi perut dengan makanan....



haih nape la cik aziah kita tu tidur time amik gambar...ish ish ish


then after makan kita mula buat kerja k..don't play play...buat dengan cergas okey... :D

goodies nk bg kawan baik perantin

bunga telur untuk pihak lelaki

bunga jelly tuk bg kat org yg tepung tawar.. :)

kami yang kecoh... :p

okeys jumpa lagi di lain entry...bye-bye..tengah layan strong heart ep 123 YG special.. :)








Tuesday, March 27, 2012

Sebenarnya, Saya Isteri Dia!!!

WHAT!!!!!!!!! azie dah kahwin?eh..eh..eh hahahahaha jangan perasan ye cik aziah.....ni nak cerita pasal novel yang azie beli dan baca...nak tau novel dia?jom tengok jom... (entry selingan before cerita pasal kenduri kesyukuran cik am dan cik shidi)
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..


Novel yang harus dibaca...jom check it out dia punya sinopsis...credit to penulis novel Zura Asyfar...jom tengok muka depan dia dulu...



Sinopsis:


klik gambar untuk baca sinopsis ye..

ini sambungan sinopsis nyer...tuan blog sangat malas nak taip..hahahahah

okeys nak tahu cerita dia lebih lanjut?korang kena beli or pinjam dari sesiapa yang ada novel ni...highly recommended..serius best...masa azie beli ada ragu-ragu sikit sebab buku dia tebal giler...ada terfikir entah-entah bosan novel ni..siap tanya sina lagi..."sina rasa patut ke beli?" dan macam-macam lagi la persoalannya..tapi beli juga..sekali!!! dah baca...haishhhh x boleh stop pula bila dah baca...hahahahhahahahahaha..dan azie habiskan baca buku tu dalam masa 24 jam..jangan tak percaya k..percaya lah... :) ..michyeoss-eoyo (i'm crazy)..harga dia RM30...tapi berbaloi...walaupun mahal sedikit dari standard harga novel..tapi cerita best..tak kisahlah kan.. :)


okey Annyeong!! nak sort pic untuk entry seterusnya...bye-bye


jap-jap...boleh tak bayangkan Firash Arshad tu dengan ni...

T.O.P BigBang

okey bye...









Sunday, March 25, 2012

Majlis Akad Nikah Cik Am and Cik Shidi

Tanggal 9 Mac 2012, akhirnya makcik yang kami adik-beradik sayang dan banyak terhutang budi berkahwin dengan cinta hati dia...kami semua rasa gembira sangat-sangat, terharu, sedih semua ada..

okeys tak mau cerita panjang-panjang...kita layan gambar je k

cik am yang super cute + cantik <3

me with tikah kembar lain umur..boleh x?hehhehehe

of course ler me n perantinnnnnnn..

my sister "kak jim" with perantin

my mom with her lovely cousin..

my mom with my twin.. :D

cik am with her sister in law

hantaran kedua belah pihak

welcome our new uncle "cik shidi"... :)

my siblings with our beloved aunt "cik am"..tapi x de hairi (adik bongsu)..dia belum sampai dari matrik kuala pilah

my youngest brother with his cik am

cik am with her adik

antara doorgift tuk majlis akad nikah..de banyak tapi x snap....hahhaha

cik am tersenyum indah di samping mas kahwin dia yg digubah cantik oleh mak mertua nya.. :D
okeys x tau nak citer apa..layan gambar je la ek...ni kat lab nie..padahal hari ahad nie..kena kerja la...huhuhu...ni pun curi-curi update sebab lecturer tak masuk lagi..dia de hal..bye-bye






Thursday, March 22, 2012

After 20 Years

After 20 years..yeah after 20 years tau kawan-kawan... azie akhirnya buat passport semula..giler lama x buat passport...last ada passport balik dari USA then duk JB duk kuar masuk Singapore..pastu pindah KL xde g mana-mana yang memerlukan passport...jd mati begitu saja la passport nye...n sampai la bulan march 2012 azie buat balik passport..sebab..sebab..sebab azie nak masuk SINGAPORE balik...hahahahahha okeys setakat Singapore pun ko nak gembar gembur satu kampung ke cik azie oiiii...hikhikhikhik :) sorry la orang x de duit x g oversea dapat pergi over the sea pun dah cukup seronok... (boing boing)#note korea nye agyeo yg comel...hehhehehe

okeys la tak nak merapu panjang sangat dan banyak sangat...jom azie share kan apa yang perlu ada untuk buat passport..ye tau ramai yang dah tahu..tapi tak salahkan untuk azie share juga..sharing is caring kan...

