Thursday, May 27, 2010

Happy Birthday To Me

Happy Birthday to myself..Saya mengharapkan apa yang di impikan akan tercapai...tapi tuk pertama2 nya saya ingin memanjatkan kesyukuran kepada Allah s.w.t sbb telah memberi saya peluang sekali lagi tuk terus bernafas di muka bumi ini...mngkin saya bukan lah manusia yg cukup sempurna di mata kawan2 tapi insyaAllah saya akan cuba menjadi yg terbaik untuk family saya..sbb nanti akhir sekali bila kite susah bkn kawan yg dtg membantu..family juga yg berada di sisi kita...

kepada kawan2 yg mana sy ade mengguris hati dgn sengaja atau tidak sengaja,saya mohon maaf banyak2..nobody perfect...





Tuesday, May 25, 2010

MUKA BUKU

haishh dalam erti kata lain adalah facebook...manusia skrg mmg ntah lah x tau nk ckp mcm ne..kite kemain la jaga ati dia..nk tulis status yg boleh mengguris ati pn x sampai ati sbb pk kan kawan...dia suka suki je kan..okeys ko lancarkan perang..aku pn leh berperang juga...huhuhuhuhuhu..lps ni dh x de dh status yg menjaga hati smua org...biar diorg rasa mcm ne plak perasaan bila ada org x suka or buruk kan diorg..biar..sbb ko nk rase sgt kan...





Bila kerani bank jd CSI pegawai penyiasat

okey jom2 saya nak jual cite nie..nak beli x?hehehehehehehe...

xde la best mana pn cite nie tp just nak share dgn smua...okey lah..sbnr nye sy nak beli kete..so byklah urusan nak kene uat kan...tunggu pihak bank call kan...yesterday ada lah satu bank ni call...bank pe?ambank...tp soklan dia sungguh menyakitkan hati dan sehingga membuatkan saya menjawab dgn kasar sekali..okey2 jom kite nengok balik yek apa kerani tu ckp:

kerani: awak ni Aziah binti Abdollah ke?
me: yup..saya aziah
kerani: boleh saya tau ic number awak x?
me: 830527-##-####
kerani: okeys..awak skrg kt mana yek?
me: sy skrg kt utm skudai..
kerani: upm skudai?
me: upm tu kat serdang..saya utm skudai..johor
kerani: okeys boleh bg u punya alamat x?
me: okeys boleh..ni alamat saya......
kerani:awak nie buat pe yek?
me: saya student lg...
kerani: owh okeys...awak nie diploma ke?
me: (terkedu sekejap dan terpk umur aku dh 27 x kan lah br diploma)..then jawab eh tak2 saya buat master by research
kerani: apa master by apa?boleh eja x? d.e.s.e (x sempat abis eja sy dh potong)
me: research..r.e.s.e.a.r.c.h...
kerani: apa tu?
me: kajian..kajian
kerani: owh okeys..so dlm bidang apa?
me: sains komputer..
kerani: abis tu mcm ne awak dpt duit tuk beli kete...
me: owh saya pakai duit simpanan saya spjg sy blaja n biasiswa..
kerani: duit simpanan?awak dpt dr mana duit2 tu smua.(kenapa harus pertikaikan saya dpt dr mana..bukan amik duit mak bapa dia pun)
masa ni saya dh mula angin
me: saya simpan la..kan sy ckp sy pakai duit simpanan n duit biasiswa yg sy dpt bulan2...
kerani: biasiswa ape awak dpt..
me: MOSTI
kerani: bapa awak nie pencen dr mana?
me: owh dr jabatan perangkaan malaysia,sbg perangkawan/statistician
kerani: owh...pangkat pe dulu...sy tanye nie..pangkat pe dulu..
me: PENGARAH NEGERI WILAYAH PERSEKUTUAN
kerani: owh okeys terima kasih

p/s: adakah dia sudah terkedu dgn ayat yg terakhir itu...amik ko nak sgt tau kan..meh saya kasi tau....sibuk sgt hal org...suka ati saya lah nk beli kete pakai duit sendiri...ingat saya ni teruk sgt ke...nak guna duit mak bapa je...rase nye kerani tu haruslah pergi msk sekolah blaja adab2 plak...no manner la kerani bank nie...






