Monday, December 15, 2008

talk about pengurusan air di surau...

hmmm...smlm sy ngan dayah ( rakan lab sy) g Melaka sbb kitorg kena bg talk ttg pengurusan penggunaan air di surau...sy yg present or bg talk pasal benda tu...pd mula nyer kami bercadang nk ckp dua org skali (kami mmg gatal)...tp bila pk blk mcm x proper la kan..so sy pun bg talk tu sorg2...

sy bercakap secepat yg bole...supaya ia habis secepat yg bole...huhuhu

dan akhir sekali sy tanye kpd penduduk2 kg...sy ulang lg sekali kampung ye..."de pe2 soklan x?"
huh sy teramat la lega sbb x de soklan..n then sesi penyampaian cenderahati pn berlangsung...ms tu sy jd hangin la kan tetiba...sbb org yg bg cenderahati tu leh ckp kat sy yg "kat malaysia ni x leh nk simpan or jimat air nanti banjir"..what a nonsense...mcm x g sekolah je kan...

yg sy lg bengang tu yg ckp tu cikgu sekolah..mind diorg tetap x open...sy sgt la tension...tp sy bole senyum je..supaya x nmpak kan kehanginan sy...after that sy dan dayah pn mengenjoykan diri kami dengan menaiki eyes on Malaysia Melaka...

hah ni lg satu yg sy nk marahkan...tempat dia x cantik langsung...dgn enviroment yg x cantik...landskap pn x de...klu x siap lg x yah la pindah dr kl tu..tunggu la tmpt tu siap dulu...bengong btul la...dgn tmpt parking yg x de kualiti langsung...uat malu je ngan pelancong...dh la ramai plak tu pelancong...dekt atas tu x de pe2 pn yg nk dilihat sbb permandangan dia x cantik langsung...de laut je...huhuhuhuhu....





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...