Wednesday, December 31, 2008

cuti-cuti malaysia

huhuhu sy tlh berjaya membuat cuti2 malaysia...cuti tanpa pergi ke mana2 tp duit pokai...hehehehehe...mana x pokai g nengok wayang skali dua...walaupun duk umah..tp hati besar nak g nengok wayang pai 2 kali..(sila sedar kan sy wahai kengkawan sekalian)...

okeys actually patut nyer sy blk nilai ari jumaat..tp pd ari rabu kami semua ada meeting a.k.a. presentation..dan yg dtg tu pn de la bape org je n mood prof sy dlm keadaan baik so kami dpt cuti pd ari jumaat..apa lg sy dan syu kelam kabut g tukar tiket..hehehehe xcited nk blk katakan...

bermula lah cuti2 malaysia sy bila sy pai d umah...mana x cuti2 malaysia nye..saya dgn adik beradik sy punye la addicted wif facebook pai berlawan2 sape nye umah kat pet society plg byk brg cantik...(sila sepak sy sekali sbb x sedar diri yg umur makin meningkat nie..)hehehehe...

ari ahad plak duk dpn tv je...x g mana2 pn sbb nk nengok perkahwinan mawi n ekin...lg pn mlm tu de sambutan birthday n awal muharram kat umah sy...smbut birthday abg emi n kak jim...birthday diorg dekat sgt...so smbut skali trus..meriah sikit btul x...mama sy telah memasak nasi brayani bersama lauk daging msk brayani, ayam masak merah, dalca daging n salad+timun+telur dicurah sambal atas nyer...perghhh sedap sy cakap...n then de kek chocolate indulgence n buah-buahan...sgt la meriah la kan...hehehehe

okeys nanti sy cite2 lg..nk smbung uat keje..kang de yg kene marah..huhuhhuhuh






Monday, December 29, 2008

Tahun Baru Islam a.k.a Awal Muharram

Di sini sy nk ucapkan kpd uolss semua selamat tahun baru..semoga azam pd tahun ni lebih baik dr tahun lps..n semoga apa yg dihajati dpt dicapai..insyaAllah..








Thursday, December 25, 2008

Persiapan Krismas d Hotel2..

njoy this pics ya uolss semua...ni la pics yg sempat sy ngan rakan2 snap ms kitorg g conference aritu..awal2 dh hias diorg nyer hotel..hehehehe...


at crown princess




pics kat atas ni kat impiana klcc hotel & spa...
siap de santa claus lg ms ari y kitorg pai...siap bg chocolate kat kitorg semua...






Thursday, December 18, 2008

......

I've got this from cpm blog (sori sy amik post nie..sj nk share ngan kengkawan sy plak...hehehe)...mcm menarik la kan..so sy pn try la...

(The Blog Readability Test- What Level of Education is Required to Understand ur Blog?)

and
.
.
.
.
.
the result is
.
.
.
.
.
.
.
.
.

blog readability test
hehehe blog sy sesuai dibaca oleh bebdk college means bebdk postgrad..since sy pn nk smbg blaja lg x lama lg...so mmg sesuai la sbb x lama lg sy akan bergelar postgraduate student...hehehehe


okeys la uolss enjoy ur self with my blog ya...






Wednesday, December 17, 2008

Cenderahati

huhuhu ni yg sy dpt setlh sy bg talk kpd org kg...


uolss mesti t'pk kan nape la sy dpt cenderahati dr utm gak kan?
hah tuk pengetahuan uolss smua program ni d'anjurkan oleh utm juga..huhu
sy mmg x lari dr utm..pegi kemana mmg dgn utm je..huhuhuhu


ni slh satu dr cenderahati yg sy dpt..hmm dlm dia ada pen n card holder...


okeys ni lg satu cenderahati..yg ni sy suka sgt...sbb dlm dia amat berguna bg sy..
hehehe kan sy dh ckp..cuba lihat pic bwh dia..amat berguna kan bg org mcm sy yg malas ni

okeys last but not least...sy nk tunjuk mata peneman sy setiap mlm..hehehehe..


....
........



..............


.................

ni dia peneman sy setiap mlm..patrick..klu uolss nk tau dlm cartoon spongebob sy lbh suka patrick berbanding spongebob..sbb patrick sgt la comey kan..hehehehe









Tuesday, December 16, 2008

gerammmmmmmmm...tensionnnnnn

huhuhu mlm ni sy geram sgt2 dgn laptop sy...mozilla x leh pakai n sy dh install semula...ie langsung x leh pakai dh berkurun...dn sy skrg tgh remove windows component n install blk windows component...huhuhu..sy mmg x suka ie dr dulu lg..sbb dia suka bw msk virus or spyware...

sy geram sbb sy x leh nk search coding tuk sy nye keje..mcm ne nk tunjuk progress next week...dh la kat lab byk keje...huhuhu...dh la x de mood bdn mcm penat je...sy tension n geram...

okeys la nk smbg install...





