Monday, March 14, 2011

Membaca Ikut Rentak

Jom...Jom..Jom...Jom...JOM HEBOH...Heboh (sila nyanyi mengikut rentak irama nyer) hikhikhikhik...laariiiiikkkkkk..macam la ada org nak baca blog ko cik azie sayang ooiiiiii....

okeys whatever la..ada orang baca ke x de orang bace ke...ada azie kisah?sape kisah kan?ke de yang kisah?klu ada yang kisah sila angkat kaki cepat2....hiihihihihihi....

okeys2 jom kita cite pasal aktiviti ujung minggu k...kita sekali kan cite pasal hari sabtu dan ahad baru banyak sikit story nyer n baru panjang sikit entry nyer....hahahahahahaha nampak sangat la azie nie x de idea kan..so kita gabungkan terus cite ujung minggu aritu yek..senangkan..kan.kan...sila ckp senang k...klu x nk majuk la mcm nie... :D..

okeys kite mulakan dengan cite hari sabtu k...

Sabtu

pagi2 tu x de buat pe2 pun..g beli sarapan then masak lauk tengah hari...kemudian lepas zuhur azie n makcik azie pun zaaaasssssss keluar g kota tinggi...yep kwn2 smua...kitorg g Kotaa Tinggi..tapi bukan lah untuk bermandi manda yek kawan2...tp untuk pergi melabur duit kt kedai2 kat ctu hah....dan jika hendak bershopping2 sakan...budak2 kena tinggal kat umah..klu bw nanti leceh..kang sat2 g nak air la penat la..so makcik azie pun x bawa lah anak2 dia...anak2 tinggal umah ye...mama n kak yah (panggilan saya kat umah) nak jln2...hikhikhikhikhik....

kitorg kuar rumah dlm kul 2 ptg then sampai sana dlm kul x pai 3..hahahahahha x ingat la....then sampai2 je kota tinggi..harus lah ke tabung kan...klu x g tabung mcm ne nak labur duit kt kedai2...kami pn g tabung kami maybank dan cimb...then zaaassss g kedai2 yg berdekatan ctu...pandai diorg buat kedai dekat dgn tabung...dh sampai kedai pe lg..kitorg shopping la kan..tp azie x shopping sgt pun just beli baju tido kelawar a.k.a kaftan 1 helai dan sehelai blous....itu jek sbb minggu ni nak blk nilai...n nk shopping kat nilai 3 for baju raya...jd duit kat tabung kena la simpan...nanti kang habis mcm ne nak shopping kt nilai 3 plak kan...suka shopping kt nilai 3 sebab de kedai yg kitorg satu family dh biasa sgt2..n boleh dpt murah dengan kain yg berkualiti..kain mahal leh dpt murah..itu yg kita cari kan...

eh..eh..eh..terlajak plak cik azie kite ni ek...dr kota tinggi leh plak dia dh sampai nilai...apa cepat na dia sampai..naik ketapi ekspress ke cik azie sayang?hahahahahha...okeys kat sana mmg saya akui mcm2 benda ada...klu iman x kuat mmg boleh borong la smua nye...dan nasib kami baik sbb masa kami pergi tu org x ramai...even org singapore pun x de..jd harga yg diorg bg pun murah2...sbb org singapore ni dh g jom heboh kt danga bay tu...so apa lagi borong sakan la makcik azie...kain2 dia pun lawa2...de sutera brunei..sutera korea n mcm2 lagi...azie berkenan satu kain tu jd nk cr kt nilai 3 nanti..hikhikhikhik.....then dah puas kitorg jln2..lps asar mcm tu kitorg pun gerak blk umah...dengan hati yg berbunga2....

Ahad
okeys ari ahad...bgn pagi woooo..dh la susah azie nk bgn pagi klu ari ahad..slalu nye lps subuh confirm tarik selimut blk..tp kali ni berlainan..sbb apa?sbb nak g jom heboh...nak g melabur lagi duit kt ctu plak...nak bg kat pakcik Ribena, Atok Jacker, Nenek Kraft (oreo,chipsmore), Makcik Nestle Bliss, Kakak Petting Zoo, Abang London Swiss dan paling utama sekali Tan Sri Hotlink...kesian diorg kita melabur la sikit2 kat diorg kan...hikhikhikhikhik

tp biasa lah dh org sesak2 kt ctu...nk amik gambar apo nyer...so end up blk umah amik gambar beg je sudah...sbb nyer?smua nye dh dikuarkan sampai2 umah utk disimpan sbg stok kami selama isi la sendiri yek...sbb x leh jangka diorg nie....owh lupa nak bg tau..azie pergi dgn dua adik sepupu perempuan azie yg comel2....hikhikhik mati la cik azie oiii puji adik sepupu sendiri..

okeys la jom layan pic ari ahad ye..ari sabtu x de pic sorry...hahahahahahha jom layannnnnnnnn


Iliya

isma comey

tu lah dua adik sepupu azie yang temankan azie...hahahahha x sesuai guna ayat teman tau...sebab mmg diorg yg nak ikut n nk pergi...azie no hal je... :D..okeys2 jom sambung tgk gambo..asyik membebel je azie nie...de makan tongkeng ayam ke masa kecik nie..sampaikan x reti2 nak berhenti membebel...

wah..dpt free gift dari Pakcik Ribena dan Tan Sri Hotlink kat booth diorg...hahahahahhaha x sia2 melabur kan...

Beg Pakcik Ribena cute okeys...

beg Makcik Nestle Bliss nie lah yang paling x tahan n menggoda azie tuk melabur wang ke situ..sbb dia super duper sweet, cool n cantik...hehehehhe
okeys..belon2 nie adalah untuk budak2 kecik di atas tu...bagi minum ribena n bg belon terus ajak balik...apakah?punah sudah harapan cik azie tuk melabur dgn lebih berwibawa di situ..hahahahahha..actually bagus juga..sbb jimat duit...hehehehehehhehe

okeys la sampai di sini sahaja cerita nyer ye kawan-kawan...nanti2 jap lagi klu de story lagi azie cite lagi k...






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...