Saturday, November 19, 2011

Alhamdulillah

Alhamdulillah..syukur sangat kepada Allah s.w.t kerana telah melancarkan segala tugas azie...alhamdulillah first draft thesis azie dah submit dua ari lepas dan hari nie dah dpt balik untuk buat correction...moga perjalanan azie untuk submit thesis master terus berjalan dengan lancar...

p/s: nampak gayanya entry pasal cerita korea baru tertunda la yek..hehehehehhe..nanti azie cari masa lapang untuk share ngan readers semua k...banyak nie cerita baru-baru yang baru tayang n dah abis tayang kat korea..kalau kat 391 or 393 astro punya tu mungkin ada yang dh abis dan ada yang belum abis...yang MBC and TVN punye lagi...nanti ek..kita story mory panjang sikit pasal drama korea...hehehehhe...





Thursday, November 17, 2011

Pening..

aduyaiiiii...poning..poning..poning tau tak....apalah malang nasib azie dan sim hari nie terpaksa bau benda yang amat2 meloyakan dan memeningkan..dah x bernafas tau tak..sebab kena tahan nafas..kalau tak semerbak bau dia masuk dalam hidung kitorg...adush la pak arab-pak arab nie..tolong lah..dah lah lab nie terperap tau tak..xde udara luar..harapkan aircond..kenapa lah korang rase diri korg tu wangi sangat ke?kalau sorg punya bau okeys la boleh diterima lagi (walaupun x boleh sebenarnya)..tapi ni sampai 3 orang punya bau..mmg leh mati tau x...huhuhu








La La Land

yeay tengah marathon tengok drama-drama korea yang past 2 months nie azie hold kan sekejap...yeay..YATTA...hehehhehehe..bye-bye nak layan drama korea jap..nanti jap lagi azie update korean drama yang latest k.. :D





Friday, November 11, 2011

"My Happiest Moment"

Kali ni, azie nak share saat-saat yang paling menggembirakan azie..ala bahasa omputih nya "My Happiest Moment". hikhikhik pasti semua orang tahu tapi saja je azie nak bagi tahu lagi dalam bahasa omputih tu.. ;) detik-detik menggembirakan ni berlaku 3 tahun lepas iaitu pada tahun 2008. pada masa tu azie berjaya menghabiskan degree azie dalam masa yang ditetapkan dengan keputusan yang boleh dibanggakan. azie tak akan lupa tarikh 16 Ogos 2008..dapat sijil dari Tuanku Zarith Sofea tau..susah nak dapat macam tu..peluang sekali seumur hidup..tapi yang itu tak ada gambar plak..sebab dalam dewan tak boleh ambil gambar..okeys jom kita tengok dulu keceriaan yang terpancar di wajah tuan punya badan yang sangat-sangat gembira dan eksited.

keluar dewan terus mata melilau cari family siap dengan senyuman yang paling manis dan lebar sekali.. ;)
dan orang yang paling gembira pada hari tu selain azie tentulah mama dan babah azie..Ya lah mama dan babah azie dah puas menangis sebab kan azie yang malas belajar masa sekolah dulu then masuk buat diploma kat YPJ kolej swasta pun azie belajar main-main. Jadi bila anak dia dah berjaya dapat degree tentulah mereka jadi orang yang paling gembira dan bahagia. Betul tak? Mana lah ada ibu bapa yang suka tengok anak mereka gagal. Hehehehhe. mana nak sangka dalam malas-malas berjaya anak dia mendapat degree.. ;)

okeys jom-jom tengok mama dan babah azie :D

azie bersama mama dan babah azie..woah dapat bear besar tu dari mama dan babah

okeys jom check it out gambar-gambar lain tak mau cerita panjang-panjang..gambar pun dah boleh ceritakan betapa gembiranya saat ini.. :)

dalam Dewan Sultan Iskandar bersama ex-roomate azie selama 3 sem kat  UTM Skudai, even kitorg lain-lain umur tapi  perangai gila-gila sama..senang cerita boleh ngam lah.. :)

azie dan parents dengan best friend azie..masa ni pagi-pagi..kitorg orang paling awal sampai..orang lain masa ni tengah sibuk daftar kitorg ber cam whore..hikhikhik

masa ni semua excited nak baling topi..tapi yang eksited orang belakang je..orang depan kenapa yek?ermmmm

Azie: Alamak mana mortarboard azie pergi..
kawan dihujung sana pun jawab: eh kau cari logo Happy Photoghrapy ke..ni de kat atas aku nie..hehehehe

abaikan keadaan sekeliling..biarkan dengan mereka-mereka yang berada disekeliling anda..yang penting muka kena ceria je masa ambil gambar tau.. :D

Azie: sina jom kita Happy Photoghrapy
Sina: Jom..jom..azie..aku suka nak ambil gambau nie. Tapi azie pandang mana tu?

last sekali setelah dah berpeluh-peluh semua muka dah tak larat tapi senyuman masih lagi terukir dibibir masing..betapa kitorg semua merasa gembira sangat-sangat pada hari tu.. 

Jadi apa lagi jom kita Happy Photoghraphy..inilah saat-saat manis dan menggembirakan yang tidak akan azie lupakan sampai bila-bila..
hehehehe sebelum azie terlupa..sebenarnya azie buat entry ni untuk masuk contest..contest apa?ala contest "My Happiest Moment" anjuran Nuffnang dengan Olympus..hadiah dia pun menarik tau..kalau korang nak join..jom lah join..sempat lagi ni..esok tarikh tutup dia tapi pukul 11.59pm..korang pergi kat link "My Happiest Moment" pastu korang ikut je langkah-langkah yang diberikan..azie pun first time cuba, tengok hadiah dia bukan boleh tahan lagi dah memang menarik. jom check it out hadiah-hadiah dia..

menarik tak?menarik kan..
jadi apa tunggu lagi.masih sempat lagi nie...thanks to Nuffnang sebab buat contest.. :D





Entry Khas

Tiada kata yang dapat diucap..
Tiada reaksi yang dapat digambarkan..
Tiada rasa yang boleh diluahkan...
Semua itu tidak dapat menunjukkan kasih sayang aziah terhadap MAMA dan BABAH..Mungkin orang luar mengatakan aziah tak sayang pada mama dan babah..tapi biarlah rasa sayang ini hanya aziah dan Allah sahaja yang tahu..dan yang paling penting MAMA dan BABAH merasai kasih sayang aziah sebagai seorang anak kepada MAMA dan BABAH

yang kurus tinggi tu bukan babah azie..tu abang azie..masa ni babah azie de meeting kat Putri Pan Pacific JB..kira babah azie de kat JB tapi x dapat pergi konvo azie kat UTM Skudai.. :)

Terima Kasih kerana sabar menghadapi kerenah aziah ketika kecil dulu (saya adalah sangat nakal dan tak dengar cakap)
Terima Kasih kerana merotan aziah dikala aziah melakukan kesalahan (see..memang saya sangat nakal dan degil sampai kena rotan..ni bukan rotan biasa2 tau..hehehehehe..)
Terima Kasih kerana sabar dalam mendidik aziah baik dari segi pelajaran mahupun ilmu agama...
Terima Kasih kerana sentiasa memberi aziah semangat di saat aziah buntu dengan perjalanan Master aziah..
Jikalau MAMA dan BABAH tak lakukan semua tu..aziah tak akan berjaya seperti sekarang..kerana leteran MAMA dan BABAH lah aziah berada di tahap sekarang...Terima Kasih untuk segala-galanya

untuk MAMA dan BABAH aziah nak ucapkan

Happy Anniversary yang Ke 34 tahun

semoga mama dan babah sentiasa berada di bawah rahmat dan lindungan Allah..
semoga mama dan babah dijauhkan dari orang-orang yang sentiasa mempunyai perasaan hasad dengki dan busuk hati..
semoga mama dan babah berbahagia selama-lamanya..
semoga mama dan babah sentiasa dilimpahi rezeki yang melimpah ruah...

