Monday, April 26, 2010

Curi....

hah?????? curi? curi apa?

hehehehehehe..curi masa sekejap...skrg nie kat dalam course matlab..so sementara tunggu org lain siap tulis coding..tu yg curi2 nengok fb dan blog....hehehehhe..okeys la bye2....





Thursday, April 22, 2010

Ada Apa Dengan Cinta Facebook

hehehehehe ala2 tajuk citer indon yang dulu2 popular tu..ala yang dian sastrowidoyo (erk betul ke apa yang saya eja nie) dengan nicholos saputra...ermmm best kan cite tu..Ada Apa dengan Cinta..hehehehe..saya ingat lagi saya ngan kengkawan saya masa tu zaman belajar diploma dah nengok citer tu awal setahun dari wayang..hah?mcm mana plak minah nie leh nengok awal setahun..ala dulu2 kan zaman vcd..kitorg beli vcd...vcd kan dh kuar awal..tp mana de translate smua tu...mentah2 or bulat2 kitorg dgr sebiji2 diorg cakap dalam bahasa indon...yang lg x leh lupa, bila nak pahamkan pe yg diorg ckp tu masing2 ,lekapkan telinga kat pembesar suara..yek dulu kitorg pakai pembesar suara sbb since umah sewa x de vcd player so kitorg menonton dekat PC je..yang lg x leh blah nye bila masing2 duk menghafal lagu2 dalam cite tu..aduishhh siap hafal step joget tu...hahahahaha..kenangan-kenangan kan...erkkk kenapa rasa macam dh lari topik je nie...

okeys2 berbalik pada tajuk asal..'Ada Apa Dengan Facebook'..apsal la skrg nie ramai yg x leh benti main facebook?sbb facebook menghiburkan, menceriakan hari anda, menemukan kawan2 lama yg dh lama x jumpa dan facebook juga melalaikan..huhuhuhuhu..skrg saya de lah sgt2 teruk sbb addicted dgn smua game dalam facebook nie, bermula dari farmville, petville, pet society, zoo world, hotel city, restaurant city dan mcm2 lagi lah..x terlarat nak taip....hahahahaha alasan betul la kan...sampai la yg terkini treasure isle...aduhhhhhh saya pun x tau apa nk jd dgn saya...tapi sronok bila nak kene bg gift and accept gift..tu yg best tu...tp saya kene stop buat sementara waktu sbb kene focus pada study saya...huhuhu..penangan Facebook adalah sgt2 kuat...tp yg pelik nye..bila kat umah x nak plak main kan..ujung minggu boleh je x main Facebook..pelik la kan..ke sebab malas nk on laptop..kalau kat lab nie kan PC dh terpampang depan mata..tu yg rajin tu...huhuhu rajin main Facebook bukan uat research..sila tumbuk saya sekali untuk menyedarkan saya... :)

okeys itu saja laporan saya pada hari ini..hingga ketemu di lain hari dan waktu...bye....





Wednesday, April 21, 2010

Down...

Apa yang korang rasa bila setiap coding yang korang buat selama ni salah n korg kena restart blk buat dr awal?

Saya rasa kecewa dan a little bit down..tp saya tau saya kena bangkit juga n teruskan perjuangan saya sbb saya kena abis kan master saya ujung tahun ni atau paling lambat pn pertengahan tahun dpn...dan saya kene writing paper tuk conference...de 6 conference yang menanti..jd saya kena berusaha lebih sikit..saya kena jadi org yg kuat..saya x leh lemah dan malas...saya kena fikir kan mama n babah saya yang mengharapkan agar saya dpt habiskan blaja dengan jayanya...saya akan berusaha lebih lagi..dan x kan menoleh kebelakang lagi mahupun berhenti ditgh jalan...walaupun pada satu ketika dulu saya pernah rasa menyesal kerana amik master by research..tp saya tau setiap yang berlaku pasti de hikmah nye...dan ini jalan yang sy pilih demi masa depan saya..so saya x leh nak menyesal tp saya harus kuat..walaupun org di sekeliling saya x support saya mahupun mengkeji BI saya...apa saya heran...yang penting saya akan berusaha..dan terus berusaha hingga saya berjaya mendapat master saya...

"Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku, berikanlah hambamu ini kekuatan akal dan fikiran agar dapat menyiapkan coding ini agar master ku berjalan dengan lancar, Amin"





Tuesday, April 20, 2010

Semerah Cinta Stilleto

ermmm ahad lepas saya g nengok wayang nie dengan akak, abang n adik saya...mcm ne ek nak mula kan celoteh psl cite nie...kalau nak cite psl sinopsis mcm malas la plak kan..kite cite overall je la ek..hik hik hik..malas la ni kan sbnr nye..tu yg nak ikut jln pintas jek..tu yg cite secara keseluruhanje.. hahahahahahaha...

okeys sebelum tu layan dulu pic cite ni k...


nape saya nengok cite nie?sbb ada lisa surihani yang cute lagi cantik itu...ermm overall cite nie kelakar n tidak lah membuatkan rasa ngantuk atau pe...ye la kalau x kelakar..x kan la sampai org blkg saya gelak abis bergoyang kerusi yg sy duduk..hehehehehe...tp x suka style farid kamil nampak selekeh (sori la yek farid..)...lisa dlm cite ni mcm slalu mmg sgt la cute n cantik dengan kasut merah..pastu pakai kasut tumit tinggi menari poco2...hehehehe sgt cute...pastu yg x leh tahan ms part nak cucuk buntut farid kamil dgn kasut stilleto dia tu..perghhhh semangat abis dgn muka2 skali..hehehehe....

cite ni yg buatkan kelakar sbb mak bapa farid kamil dalam cite nie...sape lgi kalau jamali shahdat dan maimon mutalib...sungguh natural okeys...sangat2 la lawak..tp frust sikit kt cite ni bila kt part ending..huhuhu sgt2 la tetiba saja dh abis n sgt lah simple...huhuhuhu...x jangka cite tu abis ms part ending tu sbb ayat ms part ending tu mcm tergangtung pun de ..mcm x cukup pn de...huhuhu..apa pun overall okey la cite nie...

tp yg lebih penting sekarang nie adalah cite adamaya....saya memang sudah jatuh cinta dengan cite tu...x leh miss dah nie..abis la mcm nie...nasib baik la cite dia petang kalau x, x jalan la research saya...huhuhu...





Sunday, April 18, 2010

Kau Bukan Saper2.....

Kau siapa?Anak Raja?Anak Tan Sri..Dato' Sri...Datuk n etc?Cucu kandung nenek aku ke?anak saudara bapa aku ke?Kau artis ke yang nak minta sponsor perkahwinan ko nie?...tolong lah sedar diri sikit...ko tu bukan siapa2 pun...hanya anak angkat mak ngah tiri aku....so buat cara anak angkat..jangan nak berangan boleh minta apa saja dari kitorg....bila nak minta sponsor barulah ko kenal kitorg nie ek...kalau x, keje ko mencuri duit nenek and mak ngah tiri aku jek....ko ni mmg muka sponsor betul la...ishh geram betul la...kalau berjumpa dgn kau depan2 mau aku sound kau nie...ko x sedar diuntung betul la...nenek n mak ngah tiri aku dh layan kau mcm permaisuri dan kitorg yg biological cucu pn x dilayan mcm kau...kitorg dipinggirkan...sekali ko nak kahwin kitorg kene sponsor?aduisshhhhhhhhh please lah...jangan nak buat lawak dengan aku k....

dah lama mendambakan kasih sayang seorg nenek after tok mama n tok babah meninggal..tp disebabkan ko, nenek aku x pandang kitorg...x pandang langsung k...huhuhuhu...disebabkan ko juga sejak dari kecil kitorg mmg dipinggirkan, walaupun kitorg ni cucu sbnr...

so di sini nak cakap la sikit yek..jangan harap kitorg satu family nak sponsor perkahwinan ko...family betul ko pun de lagi..minta lah diorg sponsor...ini bila nk minta sponsor baru kenal family kitorg...aku mmg x kan bagi bapa aku sponsor kau sbb aku blaja master nie pun pakai duit sendiri...kau de hati nak minta kat bapa aku?hmmmm jangan harap...

p/s: bosan dengan manusia yang x reti berusaha untuk mendapatkan kesenangan sendiri......