Wednesday, May 12, 2010

entry kali nie x tau nak letak tajuk pe..sbb kepala adalah dalam keadaan yang serabut sangat2...otak minggu ni x dpt nak berfungsi dengan baik...badan terasa lemah mcm memikul beban yang berkilo2....tapi kerja adalah sangat2 banyak...research perlu diteruskan untuk menyiapkan paper conference di Surabaya...ada lagi bape hari je lagi..tapi otak x dpt bergerak dengan baik..jadi idea pn xde...bila badan terasa lemah..penyakit malas pun datang...tolong!!!!!! saya x boleh ada penyakit malas tu sekarang sbb kerja adalah sangat banyak sekarang...

need some refreshment dan hiburan agar saya boleh membuat kerja dalam keadaan yg happy...saya juga memerlukan persekitaran di mana org2 disekeliling saya mengulangkaji or menyiapkan thesis or menyiapkan paper..agar saya terasa daya saing dari mereka..environment saya skrg adalah sangat2 membosankan dan menyesakkan kepala...saya perlukan environment mcm waktu belajar degree n diploma dulu..environment master ini adalah sangat2 tidak syiokkkkkkkk...

okeys nanti dh de mood saya cite pasal entry mother's day..mngkin akan digabungkan sekali dengan entry birthday babah saya or father's day..

patut nye bulan ni adalah bulan yg happy bg saya sbb birthday saya dh semakin hampir..tapi sy merasakan bulan ini adalah bulan yg stress dan membosankan...





Sunday, May 9, 2010

dipersalahkan atau tidak?

bila manusia membuat statement begini:

"tu lah tadi org dh suh bg x nak..at least boleh tgk cara pasang"

ayat tu dikira mcm ne?sdg kan pada ms tu masing2 hanya ada satu je brg tersebut...
pada pandangan saya ayat itu lebih kepada menyalahkan sesorg..tp nak buat mcm ne bila salah sorg hanya membawa diri dan cuba tenangkan hati dan slh sorg mendapat bantuan dr ibu untuk menang..dh tentu lah last sekali yg membawa diri itu adlah org yg kalah..dan akhir sekali saya adalah org yg kalah itu...

okeys stop it..saya x suka dengan situasi begini..saya memang anak yg jahat dan nakal sedari kecil tp saya sentiasa mencuba untuk menjadi anak yg baik di mata parents...sekarang saya hanya berserah kepada Allah..biarlah Allah yg menentukan perjalanan saya sebagai seorg anak, adik, kakak, sahabat dan student...sbb saya dh mula merasa letih bila terpaksa melakukan yg terbaik sahaja demi tuk memuaskan hati semua org....





Monday, May 3, 2010

Aktiviti di hujung minggu

Salam semua...saya harap semua sihat dan sentiasa berada di bawah rahmat NYA k...actually x tau nak tulis pe..jd cite lah pasal aktiviti di hujung minggu....apa aktiviti saya?duduk hostel je kot...tgk wayang?makan tido makan tido?ermmmmm seperti biasa aktiviti saya adalah balik ke rumah makcik saya...since duk hostel pn bosan..ada kawan pn mcm serupa baik x de kawan...apa lah yg di buat oleh saya agak nye ek...ye la ujung minggu je blk umah makcik..x balik umah makcik balik umah parents kat nilai tu...tp mostly memang balik umah makcik la kan..kalau tiap2 minggu nak balik umah parents pokai la nampak gaya nyer...hehehehehehe

aktiviti yg dibuat kat umah makcik saya minggu ni de lah seperti biasa jumaat ptg blk xde uat pe2..just main2 dgn adik2 sedara..sabtu pepg dh bgn sbb nak teman makcik g tesco sbb nak beli brg dapur yg dh abis..blk dr tesco, adik sedara yg br habis matriks bg games..main la games dr tgh ari sampai ptg..mlm?nengok af..sronok sgt sbb pelajar yg x disukai x dipuji mlm konsert aritu...bkn la dia nyanyi x sedap tp attitude dia tu yg x suka...berlagak muka pn muka berlagak sombong..br msk af dh perasan peminat berjuta2...aduiishhhhhh tolong lah...kalau suara sedap tp attitude x de x keman juga kan...oooooppppsss terlari plak topik...

aktiviti di hari ahad pula sambung main games dan tolong makcik buat soalan peperiksaan..ye la kan dh msk bulan 5 jd budak2 sekolah dh nak periksa pertengahan tahun..cikgu2 dh start busy buat soalan...since makcik saya cikgu BI..saya pun tlg dia buat soalan BI kertas 1 dan 2...^_^..ada talent x nk jd pendidik?ermmm mcm x je...setakat buat kertas soalan boleh la..nak mengajar aduiihhhhhhh terketar segala kepala lutut...mlm ahad blk utm...bermula lah semula kehidupan yg membosankan di utm ini...sungguh mmg sangat bosan...

minggu nie blk nilai plak...sbb nak sambut mother's day...korang semua sambut kat mana yek?apa yg korang bagi ek?ada idea x?buntu la nak bg ape...x kan nk bg benda yg sama mcm thn lepas...thn lepas dh bg beg tangan...thn nie nk bg pe ek?huhuhuhuhu x de idea la plak...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...