Wednesday, September 26, 2012

Viva Voice

Assalamualaikum...


hehehehe baru berkesempatan untuk update blog...lepas viva-voce aritu terus banyak keje..azie kan keje part time sementara nak dapat kerja yang betul-betul..jadi masa 2 minggu nak viva hari tu, konon nya lecturer tu bagi la azie beban kerja yang kurang dari biasa..tapi sebenarnya tidak lah kurang mana pun..cuma azie tak kuar g RMC je..yang lain still azie buat juga..huhuhu itu yang lepas viva tak sempat-sempat lagi nak cerita pasal viva dah ada kerja yang banyak menunggu..lagi-lagi azie nak cuti jumaat ni sebab nak balik Nilai, since abang azie nak bertunang sabtu nie..lagi lah banyak kerja..huhuhuu.

okeys lah jom kita kembali kepada tajuk... ;)

apa ek yang 3 bulan nie? Hah kalau nak tau azie lulus viva dengan correction 3 bulan..jadi dalam tempoh 3 bulan azie kena siapkan correction then submit then kalau tak ada masalah boleh jilid then yeay azie dah grad..suka suka suka.. :)


okeys sebenarnya azie tak jangka pun dapat correction 3 bulan atau dengan kata lain azie tak sangka pun azie lulus sebenarnya..azie dah fikir sama ada azie kena re-viva or gagal je...sebabnya..sebabnya..biar lah azie je yang tahu...tapi Alhadulillah sangat-sangat azie dapat internal dan external examiner yang sangat-sangat baik dan banyak sangat membantu...boleh dikatakan masa azie write thesis tu azie x tahu pun apa yang azie buat tu betul atau tak..kiranya azie main buat je lah apa yang azie rasa betul..huhuhu abis dah x de guide nak buat macam mana kan...tapi Alhamdulillah examiners azie banyak membantu..ye lahh azie present tak sampai 30 minit pun tapi sesi soal jawab selama 3 jam.. internal siap cakap "nasib baik hari ini hari jumaat kalau tak.." azie rasa kalau tak mesti dia sambung lagi..hahahahah..tapi suka dua-dua examiners nie...diaorang siap terangkan kat whiteboard apa yang azie tak paham dan apa yang azie tak tahu..kiranya hari itu azie rasa macam bukan pergi viva tapi masuk kelas..cuma bezanya kalau kelas betul-betul kita duduk kan..azie tak..azie kena berdiri..perghhh masa tu jangan cakap lah..dah tertonggeng-tonggeng azie tahan lenguh kaki...hahahahahah

dan part yang azie tak boleh blah langsung adalah part azie blur dan azie tak jawab soalan..pastu examiners ni pun terang sana terang sini baru azie jawab then diorang kata hah perkataan itu lah yang kitorg nak dengar...tapi seriously azie memang bersyukur sangat-sangat dapat dua-dua examiner nie...kalau orang lain tak tahu lah macam mana...

tak lupa juga pada kawan baik azie Sina dan Nazeema yang setia temankan azie dari kul 9 pagi pai azie selesai lebih kurang 12.30...diorang tunggu kat luar je tapi azie sangat-sangat appreciate apa yang diorang dah lakukan..thanks korang..sayang korang ketat-ketat..hehehehehe

dan sekarang azie tak tahu nak cakap apa lagi...hahahahahah pang sekali baru tahu azie ni kannnnn..kih kih kih...okeys-okeys lah kita buat ucapan penutup...ucapan penutup?apa kes ko ingat ko tengah buat ucapan perasmian ke apa...hahahahahah..ala boleh lah sekali sekali..kih kih kih kih..


Terima Kasih kepada Mama, Babah, Chu, adik-beradik azie, anak-anak chu, kawan-kawan yang sentiasa berada di samping azie sepanjang azie buat Master..Makcik2 dan pakcik2 azie yang sentiasa memberi kata sokongan..terima kasih banyak2...kepada sv azie walaupun dia tak ada masa azie viva sebab dia bersalin, azie still tak dapat balas jasa sv azie sebab sudi amik azie sebagai student dia..terima kasih banyak2... dan yang paling utama azie rasa syukur sangat2 kepada Allah s.w.t atas nikmat yang diberikan...

okeys lah serius dah tak tahu nak merapu apa..sehingga berjumpa lagi

Wassalam..







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...