Aziah sayang MAMA dan BABAH sangat-sangat..



lots of love;
aziah







Wednesday, November 9, 2011

wae? or Why? or Kenapa?

Kenapa ye bila orang buat kat kita sesuatu yang menjengkelkan kemudian kita balas balik apa yang dia buat kat kita..cara yang sama..dia dah nak melenting?kenapa?..tau pun rasa sakit hati dan marah..tapi masa buat kat kita tak fikir ke kita pun akan rasa benda yang sama?dah lah yang buat tu budak yang jauh lebih rendah usianya dari kita..kenapa?dah rasa diri tu bagus sangat?sebab pandai?sebab dapat masuk sekolah kluster?itu semua tak menentukan keperibadian kita pun.. kalau tak nak orang buat kat kita..at the first place jangan buat orang..hormat orang lebih-lebih lagi kalau orang tu lebih tua dari kita...tak susah mana pun nak hormat orang yang lebih tua dari kita..ini tidak, bila nampak orang tu tegur secara hormat dengan pensyarah or orang yang lebih tua, ko boleh plak kata orang tu berlakon..azie rasa memang orang macam ni kena pergi kelas adab, tatacara menghormati orang yang lebih tua..tak pun orang macam nie dia rasa diri dia dah terlampau sempurna..

INGAT tiada yang SEMPURNA di dunia ini kecuali ALLAH s.w.t..

p/s: renung-renungkan dan selamat beramal..

azie sendiri sentiasa melakukan kesilapan..tapi bila dah selalu sangat buat azie walhal azie lebih tua dari dia..tahap kesabaran azie memang ada hadnya..lagi pula sekarang ni azie memang tengah busy.. banyak sangat kerja..memang salah timing lah..






Thursday, November 3, 2011

Eggless Moist Chocolate Cake

ini pula resipi azie try hari ahad...bahan-bahan azie guna apa yang ada kat dapur rumah makcik azie..tapi azie post kan juga resipi asal yek..cuma kat sebelah resepi tu azie akan tulis apa yang azie guna..hehehe..dan untuk resipi ini credit to Kak Ummi @ HomeSweetHome...saya mohon share and copy ye kak..thanks

kek tengah dibakar..hehehehe
Resepi asal: Dayangjack @ Dapurku Sayang
Sumber asal: Azlita @ Masam Manis
Copy Resipi dari: Kak Ummi @HomeSweetHome
Telah dicuba oleh: aziah-azie @ BitterSweetLife ;)

Bahan-bahan : loyang bulat 6"/7"(azie guna mangkuk pyrex je..hohohoho)
  • 1 cawan tepung gandum (*kak ummi guna superfine flour)
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  • 1/2 cawan serbuk koko (*kak umie guna Van Houten, azie guna Tudor Gold :))
  • 2 sudu besar susu tepung
  • 1 1/4 cawan air sejuk (dari peti ais)
  • 1 cawan gula perang (*kak Ummi kurangkan sikit; azie tukar terus dengan gula pasir sebab gula perang tak ada kat rumah..hehehehehe sorry)
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 1/2 sudu kecil coffee emulco atau chocolate emulco (azie pakai jenama nona)
  • secubit garam
  • 1/2 cawan minyak masak sayuran atau minyak jagung (*kak ummi guna minyak jagung, azie cair kan butter kat dalam microwave..hehehehe sorry kak)
  • 1 sudu kecil cuka atau jus lemon (azie x letak..kalau ikut resipi kak Ummi, dia guna jus lemon)

Cara-cara :
  1. Panaskan oven pada suhu 160C. Sediakan loyang kek. Griskan dengan mentega. Jika ingin menggunakan paper cup pun boleh juga.
  2. Ayakkan tepung bersama baking powder, soda bikarbonat dan serbuk koko di dalam bekas besar. Masukkan tepung susu, garam dan gula perang. Kemudian dikacau rata-rata.
  3. Masukkan air sejuk, minyak masak, esen vanila dan coffee emulco/chocolate emulco. Kacau perlahan-lahan dengan whisk. Pastikan adunan tidak berketul.
  4. Akhir sekali masukkan cuka atau jus lemon. Terus dikacau serta merta sehingga sebati.
  5. Tuangkan adunan ke dalam loyang dan bakar selama 30-40 minit atau hingga masak.
  6. Sejukkan kek setelah masak. Boleh juga dihiaskan dengan topping kegemaran.
ini lah kek nya setelah dibakar..memang jadi sangat-sangat dan moist sangat2..tapi kalau ikut betul2 bahan dia mesti  lagi best kan..eheheheheh)
 untuk topping atas kek..resipi azie ikut juga apa yang kak Ummi guna..memang jadi tapi ada cerita kelakar masa buat topping tu..hahahahha..nanti azie citer jap lagi.. jom tengok resipi dulu..

Topping/Chocolate Ganache (Jimat, Mudah Dan Sedap)
Resepi asalMaklang Azie
Sumber asal: Azlita @ Masam Manis
Copy Resipi dari: Kak Ummi @HomeSweetHome
Dicuba oleh: aziah-azie @ BitterSweetLife

Bahan:- 
  • 1/2 cwn serbuk koko
  • 1 cwn gula
  • 2 1/2 cwn air (saya guna susu cair) (okeys part nie lah yang paling kelakar..sebab nyer azie x guna pun dua2 yang disebut..baik air mahupun susu cair..azie nampak susu cair tu mcm azie nampak susu segar..dan end up azie guna fresh milk..hahahahahahha pastu azie ngomel sendiri napa lah lambat sangat nak pekat coklat nie..hahahhaha...masa tu mata dah mereng..kihkihkihki)
  • 1/2 cwn tpg jagung
  • 2 sudu besar majerin/ butter
Masuk semua bahan ke dalam bekas dan masakkan atas dapur dngan menggunakan api kecil, sentiasa dikacau. Bila nampak telah pekat sikit, tutup api dan sejukkan sebentar. Sapu terus disekeliling kek. Hias ikut apa yang korang semua suka.. :)

nie lah kek yang dah siap..sorry comot..sebab x de alat nak sapu..guna pisau + senduk leper je..hahahhahaha maka ini lah hasilnya.. :D
memang moist giler coklat ni...seriusssssssss even dah masuk peti sejuk pun tetap lembut je...hihihihi...eh lupa nak bagi tau..lepas dah siap deco simpan dalam peti sejuk..makan sejuk-sejuk memang sodap...hehehehehe..thanks again to Kak Ummi..lepas ni nak cuba kek lapi yang guna biskut marrie plak.. boleh kan kak? :D






Butter Milk Doughnut

ermmmm Yummy!!...last saturday azie and cousin  buat doughnut...resipi azie dapat dari Kak Ros..1st time cuba dan semestinya hasilnya sangat memuaskan dan sedap.. doughnut dia pun sangat-sangat lah lembut okeys...hehehehe...tapi disebabkan dekat rumah makcik azie tiada segala peralatan yang mencukupi jadi donut nya tak adalah terbentuk bulat cantik sangat...just untuk sendiri makan boleh la..kalau untuk jual tak laku kot..hehehehehe..okeys jom layan pic dari kamera azie and resipi dari Kak Ros..thanks tu Kak Ros for the nice and delicious doughnut.. ;)..saya mohon share recipe nyer ye kak..thanks a lot



inilah rupa doughnut azie..kelakar giler..hahahahaha



ButterMilk Doughnuts
Original Recipe: rosmarlina @ jintanmanis.com
Telah dicuba oleh : aziah-azie @ BitterSweetLife

Bahan-bahanya
2 tspbaking powder
180 gram tepung roti (bread flour)
220gram tepung gandum (wheat flour)
2 tbsp susu tepung/skim milk
1 biji telur (egg) ( dipukul sedikit mengunakan garpu)
140ml air suam (warm water)
1 1\2 tbsp marjerin@butter@shortening
3 tbsp gula (sugar)
4 gram yis ( 1 1/2  tsp)
3 tsp buttermilk ( beli kat kedai bakeri..tapi azie buat sendiri sebab kedai bakeri tu tak ada jual.. :()
sedikit serbuk gula sebagai salutan pada donut ini nanti.

