Thursday, July 14, 2011

Puasa

Sekarang kan bulan Syaaban..sebelum ni kan bulan Rejab..okeys persoalan disini...kenapa bila orang puasa bulan rejab ngan syaaban je orang akan ingat puasa ganti?..dah kalau orang tu puasa dua2 bulan dh lebih dr 30 ari..x kan la puasa ganti dia lebih dari 30 ari..agak2 la puasa Ramadhan pun 30 ari je...kenapa mesti persoalkan kalau orang tu puasa..siap cakap "wau ni puasa ganti besar-besaran la yek"...erkkk mesti kah mengeluarkan ayat yang sebegitu rupa?

nak cakap sikit lah kat sini kan..x semestinya orang yang puasa pada bulan Syaaban dan Rejab tu dia puasa ganti k...ada tu memang nak puasa sunat..mungkin dia nak train diri dia or persiapkan diri dia sebelum nak sambut Ramadhan..jadi janganlah set mind tu negatif sgt klu orang tu puasa pada bulan Syaaban ngan Rejab...lagipun kalau dilihat semula banyak fadhilat dan pahala nye berpuasa pada bulan2 ini..jadi daripada korang memperlekehkan orang yang puasa dengan ayat2 sebegini.. "puasa lagi?"..dan mcm yang kat atas tu dan seangkatan dengan nyer..apa kata korang pun puasa sama...jadi korang pun dapat pahala kan...abis cerita kan..

okeys fikir2 kn lah yek...





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...