Saturday, April 17, 2010

Aktiviti Hari Sabtu

pg2 bangun dalam kul 6.30a.m then terus mandi dan siap2 untuk ikut parents g kota damansara...walaupun dalam mood bulan mengambang saya yang terakhir siap sbb saya yg terakhir buat keputusan nak ikut...mula2 malas sbb rase mcm nak sambung tido je...pastu fikir2 balik nak ikut la kan since kak jim saya drive kete sorg2...peneman la konon nye...hehehehehe..

kami pergi kota damansara dua kete sbb satu kete nanti nk tinggal kan kt worksyop favourite parents saya...since kak jim nak servis juga kete dia..tu yang dia ikut sekali...perghh mesti korg semua terfikir kan...nape la semata2 nak g repair n servis kete kena jauh2 dari nilai ke kota damansara...jauh tu bukan nye dekat...hehehehehe..okeys la since dah 27 tahun kami duk kat TTDI sana tu sebelum kami migrate..ececeh migrate konon..sbnr nye sebelum kami pindah nilai kami duk TTDI sana nun...so workshop yg kami g hantar servis kete nie kami dh kenal lama..dulu dia just makan gaji je kt bengkel kt TTDI tu..tp skrg dia dh buka bengkel sendiri...parents saya mmg xde la bengkel lain nak anta...kecuali kat uncle ah peng ni...kalau rosak kt bt pahat pun...akan betul sikit2 je kt bt pahat sana..pastu blk kl akan anta kat uncle ah peng nie...mmg patut dpt award customer paling setia nie..hehehehehe..ala lagipun uncle tu mmg bgs servis nye..so x salahkan kalau kite anta kat dia walaupun jauh...

Orang yg paling seronok adalah saya...sbb kalau anta kt kota damansara ni..ada can la saya nk minta nasi lemak nenek seksyen 14 pj tu..xpun g mkn kat TTDI..perghh nasi lemak kt TTDI tu mmg sedap...setakat nie saya mmg x leh terima sgt la nasi lemak kat area nilai nie...saya lebih rela x mkn nasi lemak kt nilai nie...mkn roti canai pun dh cukup...hehehehe..demand betul la saya nie..^_^...

pastu on the way blk nilai impian kitorg singgah sebentar kat nilai 3 sbb nak beli hadiah kahwin kawan saya...pastu blk umah makan pulut sedap yang dibeli kat TTDI ^_^..then after makan bungkus2 balut2 hadiah kemudian relaks2 jap..then zuhur masuk tunggu akak saya yg nk bw sy g majlis kahwin tu selesai solat barulah kami bertolak...lps dh mkn2 + amik gambar (sekeping je..huhuhuhu) terus g metro kajang sbb nak beli kasut..yes dapat rembat sepasang..next month aim nak beli lagi satu...since kaki saya size dinosour so hanya di metro kajang n jalan TAR je la yg de size...lepas tu beli bahan2 nak buat dadih with nata de coco..pastu terus balik umah...on the way nak balik call umah then diorg request nak ice cream plak..dh la singgah kat billion bangi sbb nak beli ice cream...kat nilai ni siang panas..tp mlm hujan la..alhamdulillah...

then dh sampai umah duk kejap...terus buat dadih nata de coco..pastu buat inti sardin sbb nak uat sardin roll kesukaan bapa saya..dah siap inti terus uli tepung...dan sekarang saya baru je selesai uli tepung tu yg terus mengadap laptop n berblogging...hehehehhe..penat nye..ingat nak mandi tp kejap2 lagi la...sbb penat sgt nie...nak tido pun de juga nie...