1. Buat doh, Kaedah 1, penggunaan Bread Maker (BM), masukkan semua bahan dan ikut arahan menguli pada BM masing-masing dan tekan Start, tunggu sampai siap di uli dan boleh terus ke langkah no. 4 di bawah.

2. Kaedah 2, Jika uli tangan, masukkan semua bahan doh dan uli hingga tidak melekat pada tangan,  Tips untuk dapat doh yang lembut, ambil plastic bersih dah letakkkan doh di dalam plastic tu, ramas-ramas beberapa minit, lebih kurang 5 hingga 10 minit, keluarkan dan uli semula dalam bekas adunan, anda akan dapat doh yang lembut dan elastik.

3. Kemudian perap doh dan tutup bekas adunan dengan plastic wrap dan biar doh naik dua kali ganda. Selepas itu tumbuk-tumbukkan doh bagi mengeluarkan angin.

4. Bahagi doh pada bebola kecil dan rehatkan selama 6 hingga 8 minit, kemudian bentukkan seperti donut, lubangkan tengahnye, biarkan naik dua kali ganda, dan goreng sehingga ke-emasan, gunakan api sederhana, angkat dan salutkan dengan serbuk gula, sedia untuk dihidangkan, Selamat Mencuba.

- kalau dah buat buttermilk sendiri, kuantiti air suam@cecair yang 140ml tu boleh ditukar terus pada buttermilk, dan tepung roti tu juga boleh ditukar pada tepung gandum sahaja (tapi azie guna juga tepung roti cuma air tu memang azie tukar terus guna buttermilk yang azie dah bancuh sendiri..hehehhe).

ni doughnut yang dibentuk bulat2..hahahah buat shape ini more easier than yang ring tu...hehehehhe
ini hasil nya after dah salut gula..sorry lah azie tak reti nak deco..jadi hentam je lah..hehehehe..tapi kan kalau perasan..ada satu tu macam pelik sikit kan doughnut dia..itu azie letak filling chocolate...tapi letak pakai manual la..itu yang jadi macam tu..tapi sedap la..rase macam makan kat dunkin donuts plak..hehhehe..


okeys sekarang azie nak share recipe buttermilk plak..

Resipi Buttermilk

Bahan-bahan (Ingredients)

1 cup of milk (susu)
1 tbsp white vinegar or lemon juice (cuka putih atau jus lemon)

cara-cara

campurkan dua-dua bahan tersebut dalam satu bekas..then biarkan selama 5 minit..dan buttermilk sudah sedia untuk digunakan..heheheheh..senang kan...

okeys selamat mencuba semua..thanks again kepada Kak Ros @ jintanmanis...resipi akak memang sedap-sedap..





Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday





 

Ada resipi baru yang nak update..tapi tengah busy…pic dah watermark..nanti ada masa kita cerita2 k…

 
1st time buat wordless Wednesday..tapi x wordless sangat la kan..hehehehehhe ;)






Friday, October 28, 2011

New Me

Ececeh...ngada2 nak letak tajuk entry 'New Me'..padahal tukar background n edit banner blog je pun...hikhikhikhik...tp apa azie kisah...hope dgn bertukar nye wajah blog nie..makin rajin lah tuan punya blog untuk update...harap-harap lah yek...janji2 manis yang dulu2 yang kata nak update hari2 or at least seminggu sekali itu hanya tinggal janji dah..tapi yang pelik nyer edit banner tu ko ada masa plak kan cik azie..hahhahahahaha...entah lah tak tau lah mcm mana nak cakap..mood untuk mengarang adalah sangat2 ke laut..sbb macam x de idea..padahal cite banyak...gambar banyak..tapi last sekali tak tercerita pun..macam mana nie...huhuhuhu..baca blog org rajin...nak update blog sendiri malas... dushhhh sekali kat muka tuan punyer blog nie... ;)

okeys nak cakap itu je...nak bagi tau blog dah tukar wajah...hahahhahahahaha...laaaaaaarrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiii ;)





Thursday, October 6, 2011

Sedarlah Wahai Cik Aziah


Huh!..Stop it (Oops..Oops).. Baru submit 3 bab…de lagi 1 bab setengah lagi..ko dah happy2 kan cik azie oiiiii..sedar lah diri sikit…jangan ngada-ngada nak happy-happy…g sambung buat thesis balik..kemain lagi yek…


 

Kerja nya nak happy macam nie jek…





 

Nanti kang kena marah macam nie baru tau…




 

Okeys Stop it Aziah..x lawak pun…Oops..Oops…


 

Pic credit to pakcik google





Monday, October 3, 2011

Bersabarlah



 

Duhai hati, nafsu, tangan dan seangkatan dengan nya, bersabar lah..tinggal sikit je lagi sebelum kamu dapat melihat dan membuka apa yang kamu inginkan..berikan masa untuk tuan kamu menyiapkan thesis nyer yg asyik tertangguh je…tolong lah tuan kamu..sesungguh nya dah x berapa lama je lagi….kawal diri kalian semua dari ingin menekan dan seterus nyer membawa tuan kamu untuk melihat benda-benda ini semua…




 Protect the boss…



Can't Lose


Poseidon

Myung Wol the Spy..paling sedih sebab episdo akhir x sempat2 lg nak ngk.. :'(

Ye yang ini saya tahu tahun lepas punye citer….tapi macam best..nak cuba tgk…

 
Oleh itu, duhai hati dan nafsu..bersabarlah..sedikit sahaja lagi untuk tuan mu menghabiskan thesis nyer..bersabar untuk seketika sahaja lagi..


