Friday, March 30, 2012

The King 2 Hearts

Latest Korean drama yang ditayangkan kat Korea sekarang..selain The King 2 Hearts, ada Rooftop Prince, Fashion King dan Love Rain..dan azie adalah gigih men download dan menunggu english substitle.. owhhh sungguh teruja dengan tiga cerita ini..dan azie memang tak kan miss, tiap-tiap minggu mesti tengok punya..sebab baikkkkk punya cerita kan..heheheheh

Fashion King ditayang setiap isnin dan selasa; waktu tayangan kul 9:55pm waktu korea...kat SBS
Hero 1: Yoo Ah In; 2: Lee Je Hoon, Heroin 1: Shin Se Kyung; 2: Yuri SNSD

Rooftop Prince ditayangkan setiap rabu dan khamis; 9.55 pm waktu korea kat SBS channel juga
Hero: Micky Yoochun (JYJ), Heroin: Han Ji Min

The King 2 Hearts ditayangkan setiap rabu dan khamis; 9.55pm waktu korea kat MBC channel;
Hero: Lee Seung Gi, Heroin: Han Ji Won
selalunya azie akan download pada keesokan hari..sebab selalu nye uploader akan upload ikut waktu negara diorang..kiranya kebanyakkan uploader bukan dari Malaysia..so ada tu kita siang dia malam..jadi kena tunggu lah masa diorang..ada je site yang uploader dia student Malaysia tapi lambat sangat..jadi azie selalu grab mana yang cepat je...hehehhehe ketiga-tiga cerita kat atas tu semua azie recommend readers yang minat drama korea untuk tengok...

ada lagi satu cerita yang azie nak sangat tengok tapi episod 1 dan 2 dia telah mengecewakan azie...drama ni telah buat promosi besar-besaran..konon sebab pengarah dia yang dulu mengarah Winter Sonata dan Autumn In My Heart tu..tapi sekali tengok episod 1 dan 2 azie frust...dan azie tau semua orang frust sebab semua dah letak high expectation kat drama ni since drama ni dapat liputan hebat berbanding cerita-cerita kat atas tu...nak tau tak apa tajuk drama tu..jom..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
Love Rain-setaip isnin dan selasa; 9.55pm kat KBS korea nye waktu tau..

serius frust dah lah hero dia memang azie minat..Jang geun suk..siapa yang tak kenal..hero You're Beautiful 'hwang tae kyung'..heroin dia azie tak minat sorry fans Yoona SNSD..huhuhuu...hopefully episod 3 or masa episod dah zaman sekarang dia akan jadi best... :(


p/s: semua channel yang azie sebut tu tayangan korea tau..kalau kat astro 391 dan 393(beyond) tu mungkin lewat 2 or 3 minggu tak pun sebulan...tapi tuk MBC channel tu kat Malaysia tak ada..jadi leh tengok online kat kshownow, KimchiDrama, or banyak lagi lah tempat nak tengok..search je..nanti confirm pakcik google tolong carikan.. :)

Annyeong,








Thursday, March 29, 2012

Kenduri Kesyukuran dan Tahlil 9 Mac 2012

Alhamdulillah selesai sudah majlis pernikahan cik am dan cik shidi...sekarang time untuk memanjatkan kesyukuran dan kenduri tahlil untuk tokchu(arwah mak cik am) dan tok busu(arwah bapa cik am)..Alhamdulillah juga kenduri berjalan dengan lancar...maaf tak ada gambar untuk kenduri sebab tuan blog duduk kat dapur...gambar hanya di ambil sebelum dan selepas kenduri di mana lepas kenduri kami menyelesaikan tugas2 yang belum selesai untuk majlis sanding pada keesokan harinya..ya membalut bunga telur dan goodies bag..hehehehheso layan je ek pic sebelum dan selepas kenduri..