owh yek since saya minat sangat kat lisa surihani..esok saya akan pergi menonton cerita semerah cinta stileto....owh x sabar nak tunggu hari isnin ni..sbb nak nengok Adamaya...dan saya terkejut sangat2 sbb x sangka parents saya pun layan cite tu...^_^..mama saya cite yang babah saya kalau nk g surau kene tunggu cite adamaya tu habis dulu..aduishhhhhh dh parah nie...hehehehehe..apa2 pun layannnnnnnnnnn sbb lisa surihani mmg best dan terbaikkkkkk... ^_^





Friday, April 16, 2010

Turn It In

pernah dengar x?kite pn x pernah dengar..baru pagi td la dengar...itupun sbb g workshop turnitin...apa tu TurnItIn nie?okeys ni satu software online la tuk kite tau sama ade keje kite ni plagiat org nye ke x...kire nye nak cr originality la pada keje kite nie...okeys since saya ni student master...jadi originality tu mesti ada baik untuk paper mahupun thesis...tapi yang lebih penting thesis la kan...so nak dijadikan citer kami ni student2 Universiti zaman skrg nie kenalah cari origanility..x boleh dah copy2 pastu paste..nanti dipanggil plagiarism...then nanti xleh nak grad...huhuhuu x nak...so td dh g workshop n dh dpt id n psswd tuk sy check segala keje yang saya buat supaya de originality nye sendiri...

tadi saja gatal2 check paper yang saya writing..yes hanya 20% je ayat yg ada sama dgn researcher2 sebelum ni...tp kan de tu saya x amik pn dr paper tu saya amik dari paper lain..tp diorg detect saya amik dari paper tu..susah juga ek mcm nie...hehhehehehe...nk kene cari paper byk lg la nie supaya nanti xde la yg ayat nye sama dgn ayat yang saya buat...hehehehehe sronok nye la....

alamak dah kekeringan idea la...sbb skrg ni sambil nak tulis sambil tunggu adamaya loading....waaaa bila adamaya dh start terus idea ilang yek...ye la sbb nak g berangan jap jd lisa...hahahahahahahaha





Thursday, April 15, 2010

Konsert Ungu

Ada sape2 x yang nak pergi sini?macam nak pergi..tp macam x de kawan je...ermmm suka sangat dengar lagu2 dari ungu, kerispatih, hijau daun, d'masiv, letto n banyak lg la...mesti pelik kan saya duk senarai kan nama2 band dari indonesia je...ye la bkn x suka dengar lagu2 dari band2 malaysia ni..suka..tp lepas dua or tiga kali dgr dh bosan..sbb kdg2 tu lagu diorg x de maksud sangat mcm untuk main nyanyi je..lain la kalau band2 zaman dulu mcm search, wings, damasutera, spring dan banyak lagi..lagu2 diorg simple dan sedap tuk dgr...kalau band2 sekarang banyak yang menjerit dr menyanyi..huhuhuhuhu

Contoh lagu D'masiv-Jangan Menyerah...perghhh lagu dia tu maksud mendalam abis...kalau diamati dia nye lirik mmg benda tu betul...walaupun diorg duk ulang lirik2 tuk byk kali tp last sekali lagu tu tetap simple n de maksud yg tersirat...okeys x caya?g klik kat tajuk lagu tu dan dengar serta hayati lirik lagu tu...

ermmm industri muzik kita leh maju kalau diorg buat lagu sesimple yg mungkin tp de maksud yang tersirat..cth macam Aizat...lagu2 dia smua best n simple...lagu2 macam tu yg sedap untuk didengar...

okeys dh lari tajuk dr konsert ungu terus jd ceramah sbb menceceh byk sangat.....

ermmm hope de la kengkwan yg ajak g konsert tu..tp mcm takut pn de...byk keje pn ye...hahahahahahaha





makin banyak paper yang di baca..makin pening kepala dan rasa makin susah nyer nak siapkan master nie....