 

Huhuhuhu apa la yang aku merepek nie…korang nak baca..baca lah..x nak x pe lah…nak sambung tulis thesis..bye2





Wednesday, September 21, 2011

Basic Knowledge

Assalamualaikum semua........

sorry lah lama x update..banyak benda nak update tapi semua nyer de gambar yang memerlukan masa untuk edit...jadi akhirnya x berupdate lah blog ni...tapi kenapa hari ni boleh update?sebab hari nie nyer cerita x de pic..just untuk peringatan bersama saje..

tidak kira lah korang datang dari kampung ke pendalaman ke bandar ke ceruk2 hutan sana ke..tapi x kan benda basic pun korang x belajar..lagi2 bila korang guna toilet kat rumah..ada ke lepas korang buang najis koranga biarkan je benda tu kat dlm tandas korang?tak de kan?paling command pun korang akan ckp "giler ke..nak suruh kena marah ngan mak bapa ke?"or korang akan cakap "euwwwww geli nyer..."..tapi kenapa bila korang belajar kat universiti..korang buat perangai macam tu...korang buat perangai menjengkilkan tu..kenapa?kenapa?kenapa?..x boleh ke kalau sebelum korang keluar dr toilet tu toleh belakang dulu tgk de pe2 yg terttinggal ke..ini main blah mcm tu je..ko ingat de bibik ke nak cuci kan najis korang tu..helloooooooo ini universiti bukan tandas kat hutan yg korg nak buat mcm nie..okeys klu kt hutan x de tandas..korg nak buat mcm nie aku x kisah..dan bukan nyer x de air pun yg korg nak tinggal2 kan macam tu je...please laahhhh x de manner langsung..ke korang mmg kat rumah pun buat mcm tu juga...kalau nak dikira..budak2 yg belajar kat universiti nie yg de maid boleh dikira..selebih nyer adalah lupa daratan...lupa asal usul..ye la sbb dah dapat masuk universiti...dan selalu nyer orang yang kurang manner nie orang yg berpelajaran tinggi..so..sedar2 lah diri sikit...Allah x nilai korang smua mengikut pelajaran korang..Allah nilai ikut tingkah laku kita dan amalan kita...

tension giler..terus nak termuntah tgk najis korang..perghhhhhh buat angin satu badan je.. :(





Monday, August 22, 2011

Gian...

Assalamualaikum Semua...

hahahahhahaha..pagi2 dah buat entry pasal gian kan...bukan pe korang...azie sekarang nie tengah gian dengan lagu Mr Simple-Super Junior, Walkin'-Super Junior, dengan Girl's Day-Cupid...dan..dan..dan... gian tuk baca allkpop...dah jd macam baca akhbar online plak sekarang nie..salah satu benda yang wajib buka tiap2 kali buka PC...selain dari Mstar ngan HMetro.hehehehehhe...

kalau drama-drama korea tu jangan cakap la..tu dah memang gian..lepas satu cerita satu cerita azie download..tp tengok nye x abis2..sebab kang duk ngadap drama korea je kang x jalan plak kerja azie...hehehehehhehe

tapi kan..tapi kan..tapi kan...azie sekarang suka dengar lagu opening comeback stage super junior yang baru yang superman tu..best sangat...hahhahahaha..apa2 je la yang azie merepek nie kan..orang lain mesti x paham kan..apa lah yang best sangat ngan lagu korea nie budak nie...bukan nye paham..x pe x paham..tu sebab azie suka tgk mv dia yang de subs sebab azie leh tau makna lagu2 dia..serius...maksud lagu2 dia best..mendalam... :)..jom jom jom tengok MV superman nak?jom la ek..nak juga..hahahhaha secara paksa..kihkihkihkihkih...








Monday, August 15, 2011

Aktiviti Di Bulan Puasa

Okeys..sekarang adalah sangat  malas nak upload gambar kat blog..ye tau..ada gambar lagi seronok nak baca..itu saya tahu..tapi buat masa ini memang malas dan x de mood..jd just a short update..

apa yang azie buat sepanjang ramadhan..

1. dua hari seblum puasa jahit manik kat baju (gambar akan diupload once azie dah blk nilai..baju n kamera kat nilai)..tapi itu pun x abis jahit lagi..baru siap dua pasang baju..de lagi 4 pasang..bak kata mama azie..nape x cukup kan 7 pasang baju raya..nt leh pakai seminggu(sungguh kena sedasssss di situ)bkn lah tuan punye blog nie tamak na nak pakai baju raya banyak2..abis tu dh beli color lain tapi yg menjadi tema color lain..kena lah tambah lagi baju...pastu ngan baju tahun lepas de lagi yg x sempat pakai sbb masalah teknikal dari tukang jahit...tu yg jd banyak sangat tu...gelak besar mama azie masa dia kenakan azie hari tu... :D

2. dah dua minggu berturut2 sepanjang puasa setiap sabtu g pasar tani kat stadium larkin mencari baju raya ngan makcik azie tuk anak2 dia..seawal 8 pg or 7 lebih gitu dh pergi ke sana...then blk dr sana..g tesco membeli keperluan2 umah plak...dan akhirnya sabtu yang lepas berjaya selesaikan misi mencari baju raya untuk adik2 sedara azie...kene g awal sbb orang singapore ramai sangat..tp itu pun dh dikira lewat..x tau la org singapore nie jam berapa dah terpacak kat pasar tani tu...

3. ulang alik RMC(untuk claim)tapi claim sendiri dah dua bulan x dpt...perghhh ni lagi satu buat claim lambat na....

4. bangun 4 pagi cuma de2 hari yang terlajak..jd bgn lewat...kemudian tidur kdg2 kul 10 kdg2 kul 11mlm..kalau kul 11mlm tu maksudnyer malam tu de CSI...jd CSI lagi penting dr tidur walaupun mata dh x leh buka..sbb nanti x dpt tgk ulangan nyer..walaupun de ulangan..sbb ulangan nyer hari sabtu..sabtu de lah hari super busy..

5. ulang alik lab tolak 7.10pg pai dlm 7.30pg blk kul 4 pm dh cabut..lecturer nak marah? x leh marah sebab azie pg2 buta dah pai lab..lagipun x de punch card pun.. :D

6..akan dibuat next week..apa dia?basuh kereta..sebab nak blk nilai..topup touch n go...buat kuih raya..yeay saya memang suka uat kuih raya last minute..itu mmg saya..buat mlm2 buta..kemudian siang hari jd zombie... :)


okeys itu je short update dari saya yang tak berapa nak short sangat..tapi otak short sikit...hahahahahahahha

owh lupa plak..download cerita2 korea..yang makin hari makin best..hahahahahahhahaha.. :p





Friday, August 12, 2011

Puasa Day 12

Assalamualaikum semua...pejam celik..pejam celik..kejap je kan dah 12 hari kita berpuasa..begitu pantas masa berlalu...dan dah dua minggu juga lah tuan punya blog x ber update...since tuan punya blog adalah super busy..macam lagu super junior "superman"..super junior we are super superman..tapi tuan blog tukar jadi super aziah i'm super superbusy...hihihihihihi..korang yang luar sana yang minta super junior dah nengok MV baru diorang Mr Simple..azie dah nengok banyak kali...suka sangat..best sangat...bulan puasa orang semua post video dakwah2 kat FB tapi azie duk kalut post video super junior ngan ost2 korean drama yang azie tengok...xde keinsafan ke cik azie nie?bukan xde..tapi sometimes buat apa kita nak bermuka2..nak berpura2 bagai...bulan2 lain kita x de pun post pasal islamic2 kat FB tapi bila bulan ramadhan kita boleh plak post yg islamic2..dan siap boleh tazkirah orang lagi tu..azie adalah diri azie..

okeys siapa-siapa yang ikut cerita City Hunter ikut time korea mesti tahu kan cerita tu dah habis 2 minggu lepas..sebelum puasa hari tu..siapa2 yang ikut kt KBSworld 391..tengok lah yek..cerita tu belum habis lagi..tapi cerita tu mmg best sbb babah azie sampai ikut cerita tu..tapi since dah puasa x dpt nak ikutlah kan sebab malam nak pergi terawikh..dan anak dia yang baik lagi comel nie telah meninggalkan folder city hunter di dalam PC kt kat rumah mereka di Nilai masa balik untuk sambut puasa hari itu untuk babah dia tengok..baik kan azie nie..hhahahhahaha mati statement puji diri sendiri..miss Yun Seong ngan Young Joo...hahahahha dah kata azie pompuan x kan nak miss Kim NaNa pulak kan..of course la kita rindua sama pelakon lelaki sahaja..hihihihihihi...tapi ending dia seditkit kecewa..macam abis gitu je..anyway overall drama ini sangat-sangat best..