Sebelum Kenduri...

anak-anak dara yang tak tahu nak buat apa selepas solat maghrib..sebab makanan semua catering yang sediakan..jadi berphoto gediks la kami...macam perempuan-perempuan solehah..ahakssssss solehah lah sangat kalau berangan konon-konon kat bawah mistletoe...cuma pasangan je tak de kan... hikhikhikhik




eh fifah buat apa nie?percaya x yang si kecil ini berumur 7 tahun?tak percaya?sila percaya...comey kan..

fifah: oh tidak kak jim nak kejar..lariiiiiii
Kak jim: hah nak lari mana..jangan lariiiiii.. ;p
 Selepas kenduri....

sempat bergambar sebelum mengisi perut dengan makanan....



haih nape la cik aziah kita tu tidur time amik gambar...ish ish ish


then after makan kita mula buat kerja k..don't play play...buat dengan cergas okey... :D

goodies nk bg kawan baik perantin

bunga telur untuk pihak lelaki

bunga jelly tuk bg kat org yg tepung tawar.. :)

kami yang kecoh... :p

okeys jumpa lagi di lain entry...bye-bye..tengah layan strong heart ep 123 YG special.. :)








Tuesday, March 27, 2012

Sebenarnya, Saya Isteri Dia!!!

WHAT!!!!!!!!! azie dah kahwin?eh..eh..eh hahahahaha jangan perasan ye cik aziah.....ni nak cerita pasal novel yang azie beli dan baca...nak tau novel dia?jom tengok jom... (entry selingan before cerita pasal kenduri kesyukuran cik am dan cik shidi)
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..


Novel yang harus dibaca...jom check it out dia punya sinopsis...credit to penulis novel Zura Asyfar...jom tengok muka depan dia dulu...



Sinopsis:


klik gambar untuk baca sinopsis ye..

ini sambungan sinopsis nyer...tuan blog sangat malas nak taip..hahahahah

okeys nak tahu cerita dia lebih lanjut?korang kena beli or pinjam dari sesiapa yang ada novel ni...highly recommended..serius best...masa azie beli ada ragu-ragu sikit sebab buku dia tebal giler...ada terfikir entah-entah bosan novel ni..siap tanya sina lagi..."sina rasa patut ke beli?" dan macam-macam lagi la persoalannya..tapi beli juga..sekali!!! dah baca...haishhhh x boleh stop pula bila dah baca...hahahahhahahahahaha..dan azie habiskan baca buku tu dalam masa 24 jam..jangan tak percaya k..percaya lah... :) ..michyeoss-eoyo (i'm crazy)..harga dia RM30...tapi berbaloi...walaupun mahal sedikit dari standard harga novel..tapi cerita best..tak kisahlah kan.. :)


okey Annyeong!! nak sort pic untuk entry seterusnya...bye-bye


jap-jap...boleh tak bayangkan Firash Arshad tu dengan ni...

T.O.P BigBang

okey bye...









Sunday, March 25, 2012

Majlis Akad Nikah Cik Am and Cik Shidi

Tanggal 9 Mac 2012, akhirnya makcik yang kami adik-beradik sayang dan banyak terhutang budi berkahwin dengan cinta hati dia...kami semua rasa gembira sangat-sangat, terharu, sedih semua ada..

okeys tak mau cerita panjang-panjang...kita layan gambar je k

cik am yang super cute + cantik <3

me with tikah kembar lain umur..boleh x?hehhehehe

of course ler me n perantinnnnnnn..

my sister "kak jim" with perantin

my mom with her lovely cousin..

my mom with my twin.. :D

cik am with her sister in law

hantaran kedua belah pihak

welcome our new uncle "cik shidi"... :)

my siblings with our beloved aunt "cik am"..tapi x de hairi (adik bongsu)..dia belum sampai dari matrik kuala pilah

my youngest brother with his cik am

cik am with her adik

antara doorgift tuk majlis akad nikah..de banyak tapi x snap....hahhaha

cik am tersenyum indah di samping mas kahwin dia yg digubah cantik oleh mak mertua nya.. :D
okeys x tau nak citer apa..layan gambar je la ek...ni kat lab nie..padahal hari ahad nie..kena kerja la...huhuhu...ni pun curi-curi update sebab lecturer tak masuk lagi..dia de hal..bye-bye






Thursday, March 22, 2012

After 20 Years

After 20 years..yeah after 20 years tau kawan-kawan... azie akhirnya buat passport semula..giler lama x buat passport...last ada passport balik dari USA then duk JB duk kuar masuk Singapore..pastu pindah KL xde g mana-mana yang memerlukan passport...jd mati begitu saja la passport nye...n sampai la bulan march 2012 azie buat balik passport..sebab..sebab..sebab azie nak masuk SINGAPORE balik...hahahahahha okeys setakat Singapore pun ko nak gembar gembur satu kampung ke cik azie oiiii...hikhikhikhik :) sorry la orang x de duit x g oversea dapat pergi over the sea pun dah cukup seronok... (boing boing)#note korea nye agyeo yg comel...hehhehehe

okeys la tak nak merapu panjang sangat dan banyak sangat...jom azie share kan apa yang perlu ada untuk buat passport..ye tau ramai yang dah tahu..tapi tak salahkan untuk azie share juga..sharing is caring kan...

first korang mesti ada salinan IC dengan gambar passport yg background biru tu satu keping...kalau x de benda ni x leh buat passport..duit pun wajib ade yo..RM100 (2tahun) RM300 (5tahun)..bawa duit lebih in case korang nak kena buat surat sumpah ke apa ke (note: azie la tu yang kena)...

pastu yang ni optional...ada tempat minta..ada tempat x minta...macam azie buat kat imigresen setia tropika, dia minta surat beranak...surat beranak macam nie ye kengkawan yang asal dan yang salinan...

surat beranak yang penuh kontroversi.. ;)..azie de dua satu mengatakan azie warganegara..satu surat beranak betul
 dah siap isi borang semua..amik nombor..kepilkan semua dokumen yang diperlukan then tunggu nombor dipanggil..dah siap semua..tunggu pula no naik untuk bayaran plak...


okeys mari azie cerita kan apa yang kontroversi sangat tu...

7.15 am: sampai ke imigresen Setia Tropika
7:30 am: lif baru open tuk orang awam naik nak buat passport
7:35 am: amik borang isi macam lipas kudung then terus g amik No giliran
7:45 am: masih lagi kat kaunter amik no sebab ade masalah...pegawai x percaya yang azie nak buat passport baru...ye la sebelum ni kan masa kecik2 kan pakai passport under mak..mana lah ade passport sendiri...klu ada pun dah lama mati...dan dah tak simpan pun... sesi soal jawab pun berlangsung

Pegawai: ni 1st time nak buat passport?
Azie      : a'a..kenapa ye?
Pegawai: dulu masuk Malaysia macam mana kalau x de passport?
Azie      : ikut mak..passport under mak...
Pegawai: mana passport tu?
Azie      : dah x de...dah lama mati..pastu x tau parents letak kat mana...
Pegawai: jap eh saya g jumpa pegawai atasan
azie       : okeys..tp dalam hati (apa la yang x kena nie..x leh buat passport ke?)

then pegawai tu pun potpet..potpet dengan pegawai atasan dia..sambil beberapa pegawai yg kat situ dah pandang2 azie macam azie ni pesalah...pegawai tadi pun datang balik jumpa azie..

Pegawai: adik nak kena buat surat sumpah..sebab adik lahir kat luar Malaysia..kat surat tu cakap masa adik masuk Malaysia adik masuk ngan ibu adik ye..
Azie     : ermmm okeys
Pegawai: macam mana leh lahir kat sana?bapa kerja apa?
Azie      : bapa sambung belajar..dia kerja kerajaan
then potpet..potpet lagi macam-macam..tanya nak buat surat sumpah kat mana semua..then pergi buat surat sumpah kena bayar RM15...x reasonable langsung harga surat tu..kalau macam tu dah lama azie kaya...untuk setiap surat yg azie taip azie charge RM10 then nak cop bayar lagi RM5...bluekkkkk cari duit betul...

balik semula ke imigresen..ala dekat je kat depan pejabat je..jalan kaki sudah...amik no giliran.. no 25..masa tu dah kul 8 lebih..tapi rasa syok sangat sbb masa tu dah no 20 and no tu bergerak dengan pantas..baru nak duduk no azie dah naik..cepat2 pergi kaunter plak..sekali ade lagi prob kat situ...surat sumpah tu salah taip...aishhh..pastu bermula la soal siasat lagi dengan pegawai...

Pegawai: baru nak buat passport?nak g mana?
azie       : a'a..g dekat je over the sea je..Singapore
Pegawai: owh...ermmm nape buat surat sumpah ye?..ikut rekod mmg awak x pernah de passport...
azie       : ntah td pegawai kat depan tu suruh sbb lahir luar negara..then dia tanya macam mana masuk malaysia kalau xde passport?
Pegawai: hehehehehe..owh jap eh...akak g jumpa pegawai atasan jap eh
azie       : okey
Pegawai: surat ni ada salah...nak kena betulkan balik..
azie       : hah!!!ala saya nak kena bayar lagi lah ek..huhu..dah la td kena bayar RM15 tuk satu surat nie
Pegawai: kena bayar ke buat surat nie?ermmm ni dia yg silap..jd patut nye x perlu bayar..takpe adik g repair blk surat nie...sementara tu akak uruskan adik nye permohonan..adik dah siap datang jumpa akak nanti akak settlekan smua..
azie      : okey
menapak la azie pergi ke tempat surat sumpah td..nasib baik x kena bayar..kalau kena bayar rasa nya azie dah jd transformer kat situ...hahahahahha..masa ni dah dekat kul 8:45..then balik smula ke imigresen jumpa akak td..dia uruskan semua...then dia suh tunggu no naik tuk buat payment..then tunggu dalam 15 minit..


contoh resit lepas dah buat bayaran
 dah buat bayaran semua..bawa resit nie ke kaunter yang dia suruh..then kat situ de tersusun kotak2 mengikut waktu jam berapa passport korang siap..masukkan..macam azie dia tulis 10 pagi..jd masuk kan kat kotak yang tertulis jam 10 pagi..tapi x lama pun..belum jam 10 pun dah siap dah passport nye..sungguh efficient imigresen sekarang nie..x yah beratur panjang-panjang...tak yah tunggu lama-lama..azie nya dikira siap dengan cepat sebab azie punya ada macam-macam hal tapi siap cepat juga..Tahniah Imigresen atas servis anda yang pantas dan tuntas ini.. :)

ini lah rupa passport yg dah siap dari luar...


aduhai..tempat lahir tu lah yang buat kan urusan pada mulanya penuh dengan kontroversi...diingatkan azie nie masuk dengan haram..hahahhaha ;p


okeys..sampai di sini saja cerita nya..nanti akan disambung dengan entry lain pula..bila tu?tunggu lah ye...hehehehehe..anyway nak ucapkan gamsahabnida akak2 imigresen yang baik hati... :)








Tuesday, March 20, 2012

M/V

Yeay BIGBANG IS BACK...who's BIGBANG? nie dia BIGBANG...owhhh sudah 3 minggu lagu dia keluar...dan sepanjang tu juga azie duk ulang dengar lagu dia...lagu dia semua nye not bad...jom layan 3 M/V dari album ALIVE k....


WOW!!! Fanstatic Baby!!! wooottttttttttttttt BIGBANG is BACK




untuk fantastic baby azie suka yg japanese version...apa pun T.O.P sangat handsome n cute :D

okeys bye-bye..annyeong...

p/s: susunan video mengikut keutamaan ye...lagu mana yang azie paling suka..hehehehehe :)






Blog Post Teaser :)

teaser kah? bukan teaser dah..tapi blog post 'basi' nie...hahhahahahha..semua story akan di post mengikut turutan...sekarang tengah banyak masa sebab thesis dah submit ke SV jd ruang untuk menulis tu ada balik..tapi kan bila badan penat jadi malas nak tulis lahhhhhh...macam mana nie...huhuhu hope azie x malas tuk update blog k...nanti azie citer smua benda2 best termasuk lah drama-drama korea yang best2... :D


okeys la jom layan pic mewakili story yang azie akan post..hahahahaha paling atas tu yang akan diceritakan dulu k...dan mungkin lepas entry untuk smua pic ni abis..akan de entry yang tunggang terbalik yang dah lama baru dan azie baru nak story...hehehehehehehehe Sorry!!!! mianheyo!!!! :)

02 march 12 - Yeay setelah bape puluh tahun buat balik passport...hahahaha nama je lahir USA tapi umur dah 29 baru nak buat passport balik?..tunggu ek de benda yg berlaku masa buat passport nie.. :)

9 march 12 - my lovely aunt 'cik am' kawin..happy dan sedikit sedih

9 march 12- kenduri tahlil dan kesyukuran lepas cik am nikah

10 march 12 - nantikan entry yang penuh dengan warna MERAH!!!!!!!!!! ... BEWARE of RED color ...

10 march 12 - outdoor cik am kat Putrajaya

11 march 12 - Majlis bertandang cik am ke rumah cik shidi.. weeeeeeee

17 march 12 - Universal Studio Singapore

see..see...see..dah tau la kan nape x berupdate...azie busy tau..busy sangat2...mana nak siapkan thesis..mana nak blk umah tlg cik am buat persiapan..mana nak siapkan kerja ketua projek lagi...jadi tunggu ek citer selanjut nyer kat next post..mungkin esok... 


lot's of <3
Aziah [BitterSweetLife]







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...