"Ya Allah permudahkanlah segala urusanku dan berikanlah petunjuk dalam menyelesaikan Master ku ini...hanya kepada mu aku bermohon..berikanlah hambamu ini kekuatan dan ketenangan...Amin"








Sindrom

Haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....

wah2..rajin nye saya minggu nie mengupdate blog...nape yek rajin sangat nie...ish rajin betul anak pak dollah & mak leha nie....uishhhhhhhh rajin nye dia....hahahahahahahhaahaha..uit rajin mengupdate blog saje buat pe...tp malas nak study...aduishhhhhh pe la nak jadi dengan anak pak dollah & mak leha nie...blog kemain la rajin update nye...tp nak study kemain la malas....cuba bg penumbuk sekali baru nak sedar diri agak nye...

Dush..dush..dush..dush...amik ni penumbuk kt muka..malas betul yek saya nie...aduihhhhh...last week tension...minggu nie malas...minggu depan nak jd pe yek?harap2 rajin la yek...x suka la sindrom malas nie...memenatkan dan membuatkan saya bosan nie........tolong lah...tolongggggggggg pergi jauh2 yek malas...banyak benda yang nak kene uat nie...penat2...sbnr nye bila malas nie makin bertambah penat bukan makin enjoy pun...kenapa penat plak kan sbb bukan nye buat pe2 dh kata malas...penat sbb pe?meh nak list kan penat sbb pe....

PENAT
1. tergolek-golek baring
2. tidur nengok movie
3. surf internet (Facebook, murai.com, blog2 org, nengok adamaya,,cari paper)
4. pegi balik lab untuk surf tenet study

pe lagi ek? segala2 nye penat la bila malas nie...bkn makin relax....huhuhuhu

yg penting pergi jauh2 sindrom malas...shoohhhhhhhhhhhhhh...shoohhhhhhhhhhh...pergi jauh2..banyak benda lagi yang nak kena buat nie...

tp yang penting saya dah mohon asrama..dan permohonan asrama saya dah berjaya...
Yatta!!!!!!!!!! saya dapat kolej perdana....best nye dapat duk blk kolej masa degree dulu...xde kolej lain yg dapat tandingi kolej perdana nie...kolej perdana de best.. terbaikkkkkkkkkk

okeys la chow chin chow





Wednesday, April 14, 2010

cupcakes

cupcakes dia comel2 n sangat2 lah sedap...tp ini hanya untuk penduduk sekitar JB je tau...sbb nye kalau luar dr JB mcm ne nk amik betul x?hehehehehehehehehe...cupcakes with chocolate ganache adalah sangat2 disyorkan untuk beli..ianya sgt lah sedap lg2 simpan dlm ice box or peti sejuk..ni tuk mana2 yang x tau ice box tu pe...hehehehehehehehehe..teringat dulu2 suka sgt panggil peti sejuk tu ice box...wah sungguh heaven sekali bila teringat zaman dolu2 kala ye x?...eh skrg pn kekdg msh panggil peti sejuk tu ice box...nape yek?ntah lah x pulak sy ketahui..kuikuikuikui...

okeys berbalik pada tajuk asal..tu la suka sgt menceceh lebih2... selain jual cupcakes, akak ni de jual cake juga..cake de mcm2 jenis..tp yg nampak menarik sangat2 adalah cheesecake dia...saya confirm rasa dia mmg sedap sgt sbb cheesetart dia pun sedapppppppppp sangat...beli 50 biji mcm x puas tuk msk ke dalam 5 org nye mulut...sebab sangat2 lah sedap..even dh duk dlm ice box 2 or 3 hari pun still crunchy...ermmmm air liur meleleh dh nie sbb sambil taip sambil terbayang...hahahahahahaha...okeys saya de uat pesanan lagi tuk ari jumaat nie sempena birthday makcik saya...hope makcik saya suka lah sbb saya orderkan blueberry cheesecake untuk dia...seronok sangat dpt kenal ngan akak yang buat cake n cupcakes nie...dia baik n peramah sangat...okeys2 jom kite layan pic cupcakes yg saya dh pernah order setakat ini...

cheesetart..