sekarang ni azie tengah duk tengok cerita Myung Wol the spy...comel dan kelakar cerita dia...tapi jangan salah paham ek..bukan lah azie tengok cerita korea ni semua sebab hero dia handsome-handsome ke apa ke saje...sometimes azie tengok sebab heroin dia comel pun ye juga...walaupun hakikat kebanyakan drama sbb hero dia..tapi tuk Myung Wol nie azie suka heroin dia..cantik...dan cerita dia kelakar..kelakar sangat...tengok jangan x tengok tau pada peminta drama korea..

ermmm nak cerita apa lagi ek?..macam xde je..okeys sebelum azie nak undur diri..marilah layan dua lagu yang menarik minat azie untuk bulan ini..
lagu Cupid from Girl's Day...comel je lagu dia suka sangat-sangat..

lagi satu of course la dari super junior we are super superman..Because you Naughty..Naughty..Hey I'm Mr Simple.. :)


okeys enjoy yek korang..suka tengok diorang joget..lalalalalalala :D






Friday, August 5, 2011

Annyeonghaseyo

Aduhhhhhhhhh lamanya x update blog kan..bukan x nak update..tapi banyak kerja..cuma dapat baca blog orang je..tapi blog sendiri x sempat nak update apa-apa...penat + tension..huhuhuhuhu..apa pun Azie nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa..Semoga Ibadah kita diterimaNya..Amin...belum terlambatkan nak ucap Selamat berpuasa..hehehehhe...tapi kan pejam celik pejam celik kejap je dh hari ke-5 kan..perghhhhh sekejap nye masa berlalu...

okeys2 tak nak cerita panjang-panjang..korang yang minat Super Junior tu dah dengar lum lagu baru diorg dr 5th Album..pergi lah dengar..as usual x lah menghampakan..suka video klip Mr Simple dan lagu Walkin'...tapi Walkin lum de MV lagi..cepat2 lah SM entertainment buat MV Walkin'..lagu dia best....suka..suka... :D..Support SuJu Forever..hahahahhahaha..tetiba....

okeys bye2...kata busy confirm lah entry campur2 kan..bye2...nanti bila dh betul2 lapang baru kita cerita panjang-panjang k...





Thursday, July 14, 2011

Puasa

Sekarang kan bulan Syaaban..sebelum ni kan bulan Rejab..okeys persoalan disini...kenapa bila orang puasa bulan rejab ngan syaaban je orang akan ingat puasa ganti?..dah kalau orang tu puasa dua2 bulan dh lebih dr 30 ari..x kan la puasa ganti dia lebih dari 30 ari..agak2 la puasa Ramadhan pun 30 ari je...kenapa mesti persoalkan kalau orang tu puasa..siap cakap "wau ni puasa ganti besar-besaran la yek"...erkkk mesti kah mengeluarkan ayat yang sebegitu rupa?

nak cakap sikit lah kat sini kan..x semestinya orang yang puasa pada bulan Syaaban dan Rejab tu dia puasa ganti k...ada tu memang nak puasa sunat..mungkin dia nak train diri dia or persiapkan diri dia sebelum nak sambut Ramadhan..jadi janganlah set mind tu negatif sgt klu orang tu puasa pada bulan Syaaban ngan Rejab...lagipun kalau dilihat semula banyak fadhilat dan pahala nye berpuasa pada bulan2 ini..jadi daripada korang memperlekehkan orang yang puasa dengan ayat2 sebegini.. "puasa lagi?"..dan mcm yang kat atas tu dan seangkatan dengan nyer..apa kata korang pun puasa sama...jadi korang pun dapat pahala kan...abis cerita kan..

okeys fikir2 kn lah yek...





Tuesday, July 12, 2011

Orang Berbisnes Dia Pun Nak Bisnes Gak..

hari ini kita buat entry geram je la... okeys..sorry sangat sebab mood tuan nye umah nie dh kelaut dah hari ini...azie cukup pantang bila orang masa nak minta duit sms, call bagai..bila kita dh bank in kan duit dia senyap sunyi je..ermm boleh bg tau x atleast duit tu dh masuk ke..thanks ke..aku ni berkejar2 la pagi ni nak transfer duit..

hmppp mmg selalu macam nie..bila time aku order barang ada dia berlari2 pergi pos?xde nyer...kang lg 1 minggu or dua minggu kalau aku x ingatkan blk or tanye..mmg sah la barang tu x berpos..ada sekali tu sampai 3 minggu..at least reply jgn buat aku confident je ingat barang tu dh berpos dan tetiba adik aku cakap x dpt2 lagi...

itu lah orang nak berbisnes ko pun nak berbisnes gak..dari dulu ko mmg macam nie..setakat hangat2 tahi ayam..aku mmg tunggu nak kerja je nie..then lepas tu aku nak join sendiri tp under org len..skrg nie sbb aku x de duit yg cukup je tuk join sbb nak dptkan harga member..for now aku maafkan ko...tapi buat bisnes tu biar la betul2..impian dan cita2 kemain lagi tinggi..tapi kalau dh bisnes mcm nie..simpan je impian dan cita2 tu dalam poket...


pic credit to pakcik google....





Thursday, July 7, 2011

Belajar Memasak

Okeys hari nie tuan umah a.k.a cik azie kita nie nak share resipi ngan korang semua since Raya dah nak dekat kan..sure sekarang nie ada yang tengah tercari resipi tuk buat kuih raya kan..hahahahhahah puasa pun belum lagi..tapi azie dah bagi resipi....ye la tuk persedian awal..mn tau ada yang nak buat bisnes ke kan..leh la cuba resipi nie...resipi ni azie amik dari blog kak Rima from singapore...last year azie buat biskut nie dan sedap sangat2..dan laris..x de nak angan2 tuk jual nyer...buat2 abis..buat2 abis..pernah tu buat bukan tuk raya suka2 masa cuti sekolah..perghhh memang laku  lah..tak yah cakap la..kesedapan dia mmg terasa.... :D..thanks to kak Rima sebab resipi ni sangat2 sedap okeys...jom2 tengok resipi nye ek

Almost Famous Amos Chocolate Chip nama diberi oleh Kak Rima...
Resipi Asal leh dapat dari sini blog Kak Rima...

Bahan-Bahan / Ingredients
250g salted butter,softened (azie guna buttercup je :D nak sedap lagi guna butter SCS macam Kak Rima guna)
200g light brown sugar / Gula Perang
1/4 tsp salt / garam (nie azie ikut Kak Rima..x letak pun sebab dia dh mmg masin pun biskut tu..tp terpulang)
1/2 tsp coffee oil / minyak kopi (azie guna brand nona)
1 egg
1 tsp vanilla extract
1/4 cup oats,processed to bits in a chopper (Kak Rima guna nestum, azie guna quaker oat :D)
1/4 cup ground almonds 
1 pack of chocolate chips(azie beli je kat kedai buat kek... xde jenama :D)
300g self-raising flour 


Method credit to Kak Rima
This is the most important step,at least 2 hours before,or the night before,beat the egg with the vanilla and the coffee oil to infuse or you can do this the night before,refrigerate it then bring it to room temperature before baking. (yang ini memang korang kena ikut...)

Preheat oven to 160C.

To the softened butter,beat in the sugar and the salt to combine. Beat in the egg and stir in the processed oats,ground almonds,optional chopped nuts and the chocolate chunks. Sift the flour and fold it in,this dough will not be too stiff but not too wet either.

