Thursday, April 28, 2011

Seangkatan...

okeys la ni nk cite pasal satu rencana yang azie baca masa hari ahad aritu kt berita minggu...ya..tau...patut nyer entry ni dibuat ahad lepas atau isnin nye..tp buat ari khamis?apa barang cik aziah oiiiiiiii...sorry la saya byk2 sgt keje yg hendak dibuat..ni barulah dpt curi2 masa sikit..saya busy build train city writing thesis + de wat keje part time sikit...

apa yang seangkatanya..okeys macam nie ek readers and kengkawan sekalian...bagi azie x kisah la korg minat Kpop, Jpop, Hollywood, Bollywood, Nasyid dan sewaktu dengannya..tp rencana kat berita minggu hari ahad lepas telah memanggil2 cik azie kita nie tuk buat entry nie...

YA!!! SAYA MENGAKU SAYA MINAT DRAMA2 DAN LAGU2 KOREA, JEPUN DAN INDON LEBIH DARI LAGU NEGARA SENDIRI...TAPI LANTAKLAH KAN...HATI MASING2

TAPIIIIIIIIII...yang saya x leh blah n tahan baca rencana tu...yg konon2 de pakar dr UM or U mana ntah buat kajian...yang korea membawa pengaruh buruk dengan sebab..dengan sebabbbbbbbb negara diorg mencatatkan angka kematian bunuh diri yg tinggi...azie x berani lah nak kutuk org buat kajian nie..sbb dia de fakta n sebab kenapa dia berkata begitu kan..tapi kita kan muslim...orang islam..dalam islam mana leh bunuh diri hukum nye haram dan bila meninggal x diterima langit ngan bumi...so yg buruk tu x yah la kita ikut kan...kita pun leh pikir sendiri...bagi azie..sbnr nyer orang kita nie suka sempitkan pemikiran sendiri..bila rasa tergugat dengan kedatangan artis2 mcm nie..mula lah diorg kata itu just trend je..hellooooooooo...azie dh tgk cite korea n jepun dr kecik lagi kot...mcm2 cite azie dh tgk..cuma lagu2 diorg nie mmg azie akui baru thn 2000 an yg diorg naik...tp sedap ape...bila tgk lirik diorg dlm bahasa inggeris de meaning okeys..

kita janganlah amik yang buruk kan...diorg bunuh diri sebab tekanan..kita org islam kan bila tertekan diingatkan utk sentiasa mengingati Allah..byk berzikir dan ambil wuduk..lagi satu dalam rencana tu ada mengatakan rakyat kita membazirkan duit membeli barang artis2 kpop nie yg de jual kat Berjaya Time Square (azie sendiri nak g ngk tp belum dpt ngk lg kedai ni)..okeys yg part nie azie x nk komen sgt...sbb azie pun pernah alami zaman2 mcm  nie..masa azie minat Jerry Yan pelakon taiwan yang berlakon dalam Meteor Garden tuu...tp x de lah pai beribu2 azie abiskan..bg azie itu normal sbb kita selalu mengikut naluri dan kehendak hati kita...for me beli benda yang berbaloi tuk digunakan utk jangka pjg..mcm magazine tu mmg azie akui ia agak sedikit membazir..tp dh minat nak buat mcm mana kan...

azie uat entry ni bukan lah sbb nak menangkan kpop n Jpop k..tp cuba ngk fenomena bieber fever..xde plak org nak uat research bagai..at least bila azie tgk video klip Kpop group lelaki ye diorg menari dan menyanyi dengan bagus sekali..cuba kita tgk video klip kita yang suka jiwang2 karat, hollywood klu x guna pompuan2 seksi x sah dan sebagainya...lagi satu pengkaji tu juga ckp..selalu remaja2 pompuan tergila2kan dgn artis korea yg muka cantik2, comel2, handsome dan cute2...yup sape x suka kan tgk yg cantik2...cuba tanye diri sendiri..semua suka tgk benda cantik2...ala klu x bg sgt kitorg ikut cara korea..nape berlambak2 kedai korea dibuka..napa bagi kelulusan..tu hah etude house tu bersepah2 dh sekarang..


Jadi..Pikir-pikirkanlah dan selamat beramal...

p/s: entry ni bukan nak kondem sesape tapi just luahan perasaan dan pendapat tuan punya blog saje..jd baca dengan gembira...





