Monday, August 15, 2011

Aktiviti Di Bulan Puasa

Okeys..sekarang adalah sangat  malas nak upload gambar kat blog..ye tau..ada gambar lagi seronok nak baca..itu saya tahu..tapi buat masa ini memang malas dan x de mood..jd just a short update..

apa yang azie buat sepanjang ramadhan..

1. dua hari seblum puasa jahit manik kat baju (gambar akan diupload once azie dah blk nilai..baju n kamera kat nilai)..tapi itu pun x abis jahit lagi..baru siap dua pasang baju..de lagi 4 pasang..bak kata mama azie..nape x cukup kan 7 pasang baju raya..nt leh pakai seminggu(sungguh kena sedasssss di situ)bkn lah tuan punye blog nie tamak na nak pakai baju raya banyak2..abis tu dh beli color lain tapi yg menjadi tema color lain..kena lah tambah lagi baju...pastu ngan baju tahun lepas de lagi yg x sempat pakai sbb masalah teknikal dari tukang jahit...tu yg jd banyak sangat tu...gelak besar mama azie masa dia kenakan azie hari tu... :D

2. dah dua minggu berturut2 sepanjang puasa setiap sabtu g pasar tani kat stadium larkin mencari baju raya ngan makcik azie tuk anak2 dia..seawal 8 pg or 7 lebih gitu dh pergi ke sana...then blk dr sana..g tesco membeli keperluan2 umah plak...dan akhirnya sabtu yang lepas berjaya selesaikan misi mencari baju raya untuk adik2 sedara azie...kene g awal sbb orang singapore ramai sangat..tp itu pun dh dikira lewat..x tau la org singapore nie jam berapa dah terpacak kat pasar tani tu...

3. ulang alik RMC(untuk claim)tapi claim sendiri dah dua bulan x dpt...perghhh ni lagi satu buat claim lambat na....

4. bangun 4 pagi cuma de2 hari yang terlajak..jd bgn lewat...kemudian tidur kdg2 kul 10 kdg2 kul 11mlm..kalau kul 11mlm tu maksudnyer malam tu de CSI...jd CSI lagi penting dr tidur walaupun mata dh x leh buka..sbb nanti x dpt tgk ulangan nyer..walaupun de ulangan..sbb ulangan nyer hari sabtu..sabtu de lah hari super busy..

5. ulang alik lab tolak 7.10pg pai dlm 7.30pg blk kul 4 pm dh cabut..lecturer nak marah? x leh marah sebab azie pg2 buta dah pai lab..lagipun x de punch card pun.. :D

6..akan dibuat next week..apa dia?basuh kereta..sebab nak blk nilai..topup touch n go...buat kuih raya..yeay saya memang suka uat kuih raya last minute..itu mmg saya..buat mlm2 buta..kemudian siang hari jd zombie... :)


okeys itu je short update dari saya yang tak berapa nak short sangat..tapi otak short sikit...hahahahahahahha

owh lupa plak..download cerita2 korea..yang makin hari makin best..hahahahahahhahaha.. :p





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...