1st cupcakes yang sy order untuk adik saudara..theme dia barbie n mickey & minnie

ni plak ms makan2 kat senibong aritu...sorry gambar terbalik la plak..hehehe

ni cupcakes with chocolate ganache..ermmm yummy...

dan ini adalah tinggalan2 cupcakes yang sayang untuk dimakan..pic di atas adalah sebelum beberapa cupakes berkecai hancur...tukang bw nye terlampau excited..hehehehehe..pic cupcakes slps tu?x ade sbb x sanggup nak amik...huhuhu

okeys la sape2 yang berminat leh la terus pergi ke blog akak ni...sangat2 disyorkan... ^_^






Tuesday, April 13, 2010

Senibong

mati lah saya..entry pasal makan2 kat umah aritu x cite2 lg dh skip terus ke entry senibong...huhuhu....Senibong?senibong ni kat mana?senibong nie kt JB...JB kat mane?area permas jaya..ikut bakar batu boleh ikut highway pasir gudang pun boleh...parking mcm ne?parking okeys byk..biasa lah penduduk kt situ buat pendapat lebih..sekali masuk RM2 ye kwn2...klu kt senibong ni permandangan dia mengadapa laut dan nampak la singapore nye permandangan pd waktu malam...air laut berbau?owh ms yg kitorg mkn tu x de bau..alhamdulillah..klu x mau muntah blk pe yg dimakan..hehehehe
food dia?food dia okeys cuma ikan masak 3 rasa dia tu mcm manis sgt n butter prawn dia x macam masak dengan butter..tp tu kedai yg kitorg pergi..kt ctu de banyak lg kedai2 lain..mngkin lain kali kite leh rase yg lain plak...hehehehehe..okeys jom layan pic yg kitorg amik....

ni muka2 sebelum makan..happy je kan kitorg..yela dpt makan sedap sape yang x happy

ni masa tengah makan...Ya Allah baru la sedar begitu banyak sekali food yang kitorg order..

masa ni..de lagi yang x sampai lagi..pic yang kat atas tu menunjukkan semua food dh sampai.. ^_^

okeys..sila abaikan tahap kebuluran kami makan sampai bersepah licin

sbnr nye banyak lagi pic..tp malas..hahahahahaha..layan 4 keping ni je ek...nt sy nk promote cupcakes yang saya selalu order..ni untuk sape2 yang tinggal di area JB je tau...cupcakes dia sedapppppppp sangat hingga menjilat tapak tangan jari






Friday, April 2, 2010

Balik…….

Yatta………yippie…segala mcm perkataan yg menggembirakan lah yek…

Hehehehehe…nape gembira benar Aziah nie ek…

Aziah gembira sbb dia nk blk umah mama dan babah dia…wow heaven nye dpt blk umah sendiri…tido atas katil sendiri..duk dlm bilik sendiri…nengok tv dgn keluarga…wow x sabar nye…doakan perjalanan kite selamat sampai yek… ^_~….klu dh mood nk blk harus lah mood tuk buat research x de kan..mood de lah di awing-awangan…perasaan gembira saje…

Esok dgr2 mama saya nk uat mkn2 sikit..de BBQ lagi…nt sy update ye psl tu..tp yg penting sym mg x sabar dh nie…lambat nye kul 5….nape kul 5 plak?kul 5 de lah waktu sy nk amik teksi n pergi ke perhentian bus sri putrid..dan kul 5.30 sy akan bergerak blk ke seremban…nape plak seremban?sbb nilai x de hentian bus so seremban de lah yg terdekat..hehehehehhe

Okeys sy de sedikit rasa bangga di sini..bkn bangga pep n kwn2 smua…bangga sbb sy dh rajin tuk update blog saya ni…kalau tak..haruslah berhabuk dan bersawang bagai blog ini…sape yg baca or follow blog nie mesti tau kan (erkkkk de ke org baca?)xpe la anggap je ada…saya buat blog pn sekadar suka2..n sekadar tmpt tuk berkongsi cite dan melepasakan bebanan masalah yg byk menghantui diri ini….

