Thursday, September 30, 2010

*Sila scroll ke bawah untuk entry baru

kepada pembaca blog nie..ermm klu de readers..rase nye mcm x de..nak kata family saya baca..xde plak family sy yg tau psl blog nie..nk kata kwn2 saya baca ntah bape kerat je yg baca blog nie...

saya buat blog ni hanya tuk luahan rase n hati saya..dan pada pendapat saya meluahkan perasaan di facebook or status ym lagi mengaibkan seseorang itu...so kepada sape2 yg terkena luahan saya or terasa..saya minta maaf byk2 dan anda boleh klik butang pangkah tuk kuar dr blog nie..jgn jdkan isu dlm blog nie untuk meletak kan kesalahan ke atas bahu saya...

akhir sekali saya mohon ampun dan maaf lagi sekali....





Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Sempena berlalu nyer ramadhan yang mulia dan datang nye syawal hari kemenangan bagi umat islam yang menunaikan ibadah puasa nie.. saya tuan punya blog ingin menyusun 10 jari memohon keampunan dari kawan2 sekalian..x kira la de yg membaca atau tidak...saya mohon maaf jika sepanjang saya mencoret pe2 je kt blog nie de yang terasa hati atau bengang dengan saya...sesungguh nyer tiada manusia yg sempurna di bumi nie...jika kita ingat orang lain banyak buat salah...sbnr nyer kita perlu renung2kan diri kita sendiri plak sbb mngkin kita lagi byk buat salah dr orang tersebut...so renung-renungkan dan selamat beramal...

kepada yang nk drive tuk balik kampung tu selamat memandu..hati-hati ketika memandu..semoga selamat sampai ke destinasi yang ingin dituju...akhir sekali..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI






Monday, September 6, 2010

Checklist Raya

hohohohoho....nk kena buat checklist nie sebelum saya bergerak balik ke nilai esok... :D...

1. service kete - done
2. baju raya 3 pasang -done
3. tudung raya - done
4. top up touch n go - ptg karang nk g
5. basuh kete - done
6. coding - on the way
7. isi minyak - done

ermmmm apa lagi ek... rase nye dh x de pe2 kot..sbb sy nie org yg simple je...okeys la cukup dulu untuk skrg nie.... ^_^





Friday, September 3, 2010

Entry khas tuk roomate saya..

hehehehe disebabkan saya lupa lagi tuk snap pic makanan ms berbuka td so sy tukar entry yek arinie...hahahahaha sila lempang saya sekali sbb asyik lupa je...mn x lupa nyer makanan sampai je terus baca doa terus makan...dh blk bilik br ingat..so lempang saya lg sekali... :D...

okeys la entry ni saya buat khas tuk roomate saya tuk sem nie..before this saya duk sorg2..so sem nie saya berubah angin tuk ada roomate..sbb sy rase sbnr nyer sy x leh hidup tanpa kawan sebilik nie....nama dia nabilah..panggil dia belle...sbnr nyer kwn2 dia panggil dia belle dengan ejaan bell..tp saya panggil dia dgn ejaan belle..hehehehehe bagi glamour sikit... okeys seblum citer lebih lanjut meh kita tgk dulu muka belle nie ek...

pic ni ambil dari FB dia...hehehehe.. :)

comel x?cantik x?comel dan cantik kan dia nie...dia budak degree sem akhir skrg nie..so sentiasa busy dengan projek final sem dan asgnmnt yg menggunung tinggi...bila dia merungut tu comel je bunyi nyer...saya baru 3 bulan kenal dia..tp rase mcm dh kenal lama..sbb dia ni leh share anything je...dia asal penang...dh x available lg tau...dia dh berpunya..so jgn frust yek lelaki2 yg diluar sana... :)...

okeys la x nak cite pjg2 kite terus pada niat yg sbnr nye yek...sbnr nye saya nak wish belle..

HAPPY 22th BIRTHDAY
semoga diberkati umur dan dimurahkan rezeki selalu...semoga apa yg diimpikan akan tercapai..smoga berbahagia hingga akhir hayat n ceria2 selalu...






Thursday, September 2, 2010

Makan Mana Puasa Ke 23

Haiyakkkkk...SORRYYYYYYYY...lupa lagi ambil gambo...mcm ne la nk jd blogger yg tegar...asyik lupa tangkap gambar je...ish2...actually td sy pergi buka puasa dengan Sina and Badriah...mula-mula ingat nk makan kat faiz tomyam..sekali pergi-pergi tutup la plak...so kitorg decide makan kat wakaf singgora...the food?for me x sheddaaappppppppp klu nk dibandingkan dgn faiz punya food...tp nk buat mcm ne telan je la...saya order bihun goreng n diorg bg sy bihun goreng basah yg masham...huhuhuhu...nasib baik sy de order telur goreng...telur goreng tu lah penyelamat saya...

beginilah ek..klu x de pic x tau nk cite sgt kan...okeys lah lenkali saya promise sy akan snap pic...tp pakai hp sajek...sbb camera saya dh rosak kena baling dgn anak kwn saya...mngkin kamera tu minta diganti dgn kamera baru...huhuhuhu..okeys la saya cau dulu...hujung minggu ni nk g jln2..tp x tau lg jln2 mana boleh x?apa2 pun sblum tu pg2 tu sy akan hantar my baby(persona elegance) ke worksyop...hehehehehehe...bye2 smua...selamat menjalani ibadah puasa yg tinggal 7 ari lagi je...





Wednesday, September 1, 2010

Makan Apa Puasa ke 22

Hye!!!! bertemu kembali kita dalam segmen makan2..hehehehehehehe..arini korang semua makan apa?saya makan biasa-biasa sudah..beli di bazar saje...dh kata duk hostel..haruslah beli kat bazar sajek...hostel mana boleh msk...tsk..tsk...tsk...tp sebelum saya makan apa2 jua makanan berbuka saya haruslah memakan benda alah nie dulu..dah 3 ari saya kena makan benda nie...saya doakan semoga saya cepat sembuh.. :)

ye..ni ubat..dan saya kena makan ubat2 ini...ini bukan ubat yg sbnr..pic dari pakcik google sajek

food yg saya makan...SORRYYYYYYYYYYYY saya x snap pic...sbb sambil berbuka sambil layan movie...so keterujaan adalah melihat movie di laptop...dh abis makan baru ingat nak amik pic...pe citer kan...saya cite je la ek apa saya makan..boleh kan?boleh lah...hehehehe

arini saya beli kuih cucur udang yang terbaik dari ladang...kuah nye sambal kacang...sgt sedap okeys.... :D ....pastu beli oblong burger..1st time try mkn oblong nie..dan Alhamdulillah x mengecewakan... :D ...n last sekali saya beli paru sambal....so skrg sy tgh tersandar kekenyangan...dan oblong de lagi separuh x abis makan...Ya Allah banyak betul kan saya makan..owh lupa plak saya pun beli air tembikai...perghhh sedappppp juga air tembikai dia siap de isi2 tembikai lagi..semua nye saya beli kat bazar sajek...dh kata duk hostel kan...jadi haruslah makanan bazar je yg saya makan.... :D ....

okeys..cau..cin..cau...saya nak solat isyak dulu...nanti2..klu de story lagi saya cite lagi k...skrg nie x leh la nk cite feeling2 kt blog..citer marah x leh..citer sedih x leh..smua x leh...borink kan klu de org yg baca blog kite n nk tersentap2 dgn apa yg kite tulis...x besh langsung kan...okeys la...jgn tension2..hidup mesti ceria....yeay!!!!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...