For small cookies,place half-tsp of the dough,spaced slightly apart on the cookie sheet and bake for 9 to 10 minutes.

For large cookies, place rounded tbsp of the dough spaced apart on the cookie sheet and bake for 20 to 22 minutes.

Cool completely and let it sit overnight in an airtight container,this is for the flavour and fragrance to develop further.



p/s: dalam resipi Kak Rima yang asal, Kak Rima ada guna nuts tapi azie x guna since family azie ada yang x suka nuts...jadi maafkan saya yek Kak Rima sebab ubah sikit resipi nie..tapi menjadi tau...sedap...buat 4 adunan tu mcm buat satu adunan je..kejap je licin... :D


okeys dan hasil nyer begini lah jadi nye kuih saya... :D




sungguh sedap..hehehehehe puji kuih sendiri...serius korang leh cuba buat..benda nye mudah je...selalu sekali bancuh azie uat 4 adunan...last year nye raya before raya buat 6 adunan..lepas raya buat lg 3 adunan...pastu cuti akhir tahun hari tu buat lg 3 adunan..sekejap je licin...azie selalu buat kuih malam2...lebih rela tido lewat drpd tahan bau dia yang semerbak ms siang hari..dh la puasa..tekak gulp gulp je tahan..hehehehhehehe...selalu cornflake azie buat siang sebab x tergoda sangat... :D...macam-macam kan azie ni...apa-apa pun azie ucapkan terima kasih banyak2 kat Kak Rima sebab resipi ni mmg betul2 hebatttttttt .. :)


okeys jadi dah tau nak buat apa tuk kuih raya tahun nie?nak beli je pun boleh je terpulang pada individu..but for me sesetengah orang nie berniaga nak untung je lebih..rasa belum tentu sedap...ada tu kuih nama lain2 warna lain2 tapi rasa sama je.. :D ..tepuk dada tanye selera sendiri k..azie prefer buat tp kalau dah x sempat sgt azie beli je kt org yg azie mmg trust keSEDAPan kuih2 dia.. :D..sbb x nak tertipu lg mcm tahun lepas..tahun sebelum tu beli sedap..sekali tahun lepas beli..hrmmm smua nye kurang..x sedap langsung..no..no..no..jangan buat begitu..x baik tau..dosa tau tipu orang... :D


okeys enjoy dengan resipi nie k... 





Friday, July 1, 2011

Heartstrings a.k.a You've Fallen For Me

^_^..^_^..^_^..^_^....mari kita wink wink banyak2 kali k...hahahhahahahaha..dah lama x review pasal drama korea yang terkini..hari ni tetiba nak buat review sikit....macam yang azie citer sebelum nie kan...azie tengah tengok Lie To Me..dan selasa aritu dia dah abis dah..dah end of the drama dah..dan kesimpulan yang azie boleh buat ialah cerita tu best...dan seronok untuk dilihat...x caya?sila lah percaya sebab mama azie nengok pun dia kata kelakar..hehehehehhe...tapi dh x de dh Gong Ah jeong ngan Hyeon Gi Jun lagi..sebab cite tu dah abis...sedih2..sobs..sobs..sobs... :'(..jom la for the last time kita tgk poster dia ek.. :D..


Lie To Me... 5 stars... :D

Next...cerita yang tengah on air dan azie tengah nengok...City Hunter dan You've Fallen For Me or Heartstrings...hahhahahahha dah celoteh banyak2 kat atas baru nak masuk entry asal tajuk kan..kihkihkihkihkih....

ermmmm macam mana nak mulakan ek..City Hunter nie...cerita dia bukan lah cerita jiwang-jiwang k..even yang berlakon cerita tu Lee Min Ho..tapi kali ini dia bawa watak lain sikit..jadi siapa2 yang minta cerita jiwang-jiwang ala2 macam fantasy nye cerita tu...sila tanamkan dalam fikiran awal2 bahawa cerita ini bukan cerita jiwang..tapi for me..even x jiwang pun cerita ini tetap terBAIKKKK...hehehehehehe..suka sangat cerita ini..macam2 plot ade..dendam, kasih sayang, dan macam2 lah..hehehehehe x tau nak explain macam mana..tapi sila tengok k..sebab cerita ni best sangat..

highly recommended... jeongmallo.. Untill yesterday ep means ep 12... i give 4.5 out of 5 stars...


Next You've Fallen For Me...just starting on wednesday night...jd x leh comment lagi.. :D..tapi azie nak sangat tengok sebab park shin hye yang berlakon...hehehehehhehe



okeys cukup lah setakat nie ye...nak sambung writing thesis..sebab dah lama writing celup2...macam chipsmore..kejap ada..kejap  xde..tu lah asyik jalan-jalan je..hah padan muka kat diri sendiri...okeys lah bye2... :D






Wednesday, June 29, 2011

Lucky Number

WAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! berapa lama x update nie cik azie sayang...hahaahhahahahha...tuan nye bercuti..blog dia pun cuti la yek...nak buat macam mana...azie ni de satu habit yang mana kalau balik rumah..means rumah parents azie kat Nilai Impian sana tu hah..azie malas nak online internet...azie lebih prefer duk bawah nengok tv..hahahahahha..jd entry yg patut nye last week azie post azie x post sbb x buka pun laptop ni hah.buka pun kejap2 sbb nak ngk email takut SV or Ketua Projek email...hahahahhahaha...

entry pasal lucky number nie pun kira nasib baik juga..sebab nyer..nasib baik azie jenguk jap blog nie jd tu yg jumpa lucky number nie hah...tu pun mula2 tak perasan pun...sekali tu tgh nak sign out ternampak lah benda alah ini hah...benda apa tu yek?nak tau?jom kita scroll sikit ek...ala jom la scroll bg entry ni nampak panjang sikit..kahkahkahkahkahkah

.
.

.
.
.
.
.
..
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..
.

.
.
.

.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.


nampak x yang dalam bulatan merah tu...tu lucky number azie..sbb nyer tu no plat 'baby' azie...dan 14th July nie genap setahun azie menggunakannya... :D

alah mesti korang cakap..benda nie pun nak kecoh kan..ehhhhhhhhh mestilah kecoh sebab for the first time azie kumpul duit sendiri tuk beli 'baby' nie tau...tanpa ada pertolongan dari siapa2 pun...dari downpayment sampai la ke bayaran bulanan..Alhamdulillah setakat nie azie bayar on time n bayar pakai duit sendiri...yang lagi azie gembira sbb azie masih blajar dan tidak membebankan parents azie..tu yg buat azie rase seronok sangat... :D

okeys lah..azie tau mesti ramai yang bosan baca entry nie..sebab nye mesti ada yang kata azie berlagak lah itu kah inilah.. who cares kan..selagi azie x menyusahkan orang lain...bye2...hari pun dh mlm nak tido dh....ke nak nengok CSI NY(7) Finale?..hehehhehehe yang penting, entry pasal bercuti dan wedding far n zaidi akan menyusul x lama lagi...hehehehehehhe







Monday, June 13, 2011

Aktiviti apa yang sampai busy bebenar azie nie ek..jom kita check date azie yang memang full..hehehehehhe..bulan nie azie de setelah tolak tambah bahagi darab hanya 11 ari je di UTM..mak aihhh kemain lagi azie nie kan...

start end of May.