Monday, April 18, 2011

BANYAKKKKKKKKKKKKK

Adushhh banyak cite dan gambar sebenar nye nk ditepek kat blog nie..tapi banyak keje plak..azie nak siapkan writing thesis before bulan 6 nie..de lg 3 bab nak tulis..3 bab dh siap n dh di review oleh sv...doa kan azie yek..boleh je buat entry tp x de gambar la kan...nanti x syok plak...gambar celebrate  birthday banyak..tp satu pun x upload lg msk pc..mcm mana?adushhh sorry ye kawan-kawan blog...

p/s: yeay seronok-seronok bila jalan-jalan kat blog cpm pastu ternampak link untuk blog nie kt list blog..thanks cpm..seronok2..azie memang suka baca blog cpm nie..best, kelakar, suka baca keletah anak-anak cpm dan yg paling penting enjoy je bila baca entry2 yg ditulis oleh cpm..





Friday, April 8, 2011

Busy

azie sangat sibuk sekarang..maaf ye jika x de entry terbaru...thesis master mesti lagi diutamakan..blog nie bila-bila azie senang + rajin akan ada entry baru..kalau tak..ampunkan saya penunggu gua... :) .. keadaan sekarang adalah sangat-sangat sibuk dengan thesis lagi dengan bibik yang bodoh sombong nye lagi..aishhhhhh...pening-pening..boleh kena sakit jantung stress tau....

okeys apa2 pun kawan-kawan semua mana yg minat korea dan singgah blog azie boleh la layan video kat bwh yek...suju yang sangat-sangat best..hmm kalau lah azie boleh menari macam diorang...hehehehehe...

sampai bertemu lagi di entry yg len k..bye2








Monday, April 4, 2011

Super Junior - Bonamana MV [english subs + romanization + hangul]


nie lagi satu lagu yang azie sukaaaaaaa........... sukaaaaaaaaaaaaaa diorg joget...like their dance..super duper menarikkkkkkkk... :D






Super Junior - No Other MV [english subs + romanization + hangul]



Like 100000000000000x...sebenar nye nak letak lebih lagi 000000000 kt belakang tu....hahahahahha...suka sangat2 kat Choi Si Won, Kyuhyun dannnnnnnnnnnnn Lee Donghae...walaupun diorg lebih muda dari azie..ada azie kisah...diorg pun artis je kot..minat suka-suka je pun...hehehehehehhe...






Yes...Gempak Laaaaaa!!!!!

Congrats kepada pemenang-pemenang ABPBH malam tadi..bak kata si cantik manis kita Lisa Surihani..tiada pengalah semuanya pemenang..hihihihi teringat kat vince AF1..sbb dia la yang mencetuskan ayat tu... :D..as expected semua pemenang dah dijangka...even x minat Yuna pun..tapi nak buat macam mana dah rezeki dia kan...apa2 pun kita enjoy dengan keputusan malam tadi..dan two thumbs up kepada pengacara2 ABPBH..sangat-sangat kelakar okeys...tergelak2 azie nengok semalam...jom2 nengok sape yang azie minat menang...tp pics semua credit to pakcik google la ye...

1st of all tentulah kite nye juara malam tadi..x lain x bukan shaheizy sam...CONGRATS!!!!!!!!!!!! Shaeizy... semoga terus sukses dan tidak lupa diri bila dah popular...


next, of course la pelakon pujaan malaya sekarang nie..Lisa Surihani..same goes to you..Congrats!!..happy sangat2 sbb both of you menang...Lisa sangat comey..dan di mana ada lisa confirm ada mia..kalau korg perasan masa Lisa diumumkan sebagai pemenang wanita filem paling popular tetiba Lisa ada duduk kebawah jap sbb dia peluk mia..comey kan diorg dua...


okeys kepada pemenang yang lain..CONGRATS!!!!... ermmm saya x tau la kalau perasaan saya je ke..tp Pak Nil skrg nmpk sedikit laser dr dulu...klu tgk kt tirai AF9 sabtu aritu...tp I Like Pak Nil nye laser sbb kena kat batang hidung sorg2 bdk2 tu..lagi2 si Leena tu..belum apa2 dh tergedik2 dh over fofular...hikhikhikhik...

saya suka Pak Nil menang juga..tp skrg banyak keje..nak cr gambar kt pakcik google pun malas..so x de gamabr Pak Nil..hehehehehe..anyway Congrats Pak Nil..semoga terus menjadi pengacara yang terbaik..


pics credit to pakcik google





Saturday, April 2, 2011

KENAPA...MENGAPA....BAGAIMANA...APAKAH....

Semua tu bermain dalam fikiran azie skrg....mood tuan umah adalah sgt2 x best..rasa down pn ada...takut pun de..smua nye lah...:(





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...