Thursday, January 26, 2012

Dalam Kenangan

Hanya tinggal kenangan....

Becksy mati pada 21 Januari 2012

Princess mati pada 23 Januari 2012

princess dan snowy mati pada 23 Januari 2012

gambar atas tu gambar princess masa baru sampai rumah azie...yg atas sebelum tu princess dah besar.. ketiga-tiga kucing kami mati dalam sekelip mati akibat dibunuh oleh anjing liar...tulang diorg patah sbb kena twist oleh anjing2 tersebut...sedih sangat-sangat sebab tiga2 tu kucing yang baik dan manja...ketiga-tiga kucing tu babah azie dah tanam.. becksy kt tepi rumah..snowy dan princess kat depan rumah..

khas buat snowy, princess and becksy...sebab tiga2 ada kenangan terindah dengan kami satu keluarga..
 :'(






Wednesday, January 18, 2012

Day Dream

mimpi di siang hari sebab tu lah update blog hari nie...huhuhuhu...tetiba terasa lama sangat blog ni x dikemaskini (skema nye ayat cik aziah)..bukan tak nak update (not because i don't want but i'm very lazy and super busy)...ermmm first of all aziah nak khabarkan kat semua student yang kita dah dapat voucher buku 1Malaysia...dua hari berturut-turut lepas dapat voucher azie dan kawan-kawan menjalankan misi mencari kedai buku untuk dibazirkan voucher nie...tapi x de yang berkenan di hati...sebab kalau kurang dari voucher duit tu burn..kalau lebih dari voucher kena tambah duit sendiri (note di situ tuan empunya voucher adalah sangat kedekut dan berkira...hahahaha ).. last sekali keluar dari kedai buku tanpa hasil tangkapan.. :'(

inilah rupa bentuk voucher nya..give me an idea what should i buy..huaaaaaaaaaaaa poning-poning
cerita 2

kita dah download banyak cerita korea tapi tak sempat tengok habis lagi..baru tengok beberapa je..huhuhu...wahhhhhhh kenapa banyak sangat cerita korea yang best-best...antaranya:

Flower Boy Ramyun Shop...baru nak habiskan hari ni..sebab sebelum ni eng subs dia lambat sangat nak kuar..huhuhu

[Me Too Flower] dah habis tengok..boleh lah okeys lah..bagi 3 setengah bintang je..kuikukuikuikui

[Color Of woman] best sangat sebab Jae Hee berlakon dia baru comeback dari military..yeay!!! belum habis tayang di Korea.. :D

pun sama tengah tayang kat Korea lagi [Padam Padam]...azie dah tengok pai ep 12 sebab baru ep tu tayang kat korea...mula-mula ingat cerita ni x best tapi bila dah tengok cerita ni terus nak tengok je sebab cerita dia tentang pandangan orang ramai terhadap banduan..

owh nie lagi satu comeback dari Lee Dong Wook [Wild Romance]...cerita scent of woman best tapi slow sangat...mungkin sebab otak nie masih terpikir cara dia berlakon kat My Girl jadi bila berlakon Scent of Woman tu slow sangat x leh terima...hahahahhaha...jadi i'm looking forward for this drama.. :)

Heroin Boys Over Flower Berlakon [Take Care of us Captain]...tapi baru de subs untuk  ep 1...harap cerita dia best..baca sinopsis macama okeys.. :)
okeys setakat nie je update...sebab x de idea nak tulis apa...huhuhu


*pics korean drama from Pakcik Google






Ugly [2NE 1]

[Romanization]

[CL] Balkge useobojiman
Nae mame deulji anha

Nan yeppeuji anha areumdapji anha

Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

[BOM] Norael bulleobojiman

Amudo deutji anha
Nan yeppeuji anha areumdapji anha
Oh oh oh oh
Oh oh oh oh

[DARA] Nan wae ireohke motnan geolkka

Eoddeokhamyeon nado neocheoreom hwanhage
Useobol su isseolkka

[MINJI] Ddo hwagana wae neul wanbyeokhaji mothae

I ggaejin geoul sok motnan moseubeul hyanghae
Tathagiman hae

[BOM] Chyeodabojima jigeum I neuggimi shilheonan

Eodironga sumgoman shipeo
Beoseo nago shipeo
I sesangeun geojitmal

[CL] I think I'm ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face tellin'
me I'm pretty

I think I'm ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face cuz I know
I'm ugly

[MINJI] Nal shwipge ihaehandago hajima

Mot saenggigo bbiddoleojin nae maeumi neol
Wonmanghaljido molla

[BOM] Mal shikijima nan neowa eoulliji mothae

Geu jalnan nunbit sok chagawoon gashiki nal
Summakhige hae

[MINJI] Dagaojima neoui gwanshimjocha shilheo nan

Eodironga ddeonago shipeo sori chigo
Shipeo
I sesangeun geojitmal

[CL] I think I'm ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face tellin'
me I'm pretty

I think I'm ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face cuz I know
I'm ugly

[DARA] All alone

I'm all alone x 2

Ddaddeuthamiran eopseo

Gyeoten amudo eopseo

All alone I'm all alone x 2

I'm always all alone

Ddaddeuthamiran eopseo

Gyeoten geu nugudo nal anajul saram eopseo

[CL] I think I'm ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face tellin'
me I'm pretty

I think I'm ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty
I wanna be pretty
Don't lie to my face cuz I know
I'm ugly



[English Translation]

[CL] I’m trying to smile brightly but
I don’t like it
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2
[BOM] I’m trying to sing but
No one is listening
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2
[DARA] Why am I this ugly
What must I do for me to be able to smile brightly like you?
[MINJI] I’m getting angry again, why can’t I ever be perfect
I simply put the blame on my ugly appearance in this broken mirror
[BOM] Don’t look at me, I hate this feeling right now
I want to hide away somewhere, I want to escape
This world is full of lies
[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty
I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly
[MINJI] Don’t tell me that you can understand me so easily
My ugly and crooked heart may even come to resent you
[BOM] Don’t force me to talk, I’m not right for you
The cold facade inside that patronizing gaze suffocates me
[MINJI] Don’t come closer, I don’t even want your concern
I want to leave away to somewhere, I want to shout out
This world is full of lies
[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty
I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly
[DARA] All alone
I’m all alone x 2
There is no such thing as warmth
There is no one by my side
All alone
I’m all alone x 2
I’m always alone
There’s no such thing as warmth
Next to my side, there’s not even anyone to embrace me
[CL] I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be prety
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty
I think I’m ugly
And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...