26-30 May - g Ipoh, Far dan Zaidi kahwin
1-3 Jun - g seminar SCRG kat INB resort Melaka dan UTEM, Melaka
8-10 Jun - g cuti2 rehat kan minda bersama my lovely chu sekeluarga..kat mana?kat Tanjung Leman..best wooo mandi pantai...hehehehehehe
19-21 Jun - mau g cuti2 bersama my lovely family ke mana? ke Langkawi..mau beli coklat banyak2..hehehehehe

okeys azie tau azie de hutang dua entry dan dah nak jd tiga entry dh pun x lama lagi..harap bersabar yek (azie ni ckp mcam la ada reader kan) ...hahahahaha lantak la..yang penting azie dpt luahkan apa yang azie nk luahkan di sini..hehehehehehe...x kan lah asyik nak uat entry yang dpt hits banyak je..x kisah lah hit ke x hit yang penting azie gembira... :D

selain cerita2 cuti banyak lagi cerita2 lain yang azie nak cerita....nanti lah yek..satu2..sebab banyak kerja dan malas nak taip panjang2...okeys sehingga bertemu di lain entry...






Seminar Soft Computing Research Group (SCRG)

Assalamualaikum...yeay sila pukul azie sebab kejadian pada 1-3 jun 2011 tapi wat entry 13 Jun...hahahhahaha hampir seminggu simpan gambar2 nie yek...sape2 de FB azie sure dh nengok gambar nie kat FB azie..yup FB lagi cepat dr blog..sbb FB x perlu citer apa2...just upload gambar dan gambar tu dh citer kan...klu blog perlukan masa tuk menaip kejadian ni di mana kejadian tu di mana...jadi bila ada kelapangan je baru dapat azie upload dan berceloteh sedikit...sorry tau sbb xde cerita2 sangat bulan jun nie...sebab azie sangat lah sibuk dengan writing, part time job dan riang ria berholiday sana sini..walaupun dalam negara je..tapi azie seronok sbb dapat pergi ngan keluarga...

okeys balik pada tajuk asal entry ni di tulis k...jangan nak merapu melalut jauh2 yek cik azie...okeys 1-3 jun aritu azie telah ikut seminar yang dianjurkan oleh research group yang azie join since azie sambung master nie...dekat sana selain kitorang semua kene present current research progress...kitorg pun dibawa berjalan di bandar Melaka dan kitorg didedahkan dengan macam2 benda yang mana ia sangat2 berbaloi dan berguna...azie bersyukur sangat2 sebab join seminar nie..sbb dpt membuka mata dan minda azie tentang cara penulisan yg betul dan lebih efektif...thanks tu Prof Dr Siti Mariyam sebab email azie..thanks sangat2...

ermmm nak cerite apa lagi ek?mcm dh xde idea je..lately nie susah nk karang ayat..sbb otak macam penuh..x tau lah penuh dengan apa kan...jadi layan gambar je la..gambar pun byk sbnr nyer..tp ygy azie rajin tuk me'Watermark'kan hanya ini je..okeys sila sepak laju2 muka sendiri..nak uat entry tapi citer xde..gambar pun ikut rajin x rajin je plak kan...hehehehehehehe sorry..jom la layan gambar yang x seberapa ni ek.

 ni masa baru sampai lepas rehat2 kat hotel solat makan smua kami dibawa ke bandar hilir..tapi nape gambar azie x de?sbb azie gayat tuk naik taming sari k..jgn gelak kan..tgk taming sari tu dr bawah pun azie dh pening..so end up yg naik de lah Dr haizan, Dr Roselina, Dr Norazah, Kak aina dan Kak Dian..azie?tukang amik gambar dr luar je..hihihihihi..

ni buku tentatif seminar ..simple tapi cantik.. :D

cer tengok..cer tengok...hehehehhe nama azie sebagai pembentang..sunguh nervous di situ k..tapi dah abis present muka adalah seperti gambar di bawah..hehehehhe

ni dengan see pheng..selalu salah panggil nama dia..kesian kat dia...tapi berkenalan dengan dia sangat seronok..owh lupa nak bg tau..azie pergi ni gamble je sorg2 join pastu kata nak join diorrg naik bus..bila dalam bus azie cr geng..dan Alhamdulillah...bila ada mulut macam murai tercabut ekor mcm azie nie..dapat lah azie berkenalan dengan diorg smua nie..seronok sangat2..leh bertukar pendapat..even diorg Phd..tp diorg x layan azie mcm azie ni bengap ke apa ke..diorg banyak bg azie semangat dan kata-kata perangsang..:D

 
ni kat depan bilik kitorg..ni gambar ngan kak dian..bilik dia okeys la tuk tido je..alah lg pun kitorg mmg guna tuk tido je pun...x sempat nk relaks2 nak goyang2 kaki ke..aktiviti kitorg penuh tapi berbaloi.. :D

last sekali gambar tuan umah dekat swimming pool..ni dh last day..

okeys tu je kot setakat nie..nanti azie citer plak pasal cerita2 lain yang menarik yang azie lakukan sepanjang bulan lepas dan bulan ini.. :D

p/s: rasa nye azie de janji nak wat entry pasal kawan baik azie kawin kan..ala gambar kat laptop plak..jd nanti lah yek..sorry tau..







Thursday, June 9, 2011

Stay Tune

WITH LOVE FROM


.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
Tanjung Leman, Johor
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
..
.
.
.

.
.
.
.
.
.



Adik sepupu comel tulis.. :D

tunggu kan cerita penuh dari tanjung leman k...















Tuesday, May 31, 2011

Later

Nanti azie update cite pasal azie g kenduri kahwin BFF azie kat Ipoh weekend aritu yek..cable camera tertinggal la plak kat umah...esok dh nak bertolak g Melaka plak..de Seminar research group...huhuhu sangat penat..rasa macam nak nangis pun ada...nasib baik la x drive g Melaka..naik Bus je..dapat la tido dalam bus tu puas2... :D

okeys semua jumpa lagi nanti





Wednesday, May 25, 2011

2 More Days To Go

apa nye lah yang lagi 2 hari tu ek...huhuhu sebenarnya birthday tuan punya blog ni hah yang lagi 2 hari...yup 27 May nie genaplah umur tuan blog 20++..hahahhahaha x nak ngaku umur tu..apa je lah..yang penting kita bahagia dan sihat ye tak?..

dulu masa kecil-kecil or masa time sekolah dulu mesti rasa tak syok sebab birthday selalu jatuh time cuti sekolah..ye la dulu kan selalu feeling2 nak sambut birthday kat sekolah dengan kawan-kawan..tapi x pernah dapat...sbb cuti sekolah...

bila dah besar nie..dah rasa x de pe2 dah..sbb sama je skrg cuti sekolah ke x cuti sekolah ke tetap sambut sbb skrg nie klu cuti pun sbb cuti sem tapi still leh jumpa kawan2 lagi dan lg yg terkini skrg nie x rasa pun apa itu cuti sem dan cuti sekolah sbb still kene datang lab buat research..hahhahahah jadi kesimpulan nyer makin berumur makin dah x kisah nak sambut ke x...cukup lah klu orang wish n de rezeki dapat hadiah...klu family buat sambut birthday tu blkg citer....hehhehehehe itu pastinye lebih seronok...selalu nye klu sambut birthday mesti dengan babah saya..sbb kitorg beza berapa hari je..saya 27 mei babah saya 31 mei...double celebration...double happiness..semua nyer double lah...kihkihkihkih...

okeys apa ko melalut nie azie..nie mesti dh xde cerita tu yang cerita apa2 je...okeys la nanti 27 mei azie buat entry lagi k..skrg nie nk smbg writing...bye2...jumpa lg next entry....itu pun klu sempat sbb nak g ipoh 27 nie de BFF kawin... :D





Thursday, May 19, 2011

Please Lie To Me !!!!!!!!!