Monday, December 15, 2008

talk about pengurusan air di surau...

hmmm...smlm sy ngan dayah ( rakan lab sy) g Melaka sbb kitorg kena bg talk ttg pengurusan penggunaan air di surau...sy yg present or bg talk pasal benda tu...pd mula nyer kami bercadang nk ckp dua org skali (kami mmg gatal)...tp bila pk blk mcm x proper la kan..so sy pun bg talk tu sorg2...

sy bercakap secepat yg bole...supaya ia habis secepat yg bole...huhuhu

dan akhir sekali sy tanye kpd penduduk2 kg...sy ulang lg sekali kampung ye..."de pe2 soklan x?"
huh sy teramat la lega sbb x de soklan..n then sesi penyampaian cenderahati pn berlangsung...ms tu sy jd hangin la kan tetiba...sbb org yg bg cenderahati tu leh ckp kat sy yg "kat malaysia ni x leh nk simpan or jimat air nanti banjir"..what a nonsense...mcm x g sekolah je kan...

yg sy lg bengang tu yg ckp tu cikgu sekolah..mind diorg tetap x open...sy sgt la tension...tp sy bole senyum je..supaya x nmpak kan kehanginan sy...after that sy dan dayah pn mengenjoykan diri kami dengan menaiki eyes on Malaysia Melaka...

hah ni lg satu yg sy nk marahkan...tempat dia x cantik langsung...dgn enviroment yg x cantik...landskap pn x de...klu x siap lg x yah la pindah dr kl tu..tunggu la tmpt tu siap dulu...bengong btul la...dgn tmpt parking yg x de kualiti langsung...uat malu je ngan pelancong...dh la ramai plak tu pelancong...dekt atas tu x de pe2 pn yg nk dilihat sbb permandangan dia x cantik langsung...de laut je...huhuhuhuhu....





Sunday, December 14, 2008

me at eye on malaysia...teheeeeeee....


me n dayah...







Wednesday, December 10, 2008

Lazy

huhuhu...sejak akhir2 ni sy teramat la mls...mngkin sy terlalu penat...iya mmg sy penat..2 minggu sy dok travel jauh2 tanpa de rehat...mmg la bkn sy yg drive kete...tp sy still penat..

mana x penat ms g conference kt kl sy dan kengkwn jln kaki dr hotel ke impiana klcc..whats?mmg bole mati mcm ni...n then ari jumaat dh blk umah sbb nk smbut raya haji...then ahad kami satu family g ke kuantan...smbut raya haji kat kuantan...then selasa blk nilai..sampai umah dlm kul 2pm..then kul 5.30 sy dh blk ke jb semula...waaaa..sy sgt la penat...sy capek...

mcm nk minta cuti je...dh x leh nk uat keje ni..klu bdn kita penat...secara automatik nyer kita x akan de tenaga tuk membuat keje...dan otak kita x kan dpt berfikir dgn teratur...huhuhu sy mengomel begitu byk...padahal tajuk sy de la mls...

okeys la lain kali sy ngomel lg k





Monday, December 8, 2008

Salam AidilAdha

Kepada umat islam seluruh malaysia...

Selamat Hari Raya AidilAdha...
kepada mangsa banjir dan tanah runtuh di Bukit Antarabangsa i ucapkan takziah n smoga semua nye slamat...
insyaAllah segala ujian yg dtg dr Allah s.w.t ada hikmah disebalik nyer...





Monday, December 1, 2008

pic about PTM

inside the Zero Energy Office Building...
(ama
zing right, x guna lampu pun..tp dh cerah..time ni sy x guna flash pn)


this is me


bumbung yg serap tenaga solar





us-semah,azie,syu,azza and tiwi

sejuk tau walaupun x guna aircond






Conference

Conference...

Apa itu conference?...

Sy hanya tau conference = persidangan atau bg postgraduate ia adalah tmpt tuk present paper yg dh dibuat slama blajar nie..(iya ke?lantak la btul ke x mksud dia..hehehe)

waaaaaaaaaaa tau nape topik kali ni berkaitan conference?....

sbb mulai esok sy kena g kl slama 3 ari 2 mlm..ada conference kt Impiana KLCC...
borink2..sbb sy kena ikuti conference itu bersama2 dgn student postgraduate...
sy x kisah klu skadar tuk jln2..tp sy kena ikut supaya sy boleh nengok mcm ne diorg present..
apa kena mengena ngan sy?confuse btul..adakah aku nk amik Master in Chemical Engineering?..
oh tidak la kot..sbb jauh sgt lari nyer dr bidang yg sy blaja ms degree nie...tp ntah la...skrg ni pn keje kt fakulti kimia uat research software optimal audit...

okeys la x tau nk cite pe sbnr nyer...daaaaaaa jumpa lps 3 ari k...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...