Wednesday, September 21, 2011

Basic Knowledge

Assalamualaikum semua........

sorry lah lama x update..banyak benda nak update tapi semua nyer de gambar yang memerlukan masa untuk edit...jadi akhirnya x berupdate lah blog ni...tapi kenapa hari ni boleh update?sebab hari nie nyer cerita x de pic..just untuk peringatan bersama saje..

tidak kira lah korang datang dari kampung ke pendalaman ke bandar ke ceruk2 hutan sana ke..tapi x kan benda basic pun korang x belajar..lagi2 bila korang guna toilet kat rumah..ada ke lepas korang buang najis koranga biarkan je benda tu kat dlm tandas korang?tak de kan?paling command pun korang akan ckp "giler ke..nak suruh kena marah ngan mak bapa ke?"or korang akan cakap "euwwwww geli nyer..."..tapi kenapa bila korang belajar kat universiti..korang buat perangai macam tu...korang buat perangai menjengkilkan tu..kenapa?kenapa?kenapa?..x boleh ke kalau sebelum korang keluar dr toilet tu toleh belakang dulu tgk de pe2 yg terttinggal ke..ini main blah mcm tu je..ko ingat de bibik ke nak cuci kan najis korang tu..helloooooooo ini universiti bukan tandas kat hutan yg korg nak buat mcm nie..okeys klu kt hutan x de tandas..korg nak buat mcm nie aku x kisah..dan bukan nyer x de air pun yg korg nak tinggal2 kan macam tu je...please laahhhh x de manner langsung..ke korang mmg kat rumah pun buat mcm tu juga...kalau nak dikira..budak2 yg belajar kat universiti nie yg de maid boleh dikira..selebih nyer adalah lupa daratan...lupa asal usul..ye la sbb dah dapat masuk universiti...dan selalu nyer orang yang kurang manner nie orang yg berpelajaran tinggi..so..sedar2 lah diri sikit...Allah x nilai korang smua mengikut pelajaran korang..Allah nilai ikut tingkah laku kita dan amalan kita...

tension giler..terus nak termuntah tgk najis korang..perghhhhhh buat angin satu badan je.. :(





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...