hahahahhaha..apa-apa je lah azie nie kan..tetiba minta orang tipu kat dia...hahhahhahaha itu bukan apa2 uollsss...itu tajuk drama korea yang baru..yang terkini okeys sebab baru je 4 episod ditayangkan kat korea...hahahhaha tajuk dia xde la perkataan please tu hah..perkataan please tu azie saja je nak menambah2...

review azie pasal story ni? two thumbs up okey..walaupun br 4 episod..tp x boring okeys..kelakar je azie tengok...suka2..klu nk bg bintang awal sangat kan..so kita tunggu episod dh banyak sikit masa tu baru kita beri bintang banyak2..nak lompat bintang pun boleh...

yang lagi azie suka..heroin dia Yoon Eun Hye..ala yang berlakon princess hour tu..citer yang meletops2 tu..yang best tu...azie suka tgk dia berlakon...dia x cantik tapi dia cute..kalau yang cantik dan cute tu mcm Kim Tae Hee ngan Park Shin Hye...diorg sangat cantik dan comel..suka2..

jom2 tengok dia nye poster..kalau nak tgk online skrg nie bersepah2 web yang leh tengok online sebab sekarang nie kan tengah korean fever..hehehehehhehe..jom check it out...

omo..omo...cerita nie simple tapi menarik..jom kita layan..

tak sabarnya nak tunggu isnin ngan selasa depan..sebab nak download episod seterusnya..saper2 yang minat korean drama tu leh la tengok drama ni k.. Mari kita enjoy!!!!!!!!



p/s: amboi2 kemain lagi ajak org enjoy kan azie nie..padahal kerja punya lah banyak..next week nak sambung tulis thesis..sekarang stop jap sebab tengah writing paper..dh la bulan depan nak g ipoh la, melaka la, tanjung leman la..pastu langkawi..kemain seronok ye azie nie....hahahhahaha..apa-apa pun hidup mesti diteruskan dan kena enjoy..kalau stress je pun tak elok juga kan...hehehhehe






Friday, May 6, 2011

Bengkel High Impact Proposal

Salam semua...wah dah lama yek cik azie kita ni x update blog dia...dah bersawang dah blog dia...segala habuk semua ada, huhuhu sorry la masa tidak lah mengizinkan tuan punya blog nie berceloteh...kan nak pergi bercuti bulan 6 and 7 nie...harus la tuan blog mencari keje sampingan untuk menambah duit agar mudah untuk melabur di ismail group.....huhuhu pastu haruslah melabur ke alliance insurance..yo ler kata pakai kete..bulan 7 nie genap lah setahun kereta ku itu...wahhhhhh nk pakai duit banyak plak tu...jadi untuk tidak membuang masa marilah kita  saya menyiapkan thesis dan menabung..hmm dh byk juga dpt nie..Alhamdulillah, boleh la buat belanja dan byr insurans...hehehehehhe

eh tajuk dia len cite pasal benda lain plak...pe la cik azie oiiii...suka melalut sorg2...okeys la hari nie cik azie de bengkel atau bahasa omputih nyer workshop...tu la susah nye belajar kat research university..banyak koje nak dibuat nyer....nasib lah x berminat nak koje kat sini...huhuhuhuhuhu...

okeys...bye2..tata..titi..tutu....jumpa lagi di entry yg lain or akan datang (bilalah agaknya ek entry tu)..hahahahahahhaha





Thursday, April 28, 2011

Seangkatan...

okeys la ni nk cite pasal satu rencana yang azie baca masa hari ahad aritu kt berita minggu...ya..tau...patut nyer entry ni dibuat ahad lepas atau isnin nye..tp buat ari khamis?apa barang cik aziah oiiiiiiii...sorry la saya byk2 sgt keje yg hendak dibuat..ni barulah dpt curi2 masa sikit..saya busy build train city writing thesis + de wat keje part time sikit...

apa yang seangkatanya..okeys macam nie ek readers and kengkawan sekalian...bagi azie x kisah la korg minat Kpop, Jpop, Hollywood, Bollywood, Nasyid dan sewaktu dengannya..tp rencana kat berita minggu hari ahad lepas telah memanggil2 cik azie kita nie tuk buat entry nie...

YA!!! SAYA MENGAKU SAYA MINAT DRAMA2 DAN LAGU2 KOREA, JEPUN DAN INDON LEBIH DARI LAGU NEGARA SENDIRI...TAPI LANTAKLAH KAN...HATI MASING2

TAPIIIIIIIIII...yang saya x leh blah n tahan baca rencana tu...yg konon2 de pakar dr UM or U mana ntah buat kajian...yang korea membawa pengaruh buruk dengan sebab..dengan sebabbbbbbbb negara diorg mencatatkan angka kematian bunuh diri yg tinggi...azie x berani lah nak kutuk org buat kajian nie..sbb dia de fakta n sebab kenapa dia berkata begitu kan..tapi kita kan muslim...orang islam..dalam islam mana leh bunuh diri hukum nye haram dan bila meninggal x diterima langit ngan bumi...so yg buruk tu x yah la kita ikut kan...kita pun leh pikir sendiri...bagi azie..sbnr nyer orang kita nie suka sempitkan pemikiran sendiri..bila rasa tergugat dengan kedatangan artis2 mcm nie..mula lah diorg kata itu just trend je..hellooooooooo...azie dh tgk cite korea n jepun dr kecik lagi kot...mcm2 cite azie dh tgk..cuma lagu2 diorg nie mmg azie akui baru thn 2000 an yg diorg naik...tp sedap ape...bila tgk lirik diorg dlm bahasa inggeris de meaning okeys..

kita janganlah amik yang buruk kan...diorg bunuh diri sebab tekanan..kita org islam kan bila tertekan diingatkan utk sentiasa mengingati Allah..byk berzikir dan ambil wuduk..lagi satu dalam rencana tu ada mengatakan rakyat kita membazirkan duit membeli barang artis2 kpop nie yg de jual kat Berjaya Time Square (azie sendiri nak g ngk tp belum dpt ngk lg kedai ni)..okeys yg part nie azie x nk komen sgt...sbb azie pun pernah alami zaman2 mcm  nie..masa azie minat Jerry Yan pelakon taiwan yang berlakon dalam Meteor Garden tuu...tp x de lah pai beribu2 azie abiskan..bg azie itu normal sbb kita selalu mengikut naluri dan kehendak hati kita...for me beli benda yang berbaloi tuk digunakan utk jangka pjg..mcm magazine tu mmg azie akui ia agak sedikit membazir..tp dh minat nak buat mcm mana kan...

azie uat entry ni bukan lah sbb nak menangkan kpop n Jpop k..tp cuba ngk fenomena bieber fever..xde plak org nak uat research bagai..at least bila azie tgk video klip Kpop group lelaki ye diorg menari dan menyanyi dengan bagus sekali..cuba kita tgk video klip kita yang suka jiwang2 karat, hollywood klu x guna pompuan2 seksi x sah dan sebagainya...lagi satu pengkaji tu juga ckp..selalu remaja2 pompuan tergila2kan dgn artis korea yg muka cantik2, comel2, handsome dan cute2...yup sape x suka kan tgk yg cantik2...cuba tanye diri sendiri..semua suka tgk benda cantik2...ala klu x bg sgt kitorg ikut cara korea..nape berlambak2 kedai korea dibuka..napa bagi kelulusan..tu hah etude house tu bersepah2 dh sekarang..


Jadi..Pikir-pikirkanlah dan selamat beramal...

p/s: entry ni bukan nak kondem sesape tapi just luahan perasaan dan pendapat tuan punya blog saje..jd baca dengan gembira...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...