Friday, November 26, 2010

Pencarian bermula....

Susah juga ek nak cari benda nie...ingat senang je rupa-rupanya susah nak dapat....dah dua hari cari tapi x jumpa2....tak boleh x dapat benda nie sbb ramai yg kata best n menarik.....huhuhu mesti cari juga sampai dapat..sbb skrg tahap kebosanan adalah di tahap ygpaling maksima sekali...kalau ada benda nie sekurang-kurang nya ilang la juga bosan...

ermmmm nak tau x apa benda tu?jom-jom scroll down sikit..bagi exercise tangan sikit...hehehehe
.
..
.
...
.
.

.
..
.
..
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
...

..
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

..
.
.
.
.
..
.
.
scroll lagi ek...hehehehe saje jek bg pjg sikit....
.
.
..
.
.
.
.
..
.
..
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
okeys lah saya pun dah penat..
.
.
.
.
MEMPERSEMBAHKAN


ramai yg saya baca review kata buku ni best..tp dh abis stock...nk kena cr kt angsana atau jusco tebrau city..mesti dapatkan juga novel nie....huhuhuhu..kalau lah saya berusaha gigih mcm nie untuk research saya kan best...hahahahahahaha...larikkkkkksssssssssss









Thursday, October 28, 2010

Entry yang terlewat...

Selamat Pengantin Baru Adik Sepupuku Anis

Comel x dia?Comey dan tantik kan..... saya suka..hehehehehe

okeys kat sini kak yah nak ucapkan selamat pengantin baru kepada anis dan amin...semoga berbahagia hingga akhir hayat...semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah k...owh sila abaikan nama kak yah kat atas tu ye kawan-kawan...saya kalau dikalangan keluarga memang dipanggil kak yah...sungguh x modern langsung kan..hehehehehe..tp x pe2...saya suka..cuma panggilan ni hanya tuk ahli kelaurga je..orang lain x mo k... ^_^...okeys x mo cite panjang2 jom kita layan pic pd hari nikah n sanding k...

family saya dengan penantin

saya ngan adik penantin a.k.a adik sepupu saya juga nie...dia gelarkan kami geng persona sbb kami selalu blk bersama dari JB..hehehehe

owh...ini bukan anak saya..tp anak kak long...saya pun x tau nak ckp mcm ne..sbb x de kena mengena pun dia anak sedara sepupu sebelah pengantin.. tp comey kan dia...nama dia fatimah zahrah...saya sangat geram dengan pipi dia yang bambam tu...

ini gambar pengantin kat dewan persint 16 putrajaya...pelamin dia sgt cantik okeys...sy suka...klu dari jauh pelamin dia nmpak mcm de dua...tp sbnr nyer satu je... hehehehehehe

okeys la dh x tau nk ckp pe...nak sambung writing thesis....nanti saya bosan-bosan saya update post lagi k..bye2...cau cin cau....






Tuesday, October 26, 2010

YANG PERTAMA DAN MUNGKIN TAK MUNGKIN YANG TERAKHIR

Alhamdulillah..akhirnya setelah hampir setahun setengah sambung master nie....baru lah dapat publish paper...yahoooooooooo....syukur sangat-sangat kepada Allah s.w.t....jika 1st year sebelum ni mcm2 dugaan yang datang...mcm2 paper yg dh ditulis (tp satu pun x accpeted)..huhuhu saya sedey di situ..biar perjalanan saya lambat bermula..tapi insyaAllah sudah nak sampai ke penghujungnya...

jom nengok paper saya yg bakal dipublish k...

nampak x?klu x nampak meh-meh saya bagi tau tajuk paper saya or lebih kepada tajuk research saya...
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng

The New Approach for Iris Segmentation Using Ellipse Operator....

wah...iris segmentation..pe tu iris segmentation?okeys2 iris segmentation nie one of the part tuk uat iris recognition..dan iris segmentation nie adalah part yg paling susah..ye itu sy akui..mmg paling susah sebab iris dan pupil kita nie sebenarnya x bulat betul2...ada sedikit bujur disitu..huhuhu..lama owh nak detect benda nie...tp Alhamdulillah, sekarang semuanya berjalan dengan lancar.. ^_^....iris recognition ni boleh gantikan biometric identification yg len...kalau kat negara barat tu dh bermcam recognition system ada, face la, thumbprint la, signature la, iris la dan byk lg..tp negara kita br la dgn satu teknologi je iaitu thumprint...so saya skrg tgh uat research dan develop system tu...doa-doakan saya yek supaya perjalanan saya berjalan dengan lancar... :D

okeys..setakat nie je la..ada benda lagi nk uat..bye2







Wednesday, October 13, 2010

Nampak tak?

hehehehe...hai kwn2 smua..nampak x apa yg baru kt blog nie...comey tau benda2 tu semua...tuan punyer blog adalah sangat teruja okeys...sehingga kan klu boleh nk guna smua widget yang ada tu...kalau korg smua nak guna juga kat blog korg...leh la klik pada widget2 tersebut..nanti terus msk kt web asal widget tu..kt ctu nanti korg leh pilih widget yg korg suka..hehehehe okeys slamat mencuba k..


bye-bye





Friday, October 8, 2010

"GIGI BIRU"

ampun kan saya penunggu gua blog..ampun kan saya....sorry la lama dah x hupdate...bukan la x nak hupdate...tp keadaan x berapa nak mengizinkan..banyak benda yang sy nak kena settlekan, pikirkan dan yang sama waktu dgn nyer la..hamboi..hamboi..mengalahkan org yg dh berkeluarga dan bekerjaya je saya ni kan..padahal studen je lagik..hmm x tau la mcm ne agaknye ghuper saya kalau dah berkeluarga dan bekerjaya nanti..jangan mcm zombi kampung pisang sudah...okeys-okeys kite kembali kepada tajuk asal k..

tajuk kita arini adalah "gigi biru" yek kawan-kawan smua...ataupun dalam bahasa omputih nyer bluetooth...owh sgt bahaya woooo on2 gigi biru ni di luar kawasan rumah terutama nye kawasan-kawasan yang ramai orang nie cth mcm kt bus stop ke, dlm bus ke, kat shooping kompleks ke dan yang sama waktu denganyer la yek...kejadian ni berlaku jumaat minggu lepas..apa?jumaat nye cite baru nak cite jumaat skrg..hehehehe sorry la asyik lupa jek...tuan punyer blog adalah berada dalam bus untuk pulang ke pangkuan keluarga untuk sama-sama membuat makan-makan untuk kwn2.. sewaktu saya berada dalam bus..adalah seorang "pakcik" nie..pakcik okeys muka dia mmg mcm baik giler n innocent sekali bila saya ternampak apa yg ade dlm handphne dia terus sy mcm Ya Allah keji giler perangai dia...

begini kisahnye ye murid-murid...hehehehe lantaklah korg nak kata saya ni senget ke apa sbb kejap panggil kawan-kawan kejap panggil murid... :)... saya duk blkg seorg pakcik ni...bila bus dh tutup lampu n org smua dh tido...sy x leh tido sbb cahay dr hp dia yg konon2 nak nyorok dr org nmpak tp dia x sedar yg sy kat blkg dia nmpk apa yg dia buat...owh sy adalah sangat2 allergic k dgn cahaya klu mau tido...klu nk tido mesti gelap gulita seluruh bilik tu..klu x nanti kejap2 saya bangun...benda pertama yang buat saya terkejut adalah apabila pakcik tu buka folder video dlm hp dia..saya ingat mngkin de surah2 atau apa2 yang sesuai dgn umurnyer...sekali saya nmpk tajuk dia T*t*k terkeluar dari baju, dan mcm2 lagi benda lucah lah...masa tu saya dh hah biar benar..dan lg buat saya terkejut apabila dia pergi ke button send via gigi biru..then dia search gigi biru yg available dlm bus tu...masa tu mmg saya dh takut..sy terus cepat2 check hp saya tkt gigi biru sy terON..nasib baik saya punya x ON..tp ada juga la sy tgk dua tiga gigi biru yg kene...huhuhu sungguh takut pengalaman sebegitu...

so kepada kengkawan smua..bila korg kuar dr umah je off kan lah yek gigi biru korg tu..bahaya tau...apa la org mcm tu kan...ada anak bini..hah saya tau dia ada anak bini sbb dia letak gambo anak dia kat hp...tp perangai mcm ape jek...





Thursday, September 30, 2010

*Sila scroll ke bawah untuk entry baru

kepada pembaca blog nie..ermm klu de readers..rase nye mcm x de..nak kata family saya baca..xde plak family sy yg tau psl blog nie..nk kata kwn2 saya baca ntah bape kerat je yg baca blog nie...

saya buat blog ni hanya tuk luahan rase n hati saya..dan pada pendapat saya meluahkan perasaan di facebook or status ym lagi mengaibkan seseorang itu...so kepada sape2 yg terkena luahan saya or terasa..saya minta maaf byk2 dan anda boleh klik butang pangkah tuk kuar dr blog nie..jgn jdkan isu dlm blog nie untuk meletak kan kesalahan ke atas bahu saya...

akhir sekali saya mohon ampun dan maaf lagi sekali....





Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Sempena berlalu nyer ramadhan yang mulia dan datang nye syawal hari kemenangan bagi umat islam yang menunaikan ibadah puasa nie.. saya tuan punya blog ingin menyusun 10 jari memohon keampunan dari kawan2 sekalian..x kira la de yg membaca atau tidak...saya mohon maaf jika sepanjang saya mencoret pe2 je kt blog nie de yang terasa hati atau bengang dengan saya...sesungguh nyer tiada manusia yg sempurna di bumi nie...jika kita ingat orang lain banyak buat salah...sbnr nyer kita perlu renung2kan diri kita sendiri plak sbb mngkin kita lagi byk buat salah dr orang tersebut...so renung-renungkan dan selamat beramal...

kepada yang nk drive tuk balik kampung tu selamat memandu..hati-hati ketika memandu..semoga selamat sampai ke destinasi yang ingin dituju...akhir sekali..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI






Monday, September 6, 2010

Checklist Raya

hohohohoho....nk kena buat checklist nie sebelum saya bergerak balik ke nilai esok... :D...

1. service kete - done
2. baju raya 3 pasang -done
3. tudung raya - done
4. top up touch n go - ptg karang nk g
5. basuh kete - done
6. coding - on the way
7. isi minyak - done

ermmmm apa lagi ek... rase nye dh x de pe2 kot..sbb sy nie org yg simple je...okeys la cukup dulu untuk skrg nie.... ^_^





Friday, September 3, 2010

Entry khas tuk roomate saya..

hehehehe disebabkan saya lupa lagi tuk snap pic makanan ms berbuka td so sy tukar entry yek arinie...hahahahaha sila lempang saya sekali sbb asyik lupa je...mn x lupa nyer makanan sampai je terus baca doa terus makan...dh blk bilik br ingat..so lempang saya lg sekali... :D...

okeys la entry ni saya buat khas tuk roomate saya tuk sem nie..before this saya duk sorg2..so sem nie saya berubah angin tuk ada roomate..sbb sy rase sbnr nyer sy x leh hidup tanpa kawan sebilik nie....nama dia nabilah..panggil dia belle...sbnr nyer kwn2 dia panggil dia belle dengan ejaan bell..tp saya panggil dia dgn ejaan belle..hehehehehe bagi glamour sikit... okeys seblum citer lebih lanjut meh kita tgk dulu muka belle nie ek...

pic ni ambil dari FB dia...hehehehe.. :)

comel x?cantik x?comel dan cantik kan dia nie...dia budak degree sem akhir skrg nie..so sentiasa busy dengan projek final sem dan asgnmnt yg menggunung tinggi...bila dia merungut tu comel je bunyi nyer...saya baru 3 bulan kenal dia..tp rase mcm dh kenal lama..sbb dia ni leh share anything je...dia asal penang...dh x available lg tau...dia dh berpunya..so jgn frust yek lelaki2 yg diluar sana... :)...

okeys la x nak cite pjg2 kite terus pada niat yg sbnr nye yek...sbnr nye saya nak wish belle..

HAPPY 22th BIRTHDAY
semoga diberkati umur dan dimurahkan rezeki selalu...semoga apa yg diimpikan akan tercapai..smoga berbahagia hingga akhir hayat n ceria2 selalu...






Thursday, September 2, 2010

Makan Mana Puasa Ke 23

Haiyakkkkk...SORRYYYYYYYY...lupa lagi ambil gambo...mcm ne la nk jd blogger yg tegar...asyik lupa tangkap gambar je...ish2...actually td sy pergi buka puasa dengan Sina and Badriah...mula-mula ingat nk makan kat faiz tomyam..sekali pergi-pergi tutup la plak...so kitorg decide makan kat wakaf singgora...the food?for me x sheddaaappppppppp klu nk dibandingkan dgn faiz punya food...tp nk buat mcm ne telan je la...saya order bihun goreng n diorg bg sy bihun goreng basah yg masham...huhuhuhu...nasib baik sy de order telur goreng...telur goreng tu lah penyelamat saya...

beginilah ek..klu x de pic x tau nk cite sgt kan...okeys lah lenkali saya promise sy akan snap pic...tp pakai hp sajek...sbb camera saya dh rosak kena baling dgn anak kwn saya...mngkin kamera tu minta diganti dgn kamera baru...huhuhuhu..okeys la saya cau dulu...hujung minggu ni nk g jln2..tp x tau lg jln2 mana boleh x?apa2 pun sblum tu pg2 tu sy akan hantar my baby(persona elegance) ke worksyop...hehehehehehe...bye2 smua...selamat menjalani ibadah puasa yg tinggal 7 ari lagi je...





Wednesday, September 1, 2010

Makan Apa Puasa ke 22

Hye!!!! bertemu kembali kita dalam segmen makan2..hehehehehehehe..arini korang semua makan apa?saya makan biasa-biasa sudah..beli di bazar saje...dh kata duk hostel..haruslah beli kat bazar sajek...hostel mana boleh msk...tsk..tsk...tsk...tp sebelum saya makan apa2 jua makanan berbuka saya haruslah memakan benda alah nie dulu..dah 3 ari saya kena makan benda nie...saya doakan semoga saya cepat sembuh.. :)

ye..ni ubat..dan saya kena makan ubat2 ini...ini bukan ubat yg sbnr..pic dari pakcik google sajek

food yg saya makan...SORRYYYYYYYYYYYY saya x snap pic...sbb sambil berbuka sambil layan movie...so keterujaan adalah melihat movie di laptop...dh abis makan baru ingat nak amik pic...pe citer kan...saya cite je la ek apa saya makan..boleh kan?boleh lah...hehehehe

arini saya beli kuih cucur udang yang terbaik dari ladang...kuah nye sambal kacang...sgt sedap okeys.... :D ....pastu beli oblong burger..1st time try mkn oblong nie..dan Alhamdulillah x mengecewakan... :D ...n last sekali saya beli paru sambal....so skrg sy tgh tersandar kekenyangan...dan oblong de lagi separuh x abis makan...Ya Allah banyak betul kan saya makan..owh lupa plak saya pun beli air tembikai...perghhh sedappppp juga air tembikai dia siap de isi2 tembikai lagi..semua nye saya beli kat bazar sajek...dh kata duk hostel kan...jadi haruslah makanan bazar je yg saya makan.... :D ....

okeys..cau..cin..cau...saya nak solat isyak dulu...nanti2..klu de story lagi saya cite lagi k...skrg nie x leh la nk cite feeling2 kt blog..citer marah x leh..citer sedih x leh..smua x leh...borink kan klu de org yg baca blog kite n nk tersentap2 dgn apa yg kite tulis...x besh langsung kan...okeys la...jgn tension2..hidup mesti ceria....yeay!!!!






Tuesday, August 31, 2010

Makan Mana Puasa ke 21

Heeeeeeeee....org len post makanan kat blog..saya pun nak juga la..hehehehehe...arini g kuar buka ngan my best friends forever djah....jalan mana?jalan kat tebrau city..makan apa?makan vivo...hehehehehe...tp pic kat djah..so saya upload yg sy amik dr pakcik google je ek...kihkihkih...jom lah layan menu berbuka tadi...

ni makanan djah

mine

mama djah menu

air masing2 amik ice lemon tea(mine), ice chocolate(djah), orange juice(mama djah)...overall makanan kat vivo adalah sedap dan harga pun okeys for me... ^_^...seronok sangat rase nyer dpt buka pose ngan BFF saya...sbb dia memahami saya dan tidak pernah meletakkan kesalahan di atas bahu saya...klu kitorg de kecil ati kitorg akan pk mngkin salah kitorg..last2 sekali dua2 akan minta maaf...itu lah yg terbaik.. :)..adios amigos...x leh ckp byk2..kan de yg terasa susah saya..


* pic google ed








Monday, August 30, 2010

Salam Merdeka

Selamat Hari Merdeka yang ke 53...semoga Malaysia akan terus aman dan terhindar dari bencana2 yang tidak diingini...





Friday, August 13, 2010

Sharing is Caring

jom-jom nak share sikit satu benda nie...sempena bulan ramadhan yang mulia ni marilah kita berbaik-baik sesama kita janganlah bermasham muke yek...kalau orang cari pasal ngan kita biar lah..lantak dia lah nak jd ape pun..yg dpt pahala kita..dia?kita doakan agar dia dijauhkan dr dosa sudey...-_-...

x kisah lah kalau orang tu tetiba senyum kat korg dan jap2 lg tetiba dia masham muka kat korg or jeling2 korg or pandang korg dgn pandangan yg tajam mcm singa nak telan mangsa nyer..lantak dia lah dgn pandangan dia..dia ingat ade kita takut?hahahahahahaha..orang-orang mcm tu sbnr nyer pikiran sempit...kenapa pikiran sempit?sbb mulut cakap psl agama perangai x sama dgn apa yg mulut cakap..dan berfikir seperti budak-budak 1 hingga 5 tahun berfikir...hehehehehehehehehe...kalau ada orang yg macam ni buat kat korg..korg ignore je diorg and berzikir banyak-banyak...insyaAllah hati kita pn x de la sakit sangat...

pe lagi ek nak share?aduishhh pepagi otak dh slow la plak..klu tengahari pe lagi kan...huhuhuhu





Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan...

Salam Ramadhan kepada smua kengkawan and blogger....di sini saya ingin menyusun 10 jari andai saya ada melakukan kesilapan baik dari tingkah laku atau tutur kata...smoga ramadhan kali ini kita diberikan kesihatan yg baik agar kita dapat melakukan ibadah dgn baik...





Wednesday, July 28, 2010

"Jual Ikan"

kenapa lah skrg nie ramai sgt yg suka jual ikan yek...cukup-cukup lah jual ikan...penat tau nengok orang yang suka jual ikan nie...cuba lah jangan pikir kan diri sendiri jek..cuba pk juga perasaan orang lain..ini x, kalau dia buat x pe..kalau orang lain buat x leh..itu nama nyer jual ikan la tu...saya muak lah nengok org yg suka jual ikan nie...

lagi satu yg saya nak pesan kat sini..kalau x nak parking x de..datang la awal..ko tu staf len la saya ni student...student nk dtg kul bape pun boleh sbb saya bkn nye de kelas pn duk lab je...pastu bila parking dh penuh ko nak salah kan org len plak kalau kete boss ko keen clamp...pikir lah dulu sebelum bercakap..aritu pandai kuarkan sifat2 fathanah la makrifat la..skrg nape x amalkan...ko ni mmg dasar yg penting kan diri sendiri betul...bila orang x layan ko..ko cakap la orang tu x ikhlas smua..boleh x kalau ko duk diam2 n pikir mngkin perangai ko tu yg menjengkilkan...kita sesama manusia marilah muhasabah diri bukan nyer cr kesalahan org lain...

letih la org mcm nie...nk masuk lab ari2 pn x de mood tau.... ~_~





Wednesday, July 14, 2010

Buka Hatimu

beberapa minggu kebelakangan ini saya sgt2 lah busy...jd ajk PARS..sakit urat saraf (ini memang dugaan)...tgh2 sakit g buat data collection...ingatkan dh baik sekali ms buat data collection kene angkut benda2 berat amik ko..sakit balik urat saraf saya...kali ni lg sakit sbb bila kene sejuk dia menyucuk2...huhuhuhu..tp nak buat mcm ne dh nama student kan...segala2 nyer berdikari sajerk...g klinik makan ubat,sapu ubat dna duk diam2 sudah la kat utm nie...nasib2...next week nak blk umah sbb nak g lumut satu family...pastu nak pergi pangkor balik hari je...pangkor pn bukan nye de pe2..so pergi blk hari sudey..hehehehehe...

keje byk tp bila dh sakit nie perasaan sakit tu mengatasi perasaan nk uat research..sbb bila dh x leh nk duk lama2 atas kerusi mcm ne la nk menaip coding betul x?huhuhu hope sakit ni cepat lah sembuh..sbb byk sgt keje nak uat sbnr nyer....

hah!!! dah x tau nk tulis pe dah....tp klu mulut yg bercakap mmg non stop bila nak taip jd x de idea plak....huhuhuhuhu..nanti2 la kite sambung k...bye2





"My Baby"

Yeay!!!!..Yatta!!!!!... my baby akan sampai bila2 masa saje lagi...jadi kepada readers semua (heheheh ada ke ek?) TUNGGUUUUUUUUUUUU..sbb saya pun x sabar sebenar nyerrrr...





Monday, July 5, 2010

Andai Ku Tahu

sorry la kwn2 semua sbb dh lama x update blog...bkn x de cite ade byk sgt..tp setiap kali nk mula taip je mesti pk dua tiga kali n x pun busy...byk sgt benda yg berlaku dlm ms sebulan nie..sakit la..seminar la..data collection la..dan mcm2 la..senang cite hehehe...

actually, I've been waiting for my baby..bila la nak dpt baby tu ek...agreement dh sign tp btg hidung baby tu x nmpak2 lg...ish2 cepat la tepon kate baby tu dh de...huhuhuhuhuhu....andai la ku tahu bronze garnet itu susah tuk dicapai akan ku pilih saja warna black..





Thursday, May 27, 2010

Happy Birthday To Me

Happy Birthday to myself..Saya mengharapkan apa yang di impikan akan tercapai...tapi tuk pertama2 nya saya ingin memanjatkan kesyukuran kepada Allah s.w.t sbb telah memberi saya peluang sekali lagi tuk terus bernafas di muka bumi ini...mngkin saya bukan lah manusia yg cukup sempurna di mata kawan2 tapi insyaAllah saya akan cuba menjadi yg terbaik untuk family saya..sbb nanti akhir sekali bila kite susah bkn kawan yg dtg membantu..family juga yg berada di sisi kita...

kepada kawan2 yg mana sy ade mengguris hati dgn sengaja atau tidak sengaja,saya mohon maaf banyak2..nobody perfect...





Tuesday, May 25, 2010

MUKA BUKU

haishh dalam erti kata lain adalah facebook...manusia skrg mmg ntah lah x tau nk ckp mcm ne..kite kemain la jaga ati dia..nk tulis status yg boleh mengguris ati pn x sampai ati sbb pk kan kawan...dia suka suki je kan..okeys ko lancarkan perang..aku pn leh berperang juga...huhuhuhuhuhu..lps ni dh x de dh status yg menjaga hati smua org...biar diorg rasa mcm ne plak perasaan bila ada org x suka or buruk kan diorg..biar..sbb ko nk rase sgt kan...





Bila kerani bank jd CSI pegawai penyiasat

okey jom2 saya nak jual cite nie..nak beli x?hehehehehehehe...

xde la best mana pn cite nie tp just nak share dgn smua...okey lah..sbnr nye sy nak beli kete..so byklah urusan nak kene uat kan...tunggu pihak bank call kan...yesterday ada lah satu bank ni call...bank pe?ambank...tp soklan dia sungguh menyakitkan hati dan sehingga membuatkan saya menjawab dgn kasar sekali..okey2 jom kite nengok balik yek apa kerani tu ckp:

kerani: awak ni Aziah binti Abdollah ke?
me: yup..saya aziah
kerani: boleh saya tau ic number awak x?
me: 830527-##-####
kerani: okeys..awak skrg kt mana yek?
me: sy skrg kt utm skudai..
kerani: upm skudai?
me: upm tu kat serdang..saya utm skudai..johor
kerani: okeys boleh bg u punya alamat x?
me: okeys boleh..ni alamat saya......
kerani:awak nie buat pe yek?
me: saya student lg...
kerani: owh okeys...awak nie diploma ke?
me: (terkedu sekejap dan terpk umur aku dh 27 x kan lah br diploma)..then jawab eh tak2 saya buat master by research
kerani: apa master by apa?boleh eja x? d.e.s.e (x sempat abis eja sy dh potong)
me: research..r.e.s.e.a.r.c.h...
kerani: apa tu?
me: kajian..kajian
kerani: owh okeys..so dlm bidang apa?
me: sains komputer..
kerani: abis tu mcm ne awak dpt duit tuk beli kete...
me: owh saya pakai duit simpanan saya spjg sy blaja n biasiswa..
kerani: duit simpanan?awak dpt dr mana duit2 tu smua.(kenapa harus pertikaikan saya dpt dr mana..bukan amik duit mak bapa dia pun)
masa ni saya dh mula angin
me: saya simpan la..kan sy ckp sy pakai duit simpanan n duit biasiswa yg sy dpt bulan2...
kerani: biasiswa ape awak dpt..
me: MOSTI
kerani: bapa awak nie pencen dr mana?
me: owh dr jabatan perangkaan malaysia,sbg perangkawan/statistician
kerani: owh...pangkat pe dulu...sy tanye nie..pangkat pe dulu..
me: PENGARAH NEGERI WILAYAH PERSEKUTUAN
kerani: owh okeys terima kasih

p/s: adakah dia sudah terkedu dgn ayat yg terakhir itu...amik ko nak sgt tau kan..meh saya kasi tau....sibuk sgt hal org...suka ati saya lah nk beli kete pakai duit sendiri...ingat saya ni teruk sgt ke...nak guna duit mak bapa je...rase nye kerani tu haruslah pergi msk sekolah blaja adab2 plak...no manner la kerani bank nie...






Wednesday, May 12, 2010

entry kali nie x tau nak letak tajuk pe..sbb kepala adalah dalam keadaan yang serabut sangat2...otak minggu ni x dpt nak berfungsi dengan baik...badan terasa lemah mcm memikul beban yang berkilo2....tapi kerja adalah sangat2 banyak...research perlu diteruskan untuk menyiapkan paper conference di Surabaya...ada lagi bape hari je lagi..tapi otak x dpt bergerak dengan baik..jadi idea pn xde...bila badan terasa lemah..penyakit malas pun datang...tolong!!!!!! saya x boleh ada penyakit malas tu sekarang sbb kerja adalah sangat banyak sekarang...

need some refreshment dan hiburan agar saya boleh membuat kerja dalam keadaan yg happy...saya juga memerlukan persekitaran di mana org2 disekeliling saya mengulangkaji or menyiapkan thesis or menyiapkan paper..agar saya terasa daya saing dari mereka..environment saya skrg adalah sangat2 membosankan dan menyesakkan kepala...saya perlukan environment mcm waktu belajar degree n diploma dulu..environment master ini adalah sangat2 tidak syiokkkkkkkk...

okeys nanti dh de mood saya cite pasal entry mother's day..mngkin akan digabungkan sekali dengan entry birthday babah saya or father's day..

patut nye bulan ni adalah bulan yg happy bg saya sbb birthday saya dh semakin hampir..tapi sy merasakan bulan ini adalah bulan yg stress dan membosankan...





Sunday, May 9, 2010

dipersalahkan atau tidak?

bila manusia membuat statement begini:

"tu lah tadi org dh suh bg x nak..at least boleh tgk cara pasang"

ayat tu dikira mcm ne?sdg kan pada ms tu masing2 hanya ada satu je brg tersebut...
pada pandangan saya ayat itu lebih kepada menyalahkan sesorg..tp nak buat mcm ne bila salah sorg hanya membawa diri dan cuba tenangkan hati dan slh sorg mendapat bantuan dr ibu untuk menang..dh tentu lah last sekali yg membawa diri itu adlah org yg kalah..dan akhir sekali saya adalah org yg kalah itu...

okeys stop it..saya x suka dengan situasi begini..saya memang anak yg jahat dan nakal sedari kecil tp saya sentiasa mencuba untuk menjadi anak yg baik di mata parents...sekarang saya hanya berserah kepada Allah..biarlah Allah yg menentukan perjalanan saya sebagai seorg anak, adik, kakak, sahabat dan student...sbb saya dh mula merasa letih bila terpaksa melakukan yg terbaik sahaja demi tuk memuaskan hati semua org....





Monday, May 3, 2010

Aktiviti di hujung minggu

Salam semua...saya harap semua sihat dan sentiasa berada di bawah rahmat NYA k...actually x tau nak tulis pe..jd cite lah pasal aktiviti di hujung minggu....apa aktiviti saya?duduk hostel je kot...tgk wayang?makan tido makan tido?ermmmmm seperti biasa aktiviti saya adalah balik ke rumah makcik saya...since duk hostel pn bosan..ada kawan pn mcm serupa baik x de kawan...apa lah yg di buat oleh saya agak nye ek...ye la ujung minggu je blk umah makcik..x balik umah makcik balik umah parents kat nilai tu...tp mostly memang balik umah makcik la kan..kalau tiap2 minggu nak balik umah parents pokai la nampak gaya nyer...hehehehehehe

aktiviti yg dibuat kat umah makcik saya minggu ni de lah seperti biasa jumaat ptg blk xde uat pe2..just main2 dgn adik2 sedara..sabtu pepg dh bgn sbb nak teman makcik g tesco sbb nak beli brg dapur yg dh abis..blk dr tesco, adik sedara yg br habis matriks bg games..main la games dr tgh ari sampai ptg..mlm?nengok af..sronok sgt sbb pelajar yg x disukai x dipuji mlm konsert aritu...bkn la dia nyanyi x sedap tp attitude dia tu yg x suka...berlagak muka pn muka berlagak sombong..br msk af dh perasan peminat berjuta2...aduiishhhhhh tolong lah...kalau suara sedap tp attitude x de x keman juga kan...oooooppppsss terlari plak topik...

aktiviti di hari ahad pula sambung main games dan tolong makcik buat soalan peperiksaan..ye la kan dh msk bulan 5 jd budak2 sekolah dh nak periksa pertengahan tahun..cikgu2 dh start busy buat soalan...since makcik saya cikgu BI..saya pun tlg dia buat soalan BI kertas 1 dan 2...^_^..ada talent x nk jd pendidik?ermmm mcm x je...setakat buat kertas soalan boleh la..nak mengajar aduiihhhhhhh terketar segala kepala lutut...mlm ahad blk utm...bermula lah semula kehidupan yg membosankan di utm ini...sungguh mmg sangat bosan...

minggu nie blk nilai plak...sbb nak sambut mother's day...korang semua sambut kat mana yek?apa yg korang bagi ek?ada idea x?buntu la nak bg ape...x kan nk bg benda yg sama mcm thn lepas...thn lepas dh bg beg tangan...thn nie nk bg pe ek?huhuhuhuhu x de idea la plak...





Monday, April 26, 2010

Curi....

hah?????? curi? curi apa?

hehehehehehe..curi masa sekejap...skrg nie kat dalam course matlab..so sementara tunggu org lain siap tulis coding..tu yg curi2 nengok fb dan blog....hehehehhe..okeys la bye2....





Thursday, April 22, 2010

Ada Apa Dengan Cinta Facebook

hehehehehe ala2 tajuk citer indon yang dulu2 popular tu..ala yang dian sastrowidoyo (erk betul ke apa yang saya eja nie) dengan nicholos saputra...ermmm best kan cite tu..Ada Apa dengan Cinta..hehehehe..saya ingat lagi saya ngan kengkawan saya masa tu zaman belajar diploma dah nengok citer tu awal setahun dari wayang..hah?mcm mana plak minah nie leh nengok awal setahun..ala dulu2 kan zaman vcd..kitorg beli vcd...vcd kan dh kuar awal..tp mana de translate smua tu...mentah2 or bulat2 kitorg dgr sebiji2 diorg cakap dalam bahasa indon...yang lg x leh lupa, bila nak pahamkan pe yg diorg ckp tu masing2 ,lekapkan telinga kat pembesar suara..yek dulu kitorg pakai pembesar suara sbb since umah sewa x de vcd player so kitorg menonton dekat PC je..yang lg x leh blah nye bila masing2 duk menghafal lagu2 dalam cite tu..aduishhh siap hafal step joget tu...hahahahaha..kenangan-kenangan kan...erkkk kenapa rasa macam dh lari topik je nie...

okeys2 berbalik pada tajuk asal..'Ada Apa Dengan Facebook'..apsal la skrg nie ramai yg x leh benti main facebook?sbb facebook menghiburkan, menceriakan hari anda, menemukan kawan2 lama yg dh lama x jumpa dan facebook juga melalaikan..huhuhuhuhu..skrg saya de lah sgt2 teruk sbb addicted dgn smua game dalam facebook nie, bermula dari farmville, petville, pet society, zoo world, hotel city, restaurant city dan mcm2 lagi lah..x terlarat nak taip....hahahahaha alasan betul la kan...sampai la yg terkini treasure isle...aduhhhhhh saya pun x tau apa nk jd dgn saya...tapi sronok bila nak kene bg gift and accept gift..tu yg best tu...tp saya kene stop buat sementara waktu sbb kene focus pada study saya...huhuhu..penangan Facebook adalah sgt2 kuat...tp yg pelik nye..bila kat umah x nak plak main kan..ujung minggu boleh je x main Facebook..pelik la kan..ke sebab malas nk on laptop..kalau kat lab nie kan PC dh terpampang depan mata..tu yg rajin tu...huhuhu rajin main Facebook bukan uat research..sila tumbuk saya sekali untuk menyedarkan saya... :)

okeys itu saja laporan saya pada hari ini..hingga ketemu di lain hari dan waktu...bye....





Wednesday, April 21, 2010

Down...

Apa yang korang rasa bila setiap coding yang korang buat selama ni salah n korg kena restart blk buat dr awal?

Saya rasa kecewa dan a little bit down..tp saya tau saya kena bangkit juga n teruskan perjuangan saya sbb saya kena abis kan master saya ujung tahun ni atau paling lambat pn pertengahan tahun dpn...dan saya kene writing paper tuk conference...de 6 conference yang menanti..jd saya kena berusaha lebih sikit..saya kena jadi org yg kuat..saya x leh lemah dan malas...saya kena fikir kan mama n babah saya yang mengharapkan agar saya dpt habiskan blaja dengan jayanya...saya akan berusaha lebih lagi..dan x kan menoleh kebelakang lagi mahupun berhenti ditgh jalan...walaupun pada satu ketika dulu saya pernah rasa menyesal kerana amik master by research..tp saya tau setiap yang berlaku pasti de hikmah nye...dan ini jalan yang sy pilih demi masa depan saya..so saya x leh nak menyesal tp saya harus kuat..walaupun org di sekeliling saya x support saya mahupun mengkeji BI saya...apa saya heran...yang penting saya akan berusaha..dan terus berusaha hingga saya berjaya mendapat master saya...

"Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku, berikanlah hambamu ini kekuatan akal dan fikiran agar dapat menyiapkan coding ini agar master ku berjalan dengan lancar, Amin"





Tuesday, April 20, 2010

Semerah Cinta Stilleto

ermmm ahad lepas saya g nengok wayang nie dengan akak, abang n adik saya...mcm ne ek nak mula kan celoteh psl cite nie...kalau nak cite psl sinopsis mcm malas la plak kan..kite cite overall je la ek..hik hik hik..malas la ni kan sbnr nye..tu yg nak ikut jln pintas jek..tu yg cite secara keseluruhanje.. hahahahahahaha...

okeys sebelum tu layan dulu pic cite ni k...


nape saya nengok cite nie?sbb ada lisa surihani yang cute lagi cantik itu...ermm overall cite nie kelakar n tidak lah membuatkan rasa ngantuk atau pe...ye la kalau x kelakar..x kan la sampai org blkg saya gelak abis bergoyang kerusi yg sy duduk..hehehehehe...tp x suka style farid kamil nampak selekeh (sori la yek farid..)...lisa dlm cite ni mcm slalu mmg sgt la cute n cantik dengan kasut merah..pastu pakai kasut tumit tinggi menari poco2...hehehehe sgt cute...pastu yg x leh tahan ms part nak cucuk buntut farid kamil dgn kasut stilleto dia tu..perghhhh semangat abis dgn muka2 skali..hehehehe....

cite ni yg buatkan kelakar sbb mak bapa farid kamil dalam cite nie...sape lgi kalau jamali shahdat dan maimon mutalib...sungguh natural okeys...sangat2 la lawak..tp frust sikit kt cite ni bila kt part ending..huhuhu sgt2 la tetiba saja dh abis n sgt lah simple...huhuhuhu...x jangka cite tu abis ms part ending tu sbb ayat ms part ending tu mcm tergangtung pun de ..mcm x cukup pn de...huhuhu..apa pun overall okey la cite nie...

tp yg lebih penting sekarang nie adalah cite adamaya....saya memang sudah jatuh cinta dengan cite tu...x leh miss dah nie..abis la mcm nie...nasib baik la cite dia petang kalau x, x jalan la research saya...huhuhu...





Sunday, April 18, 2010

Kau Bukan Saper2.....

Kau siapa?Anak Raja?Anak Tan Sri..Dato' Sri...Datuk n etc?Cucu kandung nenek aku ke?anak saudara bapa aku ke?Kau artis ke yang nak minta sponsor perkahwinan ko nie?...tolong lah sedar diri sikit...ko tu bukan siapa2 pun...hanya anak angkat mak ngah tiri aku....so buat cara anak angkat..jangan nak berangan boleh minta apa saja dari kitorg....bila nak minta sponsor barulah ko kenal kitorg nie ek...kalau x, keje ko mencuri duit nenek and mak ngah tiri aku jek....ko ni mmg muka sponsor betul la...ishh geram betul la...kalau berjumpa dgn kau depan2 mau aku sound kau nie...ko x sedar diuntung betul la...nenek n mak ngah tiri aku dh layan kau mcm permaisuri dan kitorg yg biological cucu pn x dilayan mcm kau...kitorg dipinggirkan...sekali ko nak kahwin kitorg kene sponsor?aduisshhhhhhhhh please lah...jangan nak buat lawak dengan aku k....

dah lama mendambakan kasih sayang seorg nenek after tok mama n tok babah meninggal..tp disebabkan ko, nenek aku x pandang kitorg...x pandang langsung k...huhuhuhu...disebabkan ko juga sejak dari kecil kitorg mmg dipinggirkan, walaupun kitorg ni cucu sbnr...

so di sini nak cakap la sikit yek..jangan harap kitorg satu family nak sponsor perkahwinan ko...family betul ko pun de lagi..minta lah diorg sponsor...ini bila nk minta sponsor baru kenal family kitorg...aku mmg x kan bagi bapa aku sponsor kau sbb aku blaja master nie pun pakai duit sendiri...kau de hati nak minta kat bapa aku?hmmmm jangan harap...

p/s: bosan dengan manusia yang x reti berusaha untuk mendapatkan kesenangan sendiri......





Saturday, April 17, 2010

Aktiviti Hari Sabtu

pg2 bangun dalam kul 6.30a.m then terus mandi dan siap2 untuk ikut parents g kota damansara...walaupun dalam mood bulan mengambang saya yang terakhir siap sbb saya yg terakhir buat keputusan nak ikut...mula2 malas sbb rase mcm nak sambung tido je...pastu fikir2 balik nak ikut la kan since kak jim saya drive kete sorg2...peneman la konon nye...hehehehehe..

kami pergi kota damansara dua kete sbb satu kete nanti nk tinggal kan kt worksyop favourite parents saya...since kak jim nak servis juga kete dia..tu yang dia ikut sekali...perghh mesti korg semua terfikir kan...nape la semata2 nak g repair n servis kete kena jauh2 dari nilai ke kota damansara...jauh tu bukan nye dekat...hehehehehe..okeys la since dah 27 tahun kami duk kat TTDI sana tu sebelum kami migrate..ececeh migrate konon..sbnr nye sebelum kami pindah nilai kami duk TTDI sana nun...so workshop yg kami g hantar servis kete nie kami dh kenal lama..dulu dia just makan gaji je kt bengkel kt TTDI tu..tp skrg dia dh buka bengkel sendiri...parents saya mmg xde la bengkel lain nak anta...kecuali kat uncle ah peng ni...kalau rosak kt bt pahat pun...akan betul sikit2 je kt bt pahat sana..pastu blk kl akan anta kat uncle ah peng nie...mmg patut dpt award customer paling setia nie..hehehehehe..ala lagipun uncle tu mmg bgs servis nye..so x salahkan kalau kite anta kat dia walaupun jauh...

Orang yg paling seronok adalah saya...sbb kalau anta kt kota damansara ni..ada can la saya nk minta nasi lemak nenek seksyen 14 pj tu..xpun g mkn kat TTDI..perghh nasi lemak kt TTDI tu mmg sedap...setakat nie saya mmg x leh terima sgt la nasi lemak kat area nilai nie...saya lebih rela x mkn nasi lemak kt nilai nie...mkn roti canai pun dh cukup...hehehehe..demand betul la saya nie..^_^...

pastu on the way blk nilai impian kitorg singgah sebentar kat nilai 3 sbb nak beli hadiah kahwin kawan saya...pastu blk umah makan pulut sedap yang dibeli kat TTDI ^_^..then after makan bungkus2 balut2 hadiah kemudian relaks2 jap..then zuhur masuk tunggu akak saya yg nk bw sy g majlis kahwin tu selesai solat barulah kami bertolak...lps dh mkn2 + amik gambar (sekeping je..huhuhuhu) terus g metro kajang sbb nak beli kasut..yes dapat rembat sepasang..next month aim nak beli lagi satu...since kaki saya size dinosour so hanya di metro kajang n jalan TAR je la yg de size...lepas tu beli bahan2 nak buat dadih with nata de coco..pastu terus balik umah...on the way nak balik call umah then diorg request nak ice cream plak..dh la singgah kat billion bangi sbb nak beli ice cream...kat nilai ni siang panas..tp mlm hujan la..alhamdulillah...

then dh sampai umah duk kejap...terus buat dadih nata de coco..pastu buat inti sardin sbb nak uat sardin roll kesukaan bapa saya..dah siap inti terus uli tepung...dan sekarang saya baru je selesai uli tepung tu yg terus mengadap laptop n berblogging...hehehehhe..penat nye..ingat nak mandi tp kejap2 lagi la...sbb penat sgt nie...nak tido pun de juga nie...

owh yek since saya minat sangat kat lisa surihani..esok saya akan pergi menonton cerita semerah cinta stileto....owh x sabar nak tunggu hari isnin ni..sbb nak nengok Adamaya...dan saya terkejut sangat2 sbb x sangka parents saya pun layan cite tu...^_^..mama saya cite yang babah saya kalau nk g surau kene tunggu cite adamaya tu habis dulu..aduishhhhhh dh parah nie...hehehehehe..apa2 pun layannnnnnnnnnn sbb lisa surihani mmg best dan terbaikkkkkk... ^_^





Friday, April 16, 2010

Turn It In

pernah dengar x?kite pn x pernah dengar..baru pagi td la dengar...itupun sbb g workshop turnitin...apa tu TurnItIn nie?okeys ni satu software online la tuk kite tau sama ade keje kite ni plagiat org nye ke x...kire nye nak cr originality la pada keje kite nie...okeys since saya ni student master...jadi originality tu mesti ada baik untuk paper mahupun thesis...tapi yang lebih penting thesis la kan...so nak dijadikan citer kami ni student2 Universiti zaman skrg nie kenalah cari origanility..x boleh dah copy2 pastu paste..nanti dipanggil plagiarism...then nanti xleh nak grad...huhuhuu x nak...so td dh g workshop n dh dpt id n psswd tuk sy check segala keje yang saya buat supaya de originality nye sendiri...

tadi saja gatal2 check paper yang saya writing..yes hanya 20% je ayat yg ada sama dgn researcher2 sebelum ni...tp kan de tu saya x amik pn dr paper tu saya amik dari paper lain..tp diorg detect saya amik dari paper tu..susah juga ek mcm nie...hehhehehehe...nk kene cari paper byk lg la nie supaya nanti xde la yg ayat nye sama dgn ayat yang saya buat...hehehehehe sronok nye la....

alamak dah kekeringan idea la...sbb skrg ni sambil nak tulis sambil tunggu adamaya loading....waaaa bila adamaya dh start terus idea ilang yek...ye la sbb nak g berangan jap jd lisa...hahahahahahahaha





Thursday, April 15, 2010

Konsert Ungu

Ada sape2 x yang nak pergi sini?macam nak pergi..tp macam x de kawan je...ermmm suka sangat dengar lagu2 dari ungu, kerispatih, hijau daun, d'masiv, letto n banyak lg la...mesti pelik kan saya duk senarai kan nama2 band dari indonesia je...ye la bkn x suka dengar lagu2 dari band2 malaysia ni..suka..tp lepas dua or tiga kali dgr dh bosan..sbb kdg2 tu lagu diorg x de maksud sangat mcm untuk main nyanyi je..lain la kalau band2 zaman dulu mcm search, wings, damasutera, spring dan banyak lagi..lagu2 diorg simple dan sedap tuk dgr...kalau band2 sekarang banyak yang menjerit dr menyanyi..huhuhuhuhu

Contoh lagu D'masiv-Jangan Menyerah...perghhh lagu dia tu maksud mendalam abis...kalau diamati dia nye lirik mmg benda tu betul...walaupun diorg duk ulang lirik2 tuk byk kali tp last sekali lagu tu tetap simple n de maksud yg tersirat...okeys x caya?g klik kat tajuk lagu tu dan dengar serta hayati lirik lagu tu...

ermmm industri muzik kita leh maju kalau diorg buat lagu sesimple yg mungkin tp de maksud yang tersirat..cth macam Aizat...lagu2 dia smua best n simple...lagu2 macam tu yg sedap untuk didengar...

okeys dh lari tajuk dr konsert ungu terus jd ceramah sbb menceceh byk sangat.....

ermmm hope de la kengkwan yg ajak g konsert tu..tp mcm takut pn de...byk keje pn ye...hahahahahahaha





makin banyak paper yang di baca..makin pening kepala dan rasa makin susah nyer nak siapkan master nie....

"Ya Allah permudahkanlah segala urusanku dan berikanlah petunjuk dalam menyelesaikan Master ku ini...hanya kepada mu aku bermohon..berikanlah hambamu ini kekuatan dan ketenangan...Amin"








Sindrom

Haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....

wah2..rajin nye saya minggu nie mengupdate blog...nape yek rajin sangat nie...ish rajin betul anak pak dollah & mak leha nie....uishhhhhhhh rajin nye dia....hahahahahahahhaahaha..uit rajin mengupdate blog saje buat pe...tp malas nak study...aduishhhhhh pe la nak jadi dengan anak pak dollah & mak leha nie...blog kemain la rajin update nye...tp nak study kemain la malas....cuba bg penumbuk sekali baru nak sedar diri agak nye...

Dush..dush..dush..dush...amik ni penumbuk kt muka..malas betul yek saya nie...aduihhhhh...last week tension...minggu nie malas...minggu depan nak jd pe yek?harap2 rajin la yek...x suka la sindrom malas nie...memenatkan dan membuatkan saya bosan nie........tolong lah...tolongggggggggg pergi jauh2 yek malas...banyak benda yang nak kene uat nie...penat2...sbnr nye bila malas nie makin bertambah penat bukan makin enjoy pun...kenapa penat plak kan sbb bukan nye buat pe2 dh kata malas...penat sbb pe?meh nak list kan penat sbb pe....

PENAT
1. tergolek-golek baring
2. tidur nengok movie
3. surf internet (Facebook, murai.com, blog2 org, nengok adamaya,,cari paper)
4. pegi balik lab untuk surf tenet study

pe lagi ek? segala2 nye penat la bila malas nie...bkn makin relax....huhuhuhu

yg penting pergi jauh2 sindrom malas...shoohhhhhhhhhhhhhh...shoohhhhhhhhhhh...pergi jauh2..banyak benda lagi yang nak kena buat nie...

tp yang penting saya dah mohon asrama..dan permohonan asrama saya dah berjaya...
Yatta!!!!!!!!!! saya dapat kolej perdana....best nye dapat duk blk kolej masa degree dulu...xde kolej lain yg dapat tandingi kolej perdana nie...kolej perdana de best.. terbaikkkkkkkkkk

okeys la chow chin chow





Wednesday, April 14, 2010

cupcakes

cupcakes dia comel2 n sangat2 lah sedap...tp ini hanya untuk penduduk sekitar JB je tau...sbb nye kalau luar dr JB mcm ne nk amik betul x?hehehehehehehehehe...cupcakes with chocolate ganache adalah sangat2 disyorkan untuk beli..ianya sgt lah sedap lg2 simpan dlm ice box or peti sejuk..ni tuk mana2 yang x tau ice box tu pe...hehehehehehehehehe..teringat dulu2 suka sgt panggil peti sejuk tu ice box...wah sungguh heaven sekali bila teringat zaman dolu2 kala ye x?...eh skrg pn kekdg msh panggil peti sejuk tu ice box...nape yek?ntah lah x pulak sy ketahui..kuikuikuikui...

okeys berbalik pada tajuk asal..tu la suka sgt menceceh lebih2... selain jual cupcakes, akak ni de jual cake juga..cake de mcm2 jenis..tp yg nampak menarik sangat2 adalah cheesecake dia...saya confirm rasa dia mmg sedap sgt sbb cheesetart dia pun sedapppppppppp sangat...beli 50 biji mcm x puas tuk msk ke dalam 5 org nye mulut...sebab sangat2 lah sedap..even dh duk dlm ice box 2 or 3 hari pun still crunchy...ermmmm air liur meleleh dh nie sbb sambil taip sambil terbayang...hahahahahahaha...okeys saya de uat pesanan lagi tuk ari jumaat nie sempena birthday makcik saya...hope makcik saya suka lah sbb saya orderkan blueberry cheesecake untuk dia...seronok sangat dpt kenal ngan akak yang buat cake n cupcakes nie...dia baik n peramah sangat...okeys2 jom kite layan pic cupcakes yg saya dh pernah order setakat ini...

cheesetart..

1st cupcakes yang sy order untuk adik saudara..theme dia barbie n mickey & minnie

ni plak ms makan2 kat senibong aritu...sorry gambar terbalik la plak..hehehe

ni cupcakes with chocolate ganache..ermmm yummy...

dan ini adalah tinggalan2 cupcakes yang sayang untuk dimakan..pic di atas adalah sebelum beberapa cupakes berkecai hancur...tukang bw nye terlampau excited..hehehehehe..pic cupcakes slps tu?x ade sbb x sanggup nak amik...huhuhu

okeys la sape2 yang berminat leh la terus pergi ke blog akak ni...sangat2 disyorkan... ^_^






Tuesday, April 13, 2010

Senibong

mati lah saya..entry pasal makan2 kat umah aritu x cite2 lg dh skip terus ke entry senibong...huhuhu....Senibong?senibong ni kat mana?senibong nie kt JB...JB kat mane?area permas jaya..ikut bakar batu boleh ikut highway pasir gudang pun boleh...parking mcm ne?parking okeys byk..biasa lah penduduk kt situ buat pendapat lebih..sekali masuk RM2 ye kwn2...klu kt senibong ni permandangan dia mengadapa laut dan nampak la singapore nye permandangan pd waktu malam...air laut berbau?owh ms yg kitorg mkn tu x de bau..alhamdulillah..klu x mau muntah blk pe yg dimakan..hehehehe
food dia?food dia okeys cuma ikan masak 3 rasa dia tu mcm manis sgt n butter prawn dia x macam masak dengan butter..tp tu kedai yg kitorg pergi..kt ctu de banyak lg kedai2 lain..mngkin lain kali kite leh rase yg lain plak...hehehehehe..okeys jom layan pic yg kitorg amik....

ni muka2 sebelum makan..happy je kan kitorg..yela dpt makan sedap sape yang x happy

ni masa tengah makan...Ya Allah baru la sedar begitu banyak sekali food yang kitorg order..

masa ni..de lagi yang x sampai lagi..pic yang kat atas tu menunjukkan semua food dh sampai.. ^_^

okeys..sila abaikan tahap kebuluran kami makan sampai bersepah licin

sbnr nye banyak lagi pic..tp malas..hahahahahaha..layan 4 keping ni je ek...nt sy nk promote cupcakes yang saya selalu order..ni untuk sape2 yang tinggal di area JB je tau...cupcakes dia sedapppppppp sangat hingga menjilat tapak tangan jari






Friday, April 2, 2010

Balik…….

Yatta………yippie…segala mcm perkataan yg menggembirakan lah yek…

Hehehehehe…nape gembira benar Aziah nie ek…

Aziah gembira sbb dia nk blk umah mama dan babah dia…wow heaven nye dpt blk umah sendiri…tido atas katil sendiri..duk dlm bilik sendiri…nengok tv dgn keluarga…wow x sabar nye…doakan perjalanan kite selamat sampai yek… ^_~….klu dh mood nk blk harus lah mood tuk buat research x de kan..mood de lah di awing-awangan…perasaan gembira saje…

Esok dgr2 mama saya nk uat mkn2 sikit..de BBQ lagi…nt sy update ye psl tu..tp yg penting sym mg x sabar dh nie…lambat nye kul 5….nape kul 5 plak?kul 5 de lah waktu sy nk amik teksi n pergi ke perhentian bus sri putrid..dan kul 5.30 sy akan bergerak blk ke seremban…nape plak seremban?sbb nilai x de hentian bus so seremban de lah yg terdekat..hehehehehhe

Okeys sy de sedikit rasa bangga di sini..bkn bangga pep n kwn2 smua…bangga sbb sy dh rajin tuk update blog saya ni…kalau tak..haruslah berhabuk dan bersawang bagai blog ini…sape yg baca or follow blog nie mesti tau kan (erkkkk de ke org baca?)xpe la anggap je ada…saya buat blog pn sekadar suka2..n sekadar tmpt tuk berkongsi cite dan melepasakan bebanan masalah yg byk menghantui diri ini….

Lalalalalalalalalalala nk belanja family mkn la…sbb dpt duit biasiswa NSF…mesti diorg seronok…saya pn seronok juga….







Thursday, April 1, 2010

Memang lah kaunter pertanyaan

memang sah saya ni de lah kaunter pertanyaan x bertauliah...means kaunter pertanyaan bergerak okeys...aduisshhhhhhhhh nak lari dari sini...x nak jd kaunter pertanyaan lg...penat nk jawab...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.......

TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGG

okeys bkn lah sy ni x leh ditanya or sombong ke pe ke...tp klu korg sendiri bila org tanye korg n korg jawab pastu org mempertikaikan jawapan korg...klu mcm tu baik x yah tanye kan..betul x?
saya x kisah klu org nk tanye sy ke pe ke..sy sedia je membantu n bg jawapan tp dh klu org tu annoying sunggu mmg la sy sakit ati kan...

okey2 saya bg cth..kang de yg ckp 'eleh tanye sikit pn x boleh ke?mcm bgs je dia nie"...

annoying people: "tau x registration form tu kene isi ke x"
saya jawab: "x tau sbb sy x isi..lg pn dlm email x suh isi pun"
annoying people: "eh kwn aku kata kene isi la..kwn2 dia sblum nie smua nye isi,aku nk isi la"
saya jawab: "better tanye person yg incharge biar kite betul2 paham n tau nk kene isi ke x"
annoying people: "ntah kwn aku tu..aku pn mls nk pk kena isi ke x"(erkk boleh ke jawab mcm ni?)
saya: "mls nk pk?tp dr td ko duk tanye je?"
annoying people: "takde aku tlg tanye tuk kwn aku" (alasan x leh diterima)

so setakat itu saja dan sy mls nk layan dah...klu pk2 blk..okeys mngkin dia tlg tanyekan tuk kwn dia..tp kenapa de ayat (sy x msk kan sbb nt pjg sgt entry ni jd nye) dia berbunyi mcm nie "eh ko x dpt email ek?jap2 aku check..a'ah la aku pn dia x email pn suh isi"...hahahhahahahaha kelakar giler...itu makna nyer ko pun pk skali..tp sbb kan ayat2 sy bg kt dia ayat bo layan so tu yg jawapan dia jawapan selamat...hahahahah playsafe saje...





Kaunter Pertanyaan

Tlg la…saya ni bkn la kaunter pertanyaan…keje kaunter pertanyaan pn x pernah…aduishhh

nape la duk tanye saya soalan2 yg dh sah2 sy malas x leh nak jawab….boleh x g angkat tepon n tanye sendiri org yg incharge benda tu…bkn setiap ms pn saya boleh menjawab n menjadi kaunter pertanyaan bergerak bg semua org….saya pn hanya la manusia biasa yg lemah lagi hina (ececeh…ayat x tahan betul)…sy pn kekdg x tau pn sgt psl smua maklumat…tp saya ada inisiatif sendiri dgn mengangkat punggung dan pergi ke tepon kemudian mengangkat ganggang dan mendial no tepon kemudian tanye pe yg sy x paham..bkn sesetgh2 org yg hanya duk kt kerusi n membesarkan punggung goyang kaki dan tau2 informasi tu sampai terus kpd dia...


 

TOLONGGGGGGGGGGGGGG LAHHHHHHHHHHHHHH jangan sampai saya muak satu hari nanti br tau…ermmmm bosan betul la…nama pun smua student master tp semua nye pemalas sgt2…


 

p/s: okey la nk g tlg check paper kwn nt2 sy smbg story k







Tuesday, March 30, 2010

Hari nie entry xde title…

Just nak share dgn semua…klu nk uat keje2 pembaikan surau buatlah waktu mlm or skrg2 nye tampal la notis dulu…fakulti nip n bukan nyer besar mn pn..setakat nk tmpal notic dlm 10 helai x abis pn duit…tension sgt nk solat pn susah..dh la dlm lab nie de cina n lelaki..mcm ne nk solat kt dlm lab…buat sakit ati je kan…klu de buat surau sementara x pe juga..ni terkontang kanting la smua org nk solat..klu de kenderaan xpe la juga..leh la g solat kt masjid or fakulti2 yg berdekatan…sy ni dh la rajin malas sgt…tlg la…lps ni bagi la notis dulu..xpn buatla sabtu ahad…dh mmg sah2 org x guna surau tu…


 

Okeys la…x nak bebel byk sgt..sbb mood pn xde..jd renung2 kan dan selamat beramal







Monday, March 29, 2010

Kenapa…kenapa…dan kenapa

Kenapa org selalu menyibuk psl personal life saya?sy x suka okeys…

Kenapa saya selalu leka?sbb berangan byk sgt

Kenapa saya malas? Hahahahaha yg ni x leh nk elak la kan…

Kenapa manusia ni selalu budget diri sendiri sgt lah sempurna dan bgs sgtttt?ingat lah tiada manusia yg sempurna di muka bumi ini…

Kenapa perjalanan master study sy sgt lah sukar?sbnr nye sy yg pemalas kata perjalanan susah plak…

Kenapa org disekeliling sy suka berpura-pura?show ur true color is better okeys…

Kenapa saya dh x de personal life skrg?sgt lah bohsannnnn…

Kenapa saya dh lama x blk umah?sbb sy xde duit..elaun x msk…tp nasib baik de NSF jd dpt lah sy blk umah minggu nie..

Kenapa saya buat entry ni?ntah lah…

Yg penting kenapa…kenapa…dan kenapa..persoalan itu akan sentiasa bermain difikiran kita…







Thursday, March 25, 2010

Test…1..2..3

Hahahahahaha…actually saja menggatal kan…test publish post from word…hahahahahahahaha

Tu nama nye banyak keje tp malas so buat keje2 yg sesuai dgn org malas saja k… J







Jangan menyerah...

jom layan lagu nie...best n memberi semangat tuk kite2 smua...
sesungguh nye dugaan yg dtg itu adalah dugaan dari Allah jd jgn mudah menyerah...


video

jom layan lirik nye sekali k..

*
Tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yg tlah terjadi

kita pasti pernah
dapatkan cobaan yg berat
seakan hidup ini
tak ada arti nya lg

**
syukuri apa yang ada
hidup adalah anugerah
tetap jalani hidup ini
melakukan yang terbaik

ulang * dan **

***
tuhan pastikan menunjukan
kebesaran dan kuasa nya
bagi hamba nya yang sabar
dan tak kenal putus asa

jangan menyerah..
jangan menyerah....
jangan menyerah..aaaaahh...
jangan menyerah...
jangan menyerah...
jangan menyerah...o...ooo...

ulang ** dan ***





Tuesday, March 23, 2010

Biasiswa NSF

Alhamdulillah.............gembira nye rasa hati....
akhir nye setelah menanti 9 bln...okeys 9 bln yek kwn2...klu org mengandung dh beranak dh...
tp sy x mengandung sy cuma menanti duit biasiswa sy supaya msk je....dan akhir nyer msk juga....hehehehehehhe sronok nyer.....gembira x terkata....

syukur sgt2 kt Allah s.w.t....





Monday, March 22, 2010

Paper PARS

okey..entry hari ni ditulis supaya jgn xde saya post pe2 entry sudey...
sekrg de la dlm mood semangat tuk menulis at least satu entry per week..okeh satu entry je yek..
sbb dgn keadaan diri yg busy bermain di FB membuat paper dan mencari result mata serta kemalasan yg melanda diri ini...so maaf kan la saye yek...

okeys berbalik pd tajuk yek kengkwn...paper PARS...okeys sebagai student master haruslah sy menulis paper tuk dihantar ke mana2 conference and journal...so skrg sy kena menulis paper tuk PARS di mana ia dianjurkan oleh fakulti saya sendiri...tp xde la dipublish di mana2..cuma diorg akan review paper nie kemudian hantar ke mn2 conference yg diorg rase sesuai...hope de la conference yg sesuai n accept paper nie...sbb sy nye paper br je submit skali n rejected..so nk la kene accept plak kali ni kan... :D ... hope smua nye berjln dgn lancar...AMIN...

okeys bye2...nk smbg buat paper ... :-h





Wednesday, March 17, 2010

?????????????

hahahahahaha nape la saya nye title mcm tu yek...dh la xde post entry br..pastu tetiba title mcm tu plak...ye la dek non smua mn la x title mcm tu...ms kt bilik air yg xde tenet tu la saya tetiba dpt idea nk uat entry kt blog nie..pastu bile dh dpn PC x ingat la plak..blank plak tetiba..nmpak sgt la yg saya ni dh semakin tua...owh psl PC tu sy lebih suka pakai PC berbanding laptop...bkn x de laptop ade je duk dlm bilik hostel tu hah...PC ni digunakan kt lab...akak suke dpt guna PC nie...hehehehehehehehehe

okeys..nt kite smbg lg k...nk uat coding jap...kang sv masuk nengok tgh blogging mau sy jd kaku ms tu...bye...





Tuesday, February 9, 2010

Alhamdulillah......

hehehehe...mesti tertanye2 kan nape tetiba minah ni letak Alhamdulillah tuk title kali nie....

ermmmmm klu nk tau sbb nye kene baca post nie pai abis....(alamak mcm byk je nk tulis,padahal sikit je yyg nk ditulis).....

ingat x entry yg lepas sy de cite psl org x buat keje sampai menyebabkan allowance sy x msk tuk bln 1-bln 3...agak nye klu kite marah diorg atau mengadu pd boss diorg..diorg buat keje x?ermmm klu nk tau jawapan nye......

jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng
..
.
.
.
.
.
.
.
.
apa byk sgt titik tu n jeng2 nye tu....ermmm klu nk tau mmg patut kite marah n mengadu pd boss diorg...sbb dgn cara itu barulah diorg buat keje...benda yg selama ini diorg kate kene buat dlm ms 2 minggu br leh siap...bila dh kene marah ngan kami n boss dia..benda tu leh disiapkan dlm ms satu hari...

di sini sy nk ucapkan Alhamdulillah sbb sy x perlu nk kebulur selama 3 bulan sbb allowance sy dh msk td pg...Alhamdulillah sgt2...klu diorg smua buat kerja...xde la pelajar smua x dpt allowance....tp apa2 pun sy bersyukur sgt2 n hope org yg berkenaan x kan berbuat demikian di masa akan datang serta jgn la mengadu domba kat group mate sy okeys...pakai otak len kali klu nk mengadu2 nie....

sekian citer sy pd ms nie...ampunnnnn klu lps ni lmbt lg br nk publish post br...sbb sejak akhir2 nie tersangat la busy dgn research dan 1st assesment...


tata...titi..tutu......






Monday, February 1, 2010

huhuhuhuhu..lama nye x berupdate...

Alamak..lama betul page nie x berupdate klu umah lah mesti dh penuh ngan sesawang smua kan...nak uat mcm mne mcm2 berlaku lately nie...sampaikan x de mood nk update tp part tuk baca others blogger mmg x pernah miss punyer...hehehehehehe..ada ms la plak kan..hahahahahaha..nk uat mcm ne..cite byk tp idea n mood tuk menulis tu x de...so apsal plak tetiba de mood nk update plak arini?ermmmmm sbb dh kesian sgt kt blog nie..tu la dulu org len de blog kite pun nk de blog konon nt x setanding ngan org len...hah last2 mmg x berupdate pn...

Byk benda nk uat...nk submit proposal tuk 1st assesment la...mn nk cari duit lebih sbb RMC bodoh tu x buat keje so sy sbg student research nie x dpt la allowance pai bulan 3.....sungguh tension dgn kehidupan skrg nie....rase life ms blaja degree dulu lg best dr life blaja master..mngkin sbb bila buat master by research ni kite dh boleh nampak perangai2 org yg mentadbir nie...sbb kite slalu berurusan dgn mereka...xleh la nk slh pihak atasan sgt sbb yg buat keje still org bawahan...tp adakah mereka mkn gaji buta?sbb allowance aku x pernah nye nk msk awal..selalu delay sampai 3 bulan..nt aku nye biasiswa dh msk pn diorg nk kebas juga..betul2 x paham...rimas ngan dunia skrg nie..cr duit atas usaha sendiri la..penat2 aku g interview korg suka2 nk kebas biasiswa aku...byk cantik muka korg...huhuhuhu

fuhhhhh akhir nye dpt gak luahkan segala rase sebal kt hati ni...klu de yg terasa minta maaf..blog ni hanya tempat tuk luahkan perasaan...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...