first korang mesti ada salinan IC dengan gambar passport yg background biru tu satu keping...kalau x de benda ni x leh buat passport..duit pun wajib ade yo..RM100 (2tahun) RM300 (5tahun)..bawa duit lebih in case korang nak kena buat surat sumpah ke apa ke (note: azie la tu yang kena)...

pastu yang ni optional...ada tempat minta..ada tempat x minta...macam azie buat kat imigresen setia tropika, dia minta surat beranak...surat beranak macam nie ye kengkawan yang asal dan yang salinan...

surat beranak yang penuh kontroversi.. ;)..azie de dua satu mengatakan azie warganegara..satu surat beranak betul
 dah siap isi borang semua..amik nombor..kepilkan semua dokumen yang diperlukan then tunggu nombor dipanggil..dah siap semua..tunggu pula no naik untuk bayaran plak...


okeys mari azie cerita kan apa yang kontroversi sangat tu...

7.15 am: sampai ke imigresen Setia Tropika
7:30 am: lif baru open tuk orang awam naik nak buat passport
7:35 am: amik borang isi macam lipas kudung then terus g amik No giliran
7:45 am: masih lagi kat kaunter amik no sebab ade masalah...pegawai x percaya yang azie nak buat passport baru...ye la sebelum ni kan masa kecik2 kan pakai passport under mak..mana lah ade passport sendiri...klu ada pun dah lama mati...dan dah tak simpan pun... sesi soal jawab pun berlangsung

Pegawai: ni 1st time nak buat passport?
Azie      : a'a..kenapa ye?
Pegawai: dulu masuk Malaysia macam mana kalau x de passport?
Azie      : ikut mak..passport under mak...
Pegawai: mana passport tu?
Azie      : dah x de...dah lama mati..pastu x tau parents letak kat mana...
Pegawai: jap eh saya g jumpa pegawai atasan
azie       : okeys..tp dalam hati (apa la yang x kena nie..x leh buat passport ke?)

then pegawai tu pun potpet..potpet dengan pegawai atasan dia..sambil beberapa pegawai yg kat situ dah pandang2 azie macam azie ni pesalah...pegawai tadi pun datang balik jumpa azie..

Pegawai: adik nak kena buat surat sumpah..sebab adik lahir kat luar Malaysia..kat surat tu cakap masa adik masuk Malaysia adik masuk ngan ibu adik ye..
Azie     : ermmm okeys
Pegawai: macam mana leh lahir kat sana?bapa kerja apa?
Azie      : bapa sambung belajar..dia kerja kerajaan
then potpet..potpet lagi macam-macam..tanya nak buat surat sumpah kat mana semua..then pergi buat surat sumpah kena bayar RM15...x reasonable langsung harga surat tu..kalau macam tu dah lama azie kaya...untuk setiap surat yg azie taip azie charge RM10 then nak cop bayar lagi RM5...bluekkkkk cari duit betul...

balik semula ke imigresen..ala dekat je kat depan pejabat je..jalan kaki sudah...amik no giliran.. no 25..masa tu dah kul 8 lebih..tapi rasa syok sangat sbb masa tu dah no 20 and no tu bergerak dengan pantas..baru nak duduk no azie dah naik..cepat2 pergi kaunter plak..sekali ade lagi prob kat situ...surat sumpah tu salah taip...aishhh..pastu bermula la soal siasat lagi dengan pegawai...

Pegawai: baru nak buat passport?nak g mana?
azie       : a'a..g dekat je over the sea je..Singapore
Pegawai: owh...ermmm nape buat surat sumpah ye?..ikut rekod mmg awak x pernah de passport...
azie       : ntah td pegawai kat depan tu suruh sbb lahir luar negara..then dia tanya macam mana masuk malaysia kalau xde passport?
Pegawai: hehehehehe..owh jap eh...akak g jumpa pegawai atasan jap eh
azie       : okey
Pegawai: surat ni ada salah...nak kena betulkan balik..
azie       : hah!!!ala saya nak kena bayar lagi lah ek..huhu..dah la td kena bayar RM15 tuk satu surat nie
Pegawai: kena bayar ke buat surat nie?ermmm ni dia yg silap..jd patut nye x perlu bayar..takpe adik g repair blk surat nie...sementara tu akak uruskan adik nye permohonan..adik dah siap datang jumpa akak nanti akak settlekan smua..
azie      : okey
menapak la azie pergi ke tempat surat sumpah td..nasib baik x kena bayar..kalau kena bayar rasa nya azie dah jd transformer kat situ...hahahahahha..masa ni dah dekat kul 8:45..then balik smula ke imigresen jumpa akak td..dia uruskan semua...then dia suh tunggu no naik tuk buat payment..then tunggu dalam 15 minit..


contoh resit lepas dah buat bayaran
 dah buat bayaran semua..bawa resit nie ke kaunter yang dia suruh..then kat situ de tersusun kotak2 mengikut waktu jam berapa passport korang siap..masukkan..macam azie dia tulis 10 pagi..jd masuk kan kat kotak yang tertulis jam 10 pagi..tapi x lama pun..belum jam 10 pun dah siap dah passport nye..sungguh efficient imigresen sekarang nie..x yah beratur panjang-panjang...tak yah tunggu lama-lama..azie nya dikira siap dengan cepat sebab azie punya ada macam-macam hal tapi siap cepat juga..Tahniah Imigresen atas servis anda yang pantas dan tuntas ini.. :)

ini lah rupa passport yg dah siap dari luar...


aduhai..tempat lahir tu lah yang buat kan urusan pada mulanya penuh dengan kontroversi...diingatkan azie nie masuk dengan haram..hahahhaha ;p


okeys..sampai di sini saja cerita nya..nanti akan disambung dengan entry lain pula..bila tu?tunggu lah ye...hehehehehe..anyway nak ucapkan gamsahabnida akak2 imigresen yang baik hati... :)








Tuesday, March 20, 2012

M/V

Yeay BIGBANG IS BACK...who's BIGBANG? nie dia BIGBANG...owhhh sudah 3 minggu lagu dia keluar...dan sepanjang tu juga azie duk ulang dengar lagu dia...lagu dia semua nye not bad...jom layan 3 M/V dari album ALIVE k....


WOW!!! Fanstatic Baby!!! wooottttttttttttttt BIGBANG is BACK




untuk fantastic baby azie suka yg japanese version...apa pun T.O.P sangat handsome n cute :D

okeys bye-bye..annyeong...

p/s: susunan video mengikut keutamaan ye...lagu mana yang azie paling suka..hehehehehe :)






Blog Post Teaser :)

teaser kah? bukan teaser dah..tapi blog post 'basi' nie...hahhahahahha..semua story akan di post mengikut turutan...sekarang tengah banyak masa sebab thesis dah submit ke SV jd ruang untuk menulis tu ada balik..tapi kan bila badan penat jadi malas nak tulis lahhhhhh...macam mana nie...huhuhu hope azie x malas tuk update blog k...nanti azie citer smua benda2 best termasuk lah drama-drama korea yang best2... :D


okeys la jom layan pic mewakili story yang azie akan post..hahahahaha paling atas tu yang akan diceritakan dulu k...dan mungkin lepas entry untuk smua pic ni abis..akan de entry yang tunggang terbalik yang dah lama baru dan azie baru nak story...hehehehehehehehe Sorry!!!! mianheyo!!!! :)

02 march 12 - Yeay setelah bape puluh tahun buat balik passport...hahahaha nama je lahir USA tapi umur dah 29 baru nak buat passport balik?..tunggu ek de benda yg berlaku masa buat passport nie.. :)

9 march 12 - my lovely aunt 'cik am' kawin..happy dan sedikit sedih

9 march 12- kenduri tahlil dan kesyukuran lepas cik am nikah

10 march 12 - nantikan entry yang penuh dengan warna MERAH!!!!!!!!!! ... BEWARE of RED color ...

10 march 12 - outdoor cik am kat Putrajaya

11 march 12 - Majlis bertandang cik am ke rumah cik shidi.. weeeeeeee

17 march 12 - Universal Studio Singapore

see..see...see..dah tau la kan nape x berupdate...azie busy tau..busy sangat2...mana nak siapkan thesis..mana nak blk umah tlg cik am buat persiapan..mana nak siapkan kerja ketua projek lagi...jadi tunggu ek citer selanjut nyer kat next post..mungkin esok... 


lot's of <3
Aziah [BitterSweetLife]







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...