Thursday, April 28, 2011

Seangkatan...

okeys la ni nk cite pasal satu rencana yang azie baca masa hari ahad aritu kt berita minggu...ya..tau...patut nyer entry ni dibuat ahad lepas atau isnin nye..tp buat ari khamis?apa barang cik aziah oiiiiiiii...sorry la saya byk2 sgt keje yg hendak dibuat..ni barulah dpt curi2 masa sikit..saya busy build train city writing thesis + de wat keje part time sikit...

apa yang seangkatanya..okeys macam nie ek readers and kengkawan sekalian...bagi azie x kisah la korg minat Kpop, Jpop, Hollywood, Bollywood, Nasyid dan sewaktu dengannya..tp rencana kat berita minggu hari ahad lepas telah memanggil2 cik azie kita nie tuk buat entry nie...

YA!!! SAYA MENGAKU SAYA MINAT DRAMA2 DAN LAGU2 KOREA, JEPUN DAN INDON LEBIH DARI LAGU NEGARA SENDIRI...TAPI LANTAKLAH KAN...HATI MASING2

TAPIIIIIIIIII...yang saya x leh blah n tahan baca rencana tu...yg konon2 de pakar dr UM or U mana ntah buat kajian...yang korea membawa pengaruh buruk dengan sebab..dengan sebabbbbbbbb negara diorg mencatatkan angka kematian bunuh diri yg tinggi...azie x berani lah nak kutuk org buat kajian nie..sbb dia de fakta n sebab kenapa dia berkata begitu kan..tapi kita kan muslim...orang islam..dalam islam mana leh bunuh diri hukum nye haram dan bila meninggal x diterima langit ngan bumi...so yg buruk tu x yah la kita ikut kan...kita pun leh pikir sendiri...bagi azie..sbnr nyer orang kita nie suka sempitkan pemikiran sendiri..bila rasa tergugat dengan kedatangan artis2 mcm nie..mula lah diorg kata itu just trend je..hellooooooooo...azie dh tgk cite korea n jepun dr kecik lagi kot...mcm2 cite azie dh tgk..cuma lagu2 diorg nie mmg azie akui baru thn 2000 an yg diorg naik...tp sedap ape...bila tgk lirik diorg dlm bahasa inggeris de meaning okeys..

kita janganlah amik yang buruk kan...diorg bunuh diri sebab tekanan..kita org islam kan bila tertekan diingatkan utk sentiasa mengingati Allah..byk berzikir dan ambil wuduk..lagi satu dalam rencana tu ada mengatakan rakyat kita membazirkan duit membeli barang artis2 kpop nie yg de jual kat Berjaya Time Square (azie sendiri nak g ngk tp belum dpt ngk lg kedai ni)..okeys yg part nie azie x nk komen sgt...sbb azie pun pernah alami zaman2 mcm  nie..masa azie minat Jerry Yan pelakon taiwan yang berlakon dalam Meteor Garden tuu...tp x de lah pai beribu2 azie abiskan..bg azie itu normal sbb kita selalu mengikut naluri dan kehendak hati kita...for me beli benda yang berbaloi tuk digunakan utk jangka pjg..mcm magazine tu mmg azie akui ia agak sedikit membazir..tp dh minat nak buat mcm mana kan...

azie uat entry ni bukan lah sbb nak menangkan kpop n Jpop k..tp cuba ngk fenomena bieber fever..xde plak org nak uat research bagai..at least bila azie tgk video klip Kpop group lelaki ye diorg menari dan menyanyi dengan bagus sekali..cuba kita tgk video klip kita yang suka jiwang2 karat, hollywood klu x guna pompuan2 seksi x sah dan sebagainya...lagi satu pengkaji tu juga ckp..selalu remaja2 pompuan tergila2kan dgn artis korea yg muka cantik2, comel2, handsome dan cute2...yup sape x suka kan tgk yg cantik2...cuba tanye diri sendiri..semua suka tgk benda cantik2...ala klu x bg sgt kitorg ikut cara korea..nape berlambak2 kedai korea dibuka..napa bagi kelulusan..tu hah etude house tu bersepah2 dh sekarang..


Jadi..Pikir-pikirkanlah dan selamat beramal...

p/s: entry ni bukan nak kondem sesape tapi just luahan perasaan dan pendapat tuan punya blog saje..jd baca dengan gembira...





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...