Lalalalalalalalalalala nk belanja family mkn la…sbb dpt duit biasiswa NSF…mesti diorg seronok…saya pn seronok juga….







Thursday, April 1, 2010

Memang lah kaunter pertanyaan

memang sah saya ni de lah kaunter pertanyaan x bertauliah...means kaunter pertanyaan bergerak okeys...aduisshhhhhhhhh nak lari dari sini...x nak jd kaunter pertanyaan lg...penat nk jawab...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.......

TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGG

okeys bkn lah sy ni x leh ditanya or sombong ke pe ke...tp klu korg sendiri bila org tanye korg n korg jawab pastu org mempertikaikan jawapan korg...klu mcm tu baik x yah tanye kan..betul x?
saya x kisah klu org nk tanye sy ke pe ke..sy sedia je membantu n bg jawapan tp dh klu org tu annoying sunggu mmg la sy sakit ati kan...

okey2 saya bg cth..kang de yg ckp 'eleh tanye sikit pn x boleh ke?mcm bgs je dia nie"...

annoying people: "tau x registration form tu kene isi ke x"
saya jawab: "x tau sbb sy x isi..lg pn dlm email x suh isi pun"
annoying people: "eh kwn aku kata kene isi la..kwn2 dia sblum nie smua nye isi,aku nk isi la"
saya jawab: "better tanye person yg incharge biar kite betul2 paham n tau nk kene isi ke x"
annoying people: "ntah kwn aku tu..aku pn mls nk pk kena isi ke x"(erkk boleh ke jawab mcm ni?)
saya: "mls nk pk?tp dr td ko duk tanye je?"
annoying people: "takde aku tlg tanye tuk kwn aku" (alasan x leh diterima)

so setakat itu saja dan sy mls nk layan dah...klu pk2 blk..okeys mngkin dia tlg tanyekan tuk kwn dia..tp kenapa de ayat (sy x msk kan sbb nt pjg sgt entry ni jd nye) dia berbunyi mcm nie "eh ko x dpt email ek?jap2 aku check..a'ah la aku pn dia x email pn suh isi"...hahahhahahahaha kelakar giler...itu makna nyer ko pun pk skali..tp sbb kan ayat2 sy bg kt dia ayat bo layan so tu yg jawapan dia jawapan selamat...hahahahah playsafe saje...





Kaunter Pertanyaan

Tlg la…saya ni bkn la kaunter pertanyaan…keje kaunter pertanyaan pn x pernah…aduishhh

nape la duk tanye saya soalan2 yg dh sah2 sy malas x leh nak jawab….boleh x g angkat tepon n tanye sendiri org yg incharge benda tu…bkn setiap ms pn saya boleh menjawab n menjadi kaunter pertanyaan bergerak bg semua org….saya pn hanya la manusia biasa yg lemah lagi hina (ececeh…ayat x tahan betul)…sy pn kekdg x tau pn sgt psl smua maklumat…tp saya ada inisiatif sendiri dgn mengangkat punggung dan pergi ke tepon kemudian mengangkat ganggang dan mendial no tepon kemudian tanye pe yg sy x paham..bkn sesetgh2 org yg hanya duk kt kerusi n membesarkan punggung goyang kaki dan tau2 informasi tu sampai terus kpd dia...


 

TOLONGGGGGGGGGGGGGG LAHHHHHHHHHHHHHH jangan sampai saya muak satu hari nanti br tau…ermmmm bosan betul la…nama pun smua student master tp semua nye pemalas sgt2…


 

p/s: okey la nk g tlg check paper kwn nt2 sy